Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#100696
Tys Tyyssija on alkanut rakentua. Turussa mielenkiintoisinta ja laadukkainta arkkitehtuuria tuottaa ylivoimaiseen tapaan Turun Ylioppilaskyläsäätiö! Se on käynyt selväksi viime vuosina tehdyissä rakennusprojekteissa. Tätä kannattaa taas seurata!

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Tlahti, Heikki K ja 2 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä jfo
#101591
Tuli tänään käveltyä Tyyssijan työmaan ohi ja räpsäisin kännykkäkameralla kuvan. Kaikki kerrokset ovat nyt harjakorkeudessa ja merkittävä osa ulkoseinän elementeistäkin on asennettu paikalleen. Nähtävästi ovaalin kapea pääty rakennetaan hieman eri tavalla kuin leveä sivu. Ilmeisesti TYS:n mainostamia ranskalaisia parvekkeitakaan ei ole tulossa kuin päätyyn / päätyihin, toisin kuin havainnekuvassa.

Kuva

PEABin tiedote 27.3.2020
Kuva

Suunnitelmat ovat selvästi muuttuneet matkan varrella. Kilpailuehdotuksessahan ulkoseinällä oli vielä lasitettuja parvekkeita Aitiopaikan tapaan, mutta nyt ne on halpuutettu pois. Ilmeisesti julkisivusta pitäisi viimeisimpien renderöintien perusteella tulla valkoinen.
veka, Tlahti, Kantti ja 1 muuta tykkää tästä
tekijänä hmikko
#101595
^ Voiks tuo olla todellista? Siis jos nuo ovat yksiöitä, niin tuossahan on aivan olematon ampuma-aukko per asunto. Taustalla näkyviä Ylioppilaskylän vanhoja asuntoja voi kohta markkinoida semmoisella luksusominaisuudella kuin ikkunat.
JamoL tykkää tästä
tekijänä omicorn
#101745
Asun tässä aitiopaikalla (ei siis Aitiopaikassa) rakentamisen seuraamisen suhteen ja seinäelementtejä laittaessa näkyi seinän sisäpuolella toinen, ranskalaisen parvekkeen näköinen aukko ihan. Eli kyllä siellä se toinenkin valoaukko löytyy.
Avatar
tekijänä jfo
#103753
Kohde on nyt valmis ja uudet asukkaat pääsivät muuttamaan tänään heti uudenvuoden pyhien jälkeen. Pohjakerrokseen on tulossa vielä Ylioppilaskyläsäätiön toimisto, CampusSportin liikuntatilaa, Arkean opiskelijaravintola / anniskeluravintola sekä kauppa.

Rakennus näytti ulkoapäin samalla tavalla laadukkaalta ja viimeistellyltä kuin saman toimiston eli Sigge Arkkitehtien suunnittelema Ikituuri. Lähellä olevaa Optiplanin (nykyään näköjän Swecon) Aitiopaikkaa en arvosta yhtä korkealle vaikka sen asukkaat arvostavatkin varmasti parvekkeitaan ja isoja ikkunoitaan, joita Tyyssijasta ei nyt siis löydy.

Yksiöt ovat rakennuksen ulkokehällä ja isommat asunnot sisäkehällä. Sisäänkäynnin vasemmalla puolella liikuntatila, oikealla rappukäytävä ja sen jälkeen kauppa.
Kuva

Sisäänkäynnit olivat hyvin valaistuja. Vasemmalla liikuntatila.
Kuva

Monilla oli muutto vielä käynnissä ja luultavasti sama näky jatkuu vielä muutamia päiviä. Sisäpihan portaiden vieressä ravintolatila. Suunnitelmavaiheessa ravintolan katolla ollut periskooppi / kontti on halpuutettu pois, ehkä sinne tulee kesällä terassitilaa?
Kuva

Tämän laatikon reunoilla ei ainakaan istuskella, ainakaan jos pyörätelineet jäävät noille paikoilleen? Sisäpihan ja ainakin yhden käytävän seinillä lienee kasvillisuusaiheista prosenttitaidetta, jonka taiteilijasta ei ole tällä hetkellä tietoa.
Kuva

Vielä alkuperäiset suunnitelmat: https://sigge.fi/work/tyyssija/
hmikko, TurkuCubed, Pyöröovi ja 5 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä VPH
#103769
Onkohan ravintola pidemmän päälle kannattava keskellä yo-kylää? Tuossa tilassa voisi menestyä paremmin joku vähän isompi "pikkukauppa". Ikituurin alakerrassa on ollut ahdas pikkukauppa, mutta tuo tila näyttäisi jo soveltuvan vähän isommalle K-marketille tai Salelle. Tyyssijankin maantasoon on suunniteltu kauppa, mutta tilat olivat pienemmät kuin tuolla ravintolavarauksella. Varmasti ravintolaa enemmän joka päiväistä asiointia ja kysyntää, kun ei autottoman opiskelijan tarvitse lähteä pidemmälle kauppaan. Ravintoloihin sitten lähdetään Turun keskustaan.
tekijänä Enkoo
#103772
VPH kirjoitti:Onkohan ravintola pidemmän päälle kannattava keskellä yo-kylää? Tuossa tilassa voisi menestyä paremmin joku vähän isompi "pikkukauppa". Ikituurin alakerrassa on ollut ahdas pikkukauppa, mutta tuo tila näyttäisi jo soveltuvan vähän isommalle K-marketille tai Salelle. Tyyssijankin maantasoon on suunniteltu kauppa, mutta tilat olivat pienemmät kuin tuolla ravintolavarauksella. Varmasti ravintolaa enemmän joka päiväistä asiointia ja kysyntää, kun ei autottoman opiskelijan tarvitse lähteä pidemmälle kauppaan. Ravintoloihin sitten lähdetään Turun keskustaan.
En voi uskoa, että kyseessä olisi mikään muu kuin opiskelijaravintola. Kelan tukema opiskelijalounas on alhaisen hintansa lisäksi erinomaisen maistuva, ja omilta opiskeluajoiltani muistan miltei kaikkien opiskelijaravintoloiden aina olleen täynnä lounasaikaan.
tekijänä James
#103779
VPH kirjoitti: 06.01.22 16:05 Onkohan ravintola pidemmän päälle kannattava keskellä yo-kylää? Tuossa tilassa voisi menestyä paremmin joku vähän isompi "pikkukauppa". Ikituurin alakerrassa on ollut ahdas pikkukauppa, mutta tuo tila näyttäisi jo soveltuvan vähän isommalle K-marketille tai Salelle. Tyyssijankin maantasoon on suunniteltu kauppa, mutta tilat olivat pienemmät kuin tuolla ravintolavarauksella. Varmasti ravintolaa enemmän joka päiväistä asiointia ja kysyntää, kun ei autottoman opiskelijan tarvitse lähteä pidemmälle kauppaan. Ravintoloihin sitten lähdetään Turun keskustaan.
Siis se K-kauppahan oli alun perin siinä toimistorakennuksessa, joka purettiin tämän uudisrakennuksen tieltä. Se muutti rakennusajaksi Ikituurin pyöräkellariin väliaikaisiin tiloihin ja pyörille rakennettiin oma tila pihalle, jotta kauppa sai väliaikaisen tilansa. Se muuttaa nyt rakennuksen valmistuttua "vanhalle paikalleen takaisin".

Mitä ravintolaan tulee, niin samassa puretussa rakennuksessahan toimi pitkään (niin kauan kuin muistan) Three Beers ravintola joka ymmärtääkseni oli alun perin halukas muuttamaan myös tulevaan uudisrakennukseen mutta Ylioppilaskyläsäätiö ei ilmeisesti ollut siitä yhtä innoissaan ja ravintola joutui sulkemaan ovensa kun vanha rakennus tyhjennettiin ja purettiin. Tästä voisi päätellä, että ihan pelkkää olutravintolaa sinne ei ainakaan ole tulossa (vaikka uskoisin sen kyllä paikalla pärjäävänkin). Mitä tulee opiskelijaravintoloihin, niin Unicahan avasi jo keskustaan oman Unica Kulman, josta saa opiskelijalounasta päivällä ja illalla sitten enemmän juomapuolta (kai sitäkin siis päivälläkin tarjolla toki myös). Tällainen yhdistelmähän voisi sopia tuollekin paikalle oikein mainiosti. En siis tiedä mitä on tulossa, mutta opiskelijalounasta tarjoavaa ravintolaa itsekin epäilen vahvasti.
tekijänä hmikko
#103780
^ Myös itäpuolella oli aikanaan oman pieni kauppansa, sekin taisi olla K-kauppa loppuvaiheessa. Se suljettiin jo monta vuotta ennen TYS:n konttorirakennuksen purkamista. Tiloissa näkyy olevan tällä hetkellä englanninkielinen päiväkoti. Eli nyt itäpuolen uuteen rakennukseen tulevaa kauppaa voisi myös pitää palvelutason palauttamisena.
Avatar
tekijänä Raksa
#103784
VPH kirjoitti: 06.01.22 16:05 Onkohan ravintola pidemmän päälle kannattava keskellä yo-kylää? Tuossa tilassa voisi menestyä paremmin joku vähän isompi "pikkukauppa". Ikituurin alakerrassa on ollut ahdas pikkukauppa, mutta tuo tila näyttäisi jo soveltuvan vähän isommalle K-marketille tai Salelle. Tyyssijankin maantasoon on suunniteltu kauppa, mutta tilat olivat pienemmät kuin tuolla ravintolavarauksella. Varmasti ravintolaa enemmän joka päiväistä asiointia ja kysyntää, kun ei autottoman opiskelijan tarvitse lähteä pidemmälle kauppaan. Ravintoloihin sitten lähdetään Turun keskustaan.
Kyllä ne vaikuttaa ihan kannattavia olevan, Aallossakin on yli 30 ravintolaa ja kahvilaa. Tuskin niitä tappiolla pyöritetään :smt017