Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Tipi
#101805
Sijainnin vuoksi uskon että asunnoista tulee hinnaltaan varsin edullisia muihin tornitaloihin nähden. Myös elementtijulkisivu viittaa edulliseen rakentamiseen. Betonin karuutta on pehmennetty lämpimällä värillä ja "graafisella kuvioinnilla":
http://www.bm-ark.fi/hyperion/
Tuo julkisivu tuntuu kuitenkin parilta askeleelta taakseppäin tiilen ja saumattoman rappauksen yleistymisen jälkeen.
Harmi ettei Torni nouse Pasilaan minne tuo mittakaava ja urbaani ote istuu juuri eikä melkein...
veka tykkää tästä
tekijänä bonk
#101808
Klazu kirjoitti: 19.02.21 22:54 Arkkitehtuuri ei ole mitään ihmeellistä mutta pidän lämpimistä väreistä. Kelpuuttaisin tämän kyllä tännekin matalaksi täydennystorniksi johonkin lähiöön.

Edelleen ihmettelen miten kukaan kellä on varaa asuntoon torneissa haluaisi muuttaa Vuosaareen, kun tällainen väestön osa on lähinnä muuttanut sieltä pois viime vuosina.
Et ole tainnut käydä hetkeen Itä-Helsingissä. Kantakaupungin hintojen noustessa on itäinen Helsinki alkanut kiinnostamaan asunnon ostajia. On hyvä, että Helsinki myös kaavoittaa nykyään noita metriksen ympäristöjä tiheämmiksi, jolloin palvelut siellä lisääntyy.
Pyöröovi tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#101821
Joo vähän suotta monille ihmisille on päässyt muodostumaan käsitys Itä-Helsingistä jonain kurjuuden tyyssijana, mistä ihmiset aktiivisesti pyrkivät "pakenemaan". Tietysti alueelta löytyy lukuisia ei-niin-edustavia kerrostaloja, mutta yleisesti ottaen monessa kaupunginosassa on positiivista eteenpäinmenon fiilistä ja Roihuvuorihan on tällä hetkellä koko kaupungin trendikkäin hipsteripöhinän keskus.
luenmuttenkirjoita tykkää tästä
tekijänä Hmm
#101845
Vuosaaren keskustaan sijoittuvan Mosaiikkikorttelin kehittämistä koskevan kilpailun voittajaksi esitetään ehdotusta Tilkkutäkki. Kortteli varataan kumppanuuskaavoitusta ja hankkeen toteutusedellytysten jatkoselvittämistä varten NREP Oy:lle ja Bonava Suomi Oy:lle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 2.3.2021.
https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... yopaikkoja

Kuva

Kuva
hmikko, Aos, Raksa ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#101849
Julkisivut halpuuttunevat pari kierrosta, mutta joka tapauksessa erittäin hieno hanke! Mukavan tiivis ydin ja pohjoismaisittain huikea skyline muodostumassa Vuosaarelle.
tekijänä bonk
#101850
Oli jo aikakin saada jotain tolle tontille niiden hiekkakasojen tilalle. Kävin katsomassa Helsingin karttapalvelusta ja näemmä 20 vuotta on tuo tontti ollut joutomaana aivan metroaseman vieressä. Kummallista kun ei olla mitään siihen saatu aiemmin. Hyvä kun nyt metriksen alue tiivistyy
Urbaani tykkää tästä
Avatar
tekijänä Urbaani
#101856
bonk kirjoitti: 01.03.21 17:22 Oli jo aikakin saada jotain tolle tontille niiden hiekkakasojen tilalle. Kävin katsomassa Helsingin karttapalvelusta ja näemmä 20 vuotta on tuo tontti ollut joutomaana aivan metroaseman vieressä. Kummallista kun ei olla mitään siihen saatu aiemmin. Hyvä kun nyt metriksen alue tiivistyy
Onni onettomuudessa voinee olla, että mikäli Metriksen lähitienoon joutomaakentät olisi rakennettu jo joskus ysärillä, olisi lopputulos todennäköisesti ollut jotain 5-6 kerroksista puoliavoimen korttelirakenteen elementtisaumaihanuutta. Joskus parempaa kannattaa odottaa. :)
Domo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101859
Tande kirjoitti: 01.03.21 15:54 Julkisivut halpuuttunevat pari kierrosta, mutta joka tapauksessa erittäin hieno hanke! Mukavan tiivis ydin ja pohjoismaisittain huikea skyline muodostumassa Vuosaarelle.
Voiko rimaa vielä laittaa alaspäin? :shock: Omasta mielestäni muoto sinänsä ihan ok, mutta pitääkö saman julkisivun tosiaan jatkua koko pitkän korttelin verran?
Avatar
tekijänä arbs
#102865
SITADELLI

Vuotien ensimmäisistä uusista taloista Helsingin Sitadelli 1 on kohonnut kerrokseen 12/14 ja Helsingin Sitadelli 2 toiseen maanpäälliseen kerrokseen. ICECAPITALin talot toteuttaa Bonava, ensimmäisen tornin arvioitu valmistumisaika on ensi vuonna ja jälkimmäisen vuoden 2023 kesällä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
ps. hieno tuo vihreä nosturi :smt003

.
JiiWee, hmikko, Janne_H ja 5 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#103197
33-kerroksisen Atlas-tornin rakentaminen alkaa. Nyt tästä on infoa myös kaupungin omilla sivuilla. Skanska rakentaa, tilaaja on saksalainen kiinteistösijoitusyhtiö Union Investment. Taloon tulee 288 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa ja liiketiloja. Valmista pitäisi olla syksyllä 2024.

https://www.skanska.fi/tietoa-skanskast ... stmentille

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/uutise ... inen-alkaa
TurkuCubed, hmikko, apollonkatu ja 3 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#103437
Vuosaareen muodostuu tämän delfiinikorttelin myötä ihan mukava tornitalopaketti. Atlas ja Hyperion myös vaikuttavat rendauksissa ihan hyviltä. Toki pitää katsoa miten toteutus tapahtuu, mutta ehdottomasti plussaa on että pohjamuoto ei ole neliö tai edes suorakaide.
Avatar
tekijänä arbs
#103827
DELFIINIKORTTELI

Tammikuun kuvapäivitys Vuosaaren Delfiinikorttelista, jossa Sitadellit, Atlas ja Hyperion ovat kaikki rakenteilla. Sitadelli 1 on pisimmällä ja saavuttanut jo lopullisen korkeuden eli 14 kerrosta.

Kuva
Kuva
Kuva
Hyperionin graafinen kuvionti on hieman erilainen kuin Sitadelleissa, mutta perusidea on sama.
Kuva
Kuva
Kuva
Vuosaaren tornit
Kuva
TurkuCubed, wab, MindW ja 9 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä MindW
#103831
Kiitos kuvista! Mielenkiintoisesti kahvikortteleiden alue on edelleen kesken, mikä ei toisaalta tule yllätyksenä YIT:in aiempia kohteita tuntevana. Konepajassakin kesti ikuisuus rakentaa. Kahvikortteleiden kaava ja rakennustapaohje on vuodelta 2008.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9