Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Domo
#102107
Jälleen tätä Kalasatama valitusta, puutonta, ankeaa, lohdutonta, jne. Tottahan se on kun kuvaa katsoo. Antaa kuitenkin kommentoiasta jotenkin vähälahjaisen vaikutelman jos ei ymmärrä, että kyseessä on aluerakentamisen alkuvaihe, jossa rakennetaan entistä satama ja teollisuusaluetta, missä ei ole juuri puustoa ollut. Tämän tason kommenteille saisi kattavamman huomion oikeassa vertaisryhmässä suomalaisten ip: lehtien kommenttipalstoilla. Vastaavia alueita rakennetaan parhaillaan ympäri maailmaa melko puuttomaan ympäristöön mm: Hampurin Hafencity, sekä Kööpenhaminassa, Rotterdamissa, Meatpacking district Nyc, joka hyvinkin teollisen menneisyytensä johdosta vertautuu Kalasatamaan. Alueelle on myös olemassa istutus-suunnitema. Suunnitelmissa myös tapahtuma-alue jo olemassa olevan Teurastamon tapahtuma-alueen lisäksi. Kannattaa tutustua suunnitemiin.
Raksa, po902, Urbanisti ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä vetti
#102108
Klazulla tuntuu jotenkin olevan jotain vastaan mitä tahansa urbaabia mitä täällä päin rakennetaan. Aina on Vancouverissa paremmin.

Tuo Kalasataman ympäristö on pahasti kesken. Katsotaan Suunnitelmia kun katsoo niin parempi siitä tulee verratessa Jätkäsaareen.
po902, Urbanisti, James tykkää tästä
#102109
Tuossa webbikameran kuvassa itse asiassa on istutettuja puita puiston tummana näkyvillä alueilla. Eivät vaan juuri näy perunaresoluution kuvassa vesisateessa, ja tietysti puutkin ovat vielä taimen kokoisia tässä vaiheessa. Viereiset tontit vielä asvalttikenttää. Niihin on kaavoitettu kortteleita, kuten tästä ketjusta voi havaita.
#102114
Domo kirjoitti: 12.04.21 15:50 Jälleen tätä Kalasatama valitusta, puutonta, ankeaa, lohdutonta, jne. Tottahan se on kun kuvaa katsoo. Antaa kuitenkin kommentoiasta jotenkin vähälahjaisen vaikutelman jos ei ymmärrä, että kyseessä on aluerakentamisen alkuvaihe, jossa rakennetaan entistä satama ja teollisuusaluetta, missä ei ole juuri puustoa ollut. Tämän tason kommenteille saisi kattavamman huomion oikeassa vertaisryhmässä suomalaisten ip: lehtien kommenttipalstoilla. Vastaavia alueita rakennetaan parhaillaan ympäri maailmaa melko puuttomaan ympäristöön mm: Hampurin Hafencity, sekä Kööpenhaminassa, Rotterdamissa, Meatpacking district Nyc, joka hyvinkin teollisen menneisyytensä johdosta vertautuu Kalasatamaan. Alueelle on myös olemassa istutus-suunnitema. Suunnitelmissa myös tapahtuma-alue jo olemassa olevan Teurastamon tapahtuma-alueen lisäksi. Kannattaa tutustua suunnitemiin.
Olen tietoinen suunnitelmista, mutta uskoakseni nettifoorumilla voi myös koettaa esittää jonkinlaista kritiikkiä keskeneräisestä työstä. Esimerkiksi on aivan selvää, että puiston pääväylä kulkee myös jatkossa samasta kohtaa ja puut tulevat olemaan laajan nurmikeitaan takana (toisella puolella autotie). Kaupunki rakentuu niin hitaasti, että olisi pähkähullua odottaa aina alueen valmistumista/puiden kasvua ennen kuin mitään voi arvostella. Kalasatama on jo nyt tuhansien ihmisien koti, joten myös heidän jokapäiväistä elämäänsä pitää ajatella. Enkä oikein edes ymmrrä ajatusta valmiista kaupungista, mikä ihme se oikein on? Kaupunki elää aina ja jatkuvasti. Menkää keskustaan ja siellä on kuoppia joka paikka täynnä, ja hyvä niin.

Mitä tulee mainitsemiisi esimerkkikohteisiin, olen käynyt lukuisissa niistä ja monia asioita on toteutettu paremmin, toisia huonommin. Kuten sanottua, minua häiritsee hieman sama kuin Töölönlahden puistossa: halu jättää puolet alueesta avaraksi nurmeksi, vaikka siihen mahtuisi yllin kyllin kasvillisuutta lisää (ja silti nurmea riittäisi temmeltämiseen). Ihan kohtalainen uudisrakentamisen puisto kieltämättä 3/5
tekijänä Domo
#102116
Viesti valittamisesta oli suunnattu lähinnä, tai ainoastaan länsirannikon suunnalle. Mitä Kalasatamaan tulee se on mielestäni valmistuessaan näyttävä kokonaisuus mihin tahansa verrattuna. Kuva jsydanma antaa siitä hyvin osviittaa. Hyvä kuva parempi fiilis. Kiitos ja hyvää ötyä.
Urbanisti tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#102117
jsydanma kirjoitti: 12.04.21 20:05 Kävin Kivinokan uimarannalta ihailemassa Kalasataman uutta siluettia ja voi pojat, kyllä se hämärän tullen on hieno jo nyt.
Kuva
Wau! Ensimmäinen näyttävä kuva Redistä! :o

Mites tuon voimalaitoksen savupiippu mahtaa haista Redin asuntoihin? Tuulinen alue kun on, niin on varmasti paljon päiviä jolloin savu kulkeutuu rakennuksille? :|

Mitä tulee puistikkoon, niin on kyllä taas kerran heikko itsetunto monilla täällä, jos yksittäinen nettirandon kommentti saa kaikki hymäilijät puolustuskannalle. Tottakai puilla kestää kasvaa (joskin toisaalla, kuten täällä, nekin kasvavat suotuisten olosuhteiden ansiosta nopeammin), mutta voi niitäkin istuttaa pikkutaimia suurempina viihtyisyyden lisäämiseksi. Itse olisin aika pettynyt jos tietäisin asuinalueeni olevan viihtyisä vasta joskus 2030-luvulla... Tuollainen aava nurmikko on tuulisessa Helsingissä mukava ja kutsuva paikka vain harvoina päivinä.
tekijänä pallo
#102119
Kyllä kalasatamasta on tulossa ihan mukava solmukohta kaupunkiin. Itse olin aika ennakkoluuloinen, mutta siellä on tullut asioitua ja vietettyä kesäpäivääkin kävelyretken muodossa. Toimii hyvänä solmukohtana esim. parkkeerata auto ja lähteä tutkimaan lähistön mielenkiintoisia alueita, kuten saaria, Kalliota, jne. Kauemmas lähtiessä voi ottaa metron tai sähköpotkulaudan. Tornit eivät ehkä kuitenkaan toteuttaneet pahimpia pelkoja (ovat ajoittain jopa tyylikkäitä) ja alue on jotenkin "lähestyttävä", verrattuna esim. jätkänsaareen. Siellä tekee mieli kävelläkin. Megaostoskeskus tietysti vähän ärsyttää, mutta ehkä me suomalaiset sittenkin tarvitaan aina se tuttu ja turvallinen ostari.

Oliskos ensi kesänä talomiittiä piknikillä jollain lähisaarista ihaillen tuota silhuettiä? Klazu mukaan. :D
Pyöröovi tykkää tästä
#102122
Klazu kirjoitti: 13.04.21 04:15 Mites tuon voimalaitoksen savupiippu mahtaa haista Redin asuntoihin? Tuulinen alue kun on, niin on varmasti paljon päiviä jolloin savu kulkeutuu rakennuksille? :|
Se ehtii savuta siinä enää vähän reilut kolme vuotta ennen kuin pannaan pakettiin.
Avatar
tekijänä Raksa
#102125
Klazu kirjoitti: 13.04.21 04:15 kyllä taas kerran heikko itsetunto monilla täällä, jos yksittäinen nettirandon kommentti saa kaikki hymäilijät puolustuskannalle.
Kun se oliskin se yksittäinen kommentti :lol:

Aluksi jaksoi naurattaa ja käydä vähän sääliksi, mutta pidemmän päälle käy vähän väsyneeksi. Et ole Klasu ensimmäinen ihminen maailmassa joka on asunut jossain muualla. Tiesitkö että Helsingin asukeista joka viides (allekirjoittanut mukaanlukien) on syntynyt jossain muussa maassa kuin suomessa? Joensuulaiselle se voi tietysti olla hirveän eksoottinen kokemus muuttaa toiseen maahan, mutta yritä nyt hyvä ihminen mennä edes yksi viesti mainostamatta sitä asiaa. Ketään ei kiinnosta. Se on "täälläpäin" ihan arkipäivää :smt023
apollonkatu, po902, Urbanisti ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Jary
#102126
Itse tykkään viereisestä Westpron Portuksesta. Se on juuri sitä vaaleaa merellistä Helsinkiä, jota olen aina arvostanut.
(videoon törmäsin sattumalta netissä, kuvaaja on tietojen mukaan Jani Jakonen)

Avatar
tekijänä Klazu
#102127
pahanhajuinenhenki kirjoitti: 13.04.21 19:11Helsingin asukeista joka viides (allekirjoittanut mukaanlukien) on syntynyt jossain muussa maassa kuin suomessa? Se on "täälläpäin" ihan arkipäivää :smt023
Hienoa että Helsinkikin kansainvälistyy pikkuhiljaa Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevan muuttoliikkeen myötä. Meillä täällä isojen kaupunkien asukkaista jo yli puolet on Aasiasta tullutta ahkeraa ja työtätekevää väkeä eli kansainvälisyydessä ei ole kyllä kenellekään niin mitään ihmeellistä. Itsekin olen asunut ulkomailla jo 15 vuotta ja ollut Kanadan kansalainenkin jo useamman vuoden, joten Suomi tuntuu aika kaukaiselta paikalta, mutta kiva silti nähdä tällä foorumilla sikäläistä verkkaista kehitystä.

Kyllä Suomi ponnistaa ihan hyvin omassa pikkumaiden kategoriassaan mutta siitä vain tiedetään maailmalla kovin vähän. Useimmiten jotain positiivista vuosien takaan, mutta aika tuntematon imago maalla kyllä on yhtään lähimaitaan kauempana. Eikä siinä ole mitään pahaa.

Mitä tulee tämän foorumin kommentointiin, niin täällä yli 15 vuotta olleena paikka on kuollut lähes pystyyn ja se vähäinenkin porina on pelkkää konsensukseen taipuvaa hyminää, jossa niitä vähäisiä tornitaloja ei tule arvostella vaan painaa pää alas ja olla tyytyväinen että edes saatiin. Tätä on hyvä aina vähän sähköistää eriävällä kommentilla ja yleensä keskustelua ja myöskin niitä eri mieltä olevia ilmestyy jonkun avattua pelin.
pallo kirjoitti: 13.04.21 07:49Oliskos ensi kesänä talomiittiä piknikillä jollain lähisaarista ihaillen tuota silhuettiä? Klazu mukaan. :D
Kiitos kutsusta, mutta en kyllä jouda Suomeen ennen joulua. Ehkä silloin pitää pistäydyttyä taas pääkallon paikalla paluulentoa ennen.

Kaunista kevätviikkoa täältä länsirannikolta! :smt006
Fattsson tykkää tästä
Avatar
tekijänä Raksa
#102131
Klazu kirjoitti: 14.04.21 03:35
pahanhajuinenhenki kirjoitti: 13.04.21 19:11Helsingin asukeista joka viides (allekirjoittanut mukaanlukien) on syntynyt jossain muussa maassa kuin suomessa? Se on "täälläpäin" ihan arkipäivää :smt023
Hienoa että Helsinkikin kansainvälistyy pikkuhiljaa Lähi-Idästä ja Afrikasta tulevan muuttoliikkeen myötä. Meillä täällä isojen kaupunkien asukkaista jo yli puolet on Aasiasta tullutta ahkeraa ja työtätekevää väkeä eli kansainvälisyydessä ei ole kyllä kenellekään niin mitään ihmeellistä. Itsekin olen asunut ulkomailla jo 15 vuotta ja ollut Kanadan kansalainenkin jo useamman vuoden, joten Suomi tuntuu aika kaukaiselta paikalta, mutta kiva silti nähdä tällä foorumilla sikäläistä verkkaista kehitystä.

Kyllä Suomi ponnistaa ihan hyvin omassa pikkumaiden kategoriassaan mutta siitä vain tiedetään maailmalla kovin vähän. Useimmiten jotain positiivista vuosien takaan, mutta aika tuntematon imago maalla kyllä on yhtään lähimaitaan kauempana. Eikä siinä ole mitään pahaa.

Mitä tulee tämän foorumin kommentointiin, niin täällä yli 15 vuotta olleena paikka on kuollut lähes pystyyn ja se vähäinenkin porina on pelkkää konsensukseen taipuvaa hyminää, jossa niitä vähäisiä tornitaloja ei tule arvostella vaan painaa pää alas ja olla tyytyväinen että edes saatiin. Tätä on hyvä aina vähän sähköistää eriävällä kommentilla ja yleensä keskustelua ja myöskin niitä eri mieltä olevia ilmestyy jonkun avattua pelin.
pallo kirjoitti: 13.04.21 07:49Oliskos ensi kesänä talomiittiä piknikillä jollain lähisaarista ihaillen tuota silhuettiä? Klazu mukaan. :D
Kiitos kutsusta, mutta en kyllä jouda Suomeen ennen joulua. Ehkä silloin pitää pistäydyttyä taas pääkallon paikalla paluulentoa ennen.

Kaunista kevätviikkoa täältä länsirannikolta! :smt006
Toistelet jatkuvasti Kanadaa, mutta viesteistä huokuu silti ihka aito Joensuu

Ja kerro nyt meille klasu mikä ihmeen pakkomielle suomalaisilla maalaisilla on, näköjään 15 vuoden jälkeenkin, siitä mitä Suomesta ajatellaan jossain muussa maassa :lol:
apollonkatu tykkää tästä
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 102