Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä JamoL
#101548
Kokoomuksen ehdotus päättärin siirtämisestä pääoven edestä halvemmalla rakennettavalle Rautatientorille on kannatettava.

Tuo aseman edusta on varmaan Suomen ahtain ja kallein kohta, niin sen hyödyntäminen ratikoiden parkkipaikkana olisi jotenkin outoa.

Tietysti toivottavaa olisi että mahdollisimman moni linja ajaksi heilurina keskustan läpi. Tämäkin tietysti vaatisi jotain pysäkkijärjestelyjä.
tissot, veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102186
Kaupungin uudessa tiedotteessa kerrotaan, että Kruunusillat-ratikkalinja tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin väli Hakaniemi-Laajasalo 2021-2026, ja Hakaniemestä eteenpäin myöhemmin. Päätepysäkki on tulossa Hakaniemen torin etelälaitaan, mistä on hyvät yhteydet eri suuntiin ratikoilla ja metrolla. Syyksi mainitaan kaupungin halu vähentää hankkeeseen liittyviä riskejä ja niiden kustannusvaikutuksia.

Hyvä näin. Itse näen riskinä lähinnä sen, että koko projekti voi viivästyä taistelussa suunnitellusta päätepysäkin paikasta Kaivokadulla aseman edessä. Nyt tuota poliittista mittelöä ei tarvitse käydä.

https://www.sttinfo.fi/tiedote/kruunusi ... d=69907043
tekijänä vetti
#102188
Eihän tuo mitätöi sitä poliittista keskustelua. Korkeintaan lykkää eteenpäin. Tuo Elielinaukio yhdistettynä Kaivokatuun on sen verran iso vääntö että ihan hyvä ettei Kruunusilta ja spora sen takia viivästy. Se vaara oli tarjolla.
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#102189
Sinänsä se Kaivokadun pääteasema oli myös aika outo viritys vaikeassa paikassa, eli jos tällä väliaikaisratkaisulla saadaan siirrettyä päättäri jonnekin parempaan paikkaan (esim. Bulevardin joukkoliikennekatua pitkin Hernesaareen tai Jätkäsaareen satamaliikennettä palvelemaan), niin kyllä mä sanoisin että voiton puolelle päästään. Jos taas linja päättyy pysyvästi (tai siis vuosikymmeniä) Hakaniemeen, niin vituiksihan se meni.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14