Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Jary
#101720
hmikko kirjoitti: 12.02.21 16:02 ^ Tuossa on naapurustossa hyvinkin samantyyppisiä vaaleita kerrostaloja, ja melkein vieressä myös Eliel Saarisen suunnittelema marmoripalatsi, jota Senaatti on ilmeisesti edelleen myymässä. En nyt näe mitään ongelmaa tuon uudisrakennuksen sopimisessa paikalleen marmoreineen, tosin se ei noissa julkisivukuvissa näytä sen kummemmalta merkkiteokselta.
Eikös se myyty jo ajat sitten?!
tekijänä hmikko
#101721
On se näköjään myyty 2019 kiinteistösijoitusyhtiölle. Senaatilla vaan on edelleen webbisivuja rakennuksesta, ja niistä saa sen käsityksen, että ostajaa etsitään.
Avatar
tekijänä veka
#101722
Onpa hienoa, että Helsingistä millä tahansa mittarilla parhaalta paikalta vielä löytyy rakentamaton tontti. Harvinaista herkkua. Samaan aikaan Myllytie 4:n tontin kanssa kaupunki myi 1993 myös naapuritontin Myllytie 6:ssa. Sille on jo aikaisemmin rakennettu. Ei mitään pahaa sanottavaa uudishankkeesta. Toivoisin kuitenkin, että johonkin tontin laidalle saataisiin kelvollinen jalankulkuyhteys Myllytieltä Armi Ratian puistoon. Jos siitä ei nyt huolehdita, itkukaan ei auta kun aikanaan käydään luomaan uusia suunnitelmia tulevassa Länsisatama-projektissa.
Avatar
tekijänä MindW
#101775
MindW kirjoitti: 14.07.17 15:44 Kuva
Meri-Kampin kaakelijulkisivu vuorataan suuremmilla julkisivulevyillä. Pakko todeta, että vanha oli parempi, uudet levyt ovat todella tympeän kylmänharmaita.
Hesarin päivitys liittyen projektiin
Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä veka
#101779
Mun mielestä tämä uusi on selvästi parempi, vähän kyllä hengettömän tuntuinen ja kliininen mutta parempi, makuasia toki. Lämpimämmillä, esim. kellertävillä levyillä olisi ehkä tullut vielä onnistuneempi. Tässä vielä linkki Hesarin juttuun vuodelta 2018, joka kertoo rempasta.
Hämmästyttävä muutos: Näin 80-luvun kellertävä kerrostalo pesi totaalisesti kasvonsa Helsingin Kampissa
https://www.hs.fi/koti/art-2000005674311.html
Avatar
tekijänä veka
#101827
Kansallismuseon laajennuksen asemakaavaehdotus on tuotu nähtäväksi. JKMM:n voittoisa kilpailuehdotus runsaan vuoden takaa näyttää pysyneen ennallaan. Näyttelytilat tulevat maan alle, ja vain paviljonkimainen piharakennus kertoo laajennuksesta. Vierastan edelleen kulkuväylien kookkaita portaikkoja, jotka ovat monille pahoja liikuntaesteitä. Varmaan jossain on hissejä, mutta olisin laittanut tuonne myös liukuportaita, vaikka ne ikävän näköisiä olisivatkin.

https://kartta.hel.fi/?sukkaId=2020-001640

Kuva

Kuva

Kuva
Maeeeq, Kantti, jfo ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#101828
Helsingin kannattanee brändätä vähintään koko Pitkänsillan eteläpuolinen alue vanhaksi kaupungiksi, jonne ainoa sallittu uudisrakentaminen (poislukien entiset satama-alueet) on juurikin mallia kallioon/saveen louhittu luola ja paviljonki pinnalle. Ajan mittaan joku UNESCO:n statuskin voisi napsahtaa... :?

Näin jonkin aikaa itse Kansallismuseon suunnitelmia tutkineena, lopputulos on todennäköisesti plusmerkkinen. Havainnekuvien perusteella ihan tyylikäs laajennus. Onnistuneella brändäyksellä ja näyttelyiden hallitulla uudistamisella koko museo voi nousta ihan uuteen kukoistukseen ja kävijäennätyksiin. Bilbao-efekti missattiin taas kerran, mutta en tiedä onko Helsinki siihen tosissaan pyrkinyt.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#101829
Et sä kansallismuseolla saa "Bilbao-efektiä" aikaan, vaikka rakentaisit mitä. Kansallismuseon tehtävä on esitellä Suomen historiaa, ja se nyt on kansainväliseltä kiinnostavuudeltaan melko yhdentekevää. Arkkitehtuurivieraat on tosi marginaalinen kävijäjoukko.

Tätä museota rakennetaan kotimaiseen käyttöön.

Noin muutenkin "Bilbao-efekti" on ihan naurettava tavoite. Totta kai rakentamisen pitää olla huolella mietittyä ja tehtyä, mutta ei taloja tehdä postikortteja varten. Jos tänne matkailijoita halutaan, niin ne tulee sisältöjen, ei kulissien vuoksi.
hmikko, Maeeeq tykkää tästä
tekijänä bonk
#101830
"Suomen kansallismuseon tehtävä on antaa kaikupohjaa kulttuurillemme ja sen muutokselle. Sen kokoelmat, museokohteet, ohjelmisto ja toiminta inspiroivat meitä ymmärtämään aikaa, elämää ja ihmisyyttä."

Toi on museon oma kuvaus mitä tekee. Kyllä ton alle vois tehdä vaikka minkälaista näyttelyä, joka kiinnostaisi suurtakin yleisöä myös rajojen ulkopuolella. Nyt olis pitänyt olla 75-vuotis muumi näyttely siellä. Ehkä niiden tilat on olleet sen verran rajallisia, että toi pysyvä näyttely vie kaiken tilan. Laajennus saattaa olla just mitä tarvitaan jotta päästään tunkkaisesta muinaishistoriasta muihinkin aiheisiin.

Tosiaan itsellä tulee tosta museosta mieleen vaan suomen muinaishistoria. Voi olla, että kun ollaan koulun kanssa käyty sielä nuorena, ei oo muuhun kiinnitetty huomiota.
Vaikka on museo-kortti ollut vuosia, ei ole tullut käytyä. Nyt kun taas museot aukeaa, pitää mennä, ennen kun remontti taas sulkee tilat.
Avatar
tekijänä veka
#101831
arkkinikkari kirjoitti: 25.02.21 14:26 Jos tänne matkailijoita halutaan, niin ne tulee sisältöjen, ei kulissien vuoksi.
Mielellään ajattelisin itsekin näin, mutta se ei taida kuitenkaan olla totta. Kyllähän maailmassa on vaikka kuinka paljon rakennuksia, jotka houkuttelevat luokseen massoittain turisteja itseään ihmettelemään, viis sisällöstä. Monella kaupungilla on tällaisia kaikkialla maailmassa tunnettuja supervetonauloja vain yksi, mutta sekin riittää jos on tarpeeksi houkutteleva. Bilbaon lisäksi tulevat mieleen Sydneyn oopperatalo (kuka matkustaa tuonne paikallisen oopperaproduktion takia) ja Taj Mahal (Agra-nimisessä kaupungissa). Tuleva Eteläsataman design-museo on Helsingille seuraava mahdollisuus onnistua vaativassa yrityksessä. Ja ei se mitään, vaikka siitä ei tulisikaan koko maailman tuntemaa ja rakastamaa superhittiä. Kun hyviä ja onnistuneita houkuttimia on tarpeeksi monta, ne saavat yhdessä aikaan saman efektin. Aina pitää yrittää ja tehdä parhaansa.
Raksa, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101832
Eri asia on, voiko Helsingillä olla suuri vetonaula ja voiko se olla Kansallismuseon pihalla. Kansallismuseon tarkoituksena on herättää kiinnostusta Suomen historiaa ja luontoa kohtaan, enkä oikein millään näe ahtaan pihan olevan oikea paikka globaalin ajan wow-arkkitehtuurille. Suhtautuisin myös melkoisella varauksella Eteläsataman mahdollisuuksiin muuttua seuraavaksi Bilbaoksi tai Sydneyksi, vaikka toki arkkitehtuurimuseosta voi tulla Pohjoismaisessa kontekstissa suosittu matkakohde. Rakennukset eivät nouse missään tyhjiössä, vaan ympäristöllä on aina tärkeä rooli niiden onnistumisessa tai epäonnistumisessa.
Maeeeq tykkää tästä
tekijänä hmikko
#101906
Ylläpito siirtäköön tämän parempaan ketjuun jos semmoinen on.

Yle: Joukko arkkitehteja syyttää Helsinkiä rakentamisen salamyhkäisyydestä ja “uuskorporatismista” – tuore kirja: tulevaan jättiareenaan liittyy kytkykaupat

Kritiikin kohteena siis se, että On Sovittu nykyään ohittaa kaupunkisuunnittelun ammattilaiset ja arkkitehdit jo lähtökohtaisesti Helsingin keskeisissä hankkeissa, mukaan lukien Helsinki Garden, Eteläsatama ja Pasilan tornit. Elielinaukiota ei ole erikseen jutussa mainittu, mutta menisi varmaan samassa sarjassa.
veka, jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#101908
Huomasin viime viikolla Arkkivahdin blogista ja Arkkitehti-lehdestä puffin tästä kirjasta ja kävin jo Akateemisessa kyselemässä, mutta ei ollut vielä siellä. Nyt on mentävä uudestaan, pakkohankinta. Olen varmaan eri mieltä monista asioista, mutta huolellisesti tehtyä kritiikkiä pitää olla ja sitä on syytä seurata. Ja onhan kaupunkisuunnittelun ja alan yritysten symbioosi Helsingissä toki jo aika hurjissa mitoissa. Toivottavasti keskustelu ei pureudu vain esillä olleisiin nimekkäimpiin hankkeisiin. Samat ovat ongelmat myös arkisemmassa rakentamisessa, kaupunkilaisten kotikulmilla.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101910
Toivottavasti kirja toisi tosiaan mukana lisää keskustelua Helsingin kaupunkiympäristön kehityksestä. Nykyään projektit ovat päässeet liian helpolla eteenpäin vailla kunnollista kansalaiskeskustelua etukäteen. Toisaalta pitää muistaa, että vaikeudet ovat aivan samat myös Helsingin ulkopuolella, etenkin Turussa ja Tampereella.
Avatar
tekijänä hylje
#101918
Mikä ihmeen kaupunkiympäristön kehitys? Pamfletti on hyvin keskustakeskeinen. Vain noin kuudesosa seudun asukkaista asuu keskustassa. Meidän muiden kaupunkikehitys etenee omalla painollaan, sinne minne se on mennäkseen. Eipä taida olla kiinnostavaa, kun vain viisi kuudesosaa seudusta on kyseessä.
  • 1
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • 207