Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#102009
Eteläsataman kehittäminen on vahvassa etunojassa. Tiistaina käväisi lautakunnassa Katajanokan puoleiselle rannalle ilmeisesti tuleva Varman talo (toimistoja ja hotelli, ns. "Storan Enson uusi pääkonttori") Seuraavaksi se menee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Länsirannalla edetään kahden suunnittelukilpailun voimin. Eilen uutisoitiin, että koko alueen suunnittelukilpailun lisäksi aloitetaan erikseen arkkitehtuuri- ja design-museon suunnittelu, joka myöhemmin johtanee uuden rakennuksen suunnittelukilpailuun. Opetusministeriö ja kaupunki ovat asettaneet ryhmän, jonka tehtävänä on uuden arkkitehtuuri- ja designmuseon perustamisen valmistelu ja ohjaaminen.

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... nen-etenee

Varman talo, Anttinen Oiva Arkkitehdit, viitesuunnitelma 1.2.2021Kuva
TurkuCubed tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102012
Länsirannan eli ns. Makasiinirannan ja Olympiarannan kaksivaiheinen suunnittelukilpailu on käynnistymässä. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kilpailuohjelmaa kokouksessaan ensi tiistaina.

Kaksivaiheinen laatu- ja konseptikilpailu on suunnattu rakennus- ja kiinteistöalan toimijoille. Alueelle on mahdollista ehdottaa kulttuuri-, palvelu-, liike- ja muuta toimitilarakentamista, muttei asumista. Kilpailu käsittää myös arkkitehtuuri- ja designmuseolle suunnitellun alueen, minkä lisäksi alueelle tavoitellaan monipuolisia museotoimintaa tukevia toimintoja. Museon varsinainen toteutus ratkaistaan myöhemmässä vaiheessa ja siitä järjestetään erillinen arkkitehtuurikilpailu.
Kilpailu käynnistyy toukokuussa 2021. Kilpailuehdotukset julkistetaan alkuvuodesta 2022. Ehdotukset asetetaan kilpailun molemmissa vaiheissa julkisesti nähtäväksi ja kommentoitavaksi. Kilpailun voittaja valitaan loppuvuodesta 2022.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/makasiin ... d=69904591
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9