Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Tornitaloja - lisää tornitaloja! Yläkerrassa keskustelua kaikesta korkeisiin taloihin liittyvästä ja korkeuksiin kohoavista uudisrakennuksista.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#96205
Tällaiset rakennukset tekevät Oulun keskustasta suuremman tuntuisen ja se on hyvä asia. Toivoisin että rakennettaisiin mieluummin vielä korkeampia ja mutta sirompia rakennuksia. Nämä ovat melkoisia möhkäleitä. Puistovahti on sieltä paremmasta päästä.
tekijänä TeppoTulppu
#99564
Huomasin Oulussa olevan päätöksenteossa jälleen uusia korkean rakentamisen kohteita. Suuri osa keskustan täydennysrakennuskohteista tuntuu ylittävän 10 kerrosta. Alla pari viimeisintä, mitä osui silmiin.

Heinäpäässä, Kyösti Kallion puistossa on järkyttävä rivistö kolmikerroksisia 70-luvun laatikoita. Näistä yksi on avannut pelin ja on päätynyt purkavaan täydennysrakentamiseen. Isokatu 82 on päätymässä purkuun. Uusi suunnitelma on parhaillaan näytillä ja suunnitelma pitää sisällään 13 kerroksisen asuinkerrostalon

Nykytila:
Kuva

Suunnitelma:
Kuva


Toinen kohde löytyy osoitteesta Uusikatu 44, jossa luonnos tulossa juuri yhdyskuntalautakunnan päätöksentekoon. Tässä on suunnitteilla 14 kerrosta ja mielenkiintoinen ratkaisu, jossa korkea torni sijoittuu tontin sisäkulmaan ulkosivujen jäädessä selkeämuotoisemmiksi kaupunkikortteleiksi.

Nykytila (etualalalla):
Kuva

Suunnitelma:
Kuva

Kuva
hmikko, Pyöröovi, veka ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Margaya
#99572
Miten Oulun Osuuspankin suunnittelemasta 24-kerroksisesta talosta ei ole puhuttu täällä mitään? Olisi tulossa Saaristonkadun ja Kirkkokadun kulmaan.

Seurasin tämän uutisointia ja keskustelua silloin, kun asia oli vielä tuore. En yllättäen nähnyt missään mainintaa siitä, että tämän myötä OP:n aiemmin suunnittelemat, vähintään 12-kerroksiset kaksoistornit jäävät tietysti unholaan. Tämän myötä myös tontin pääasiallinen suunniteltu käyttötarkoitus muuttuu, sillä kaksoistorneihin oli suunniteltu myös asuntoja, mutta tähän uuteen torniin hotelli, ravintola ja toimistoja.

https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/oulu ... en/832331/

Kuva
TurkuCubed, Iggy.P, veka ja 3 muuta tykkää tästä
tekijänä Arska
#99594
Krio kirjoitti: 10.02.20 14:05 Täyttä utopiaa, että tulisi noin muodokas torni. Korkeintaan 12 kerrosta, tasakatto ja elementtisaumat valumajäljillä.
Tää kyllä niin hyvin tiivistää sen mitä yleensä on odotettavissa näistä lähtökohdista.

Mutta kun kyseessä on kuitenkin osa Osuuspankkiryhmää, joka on kuitenkin toteuttanut myös ihan laadukkaita rakennuksia omaan käyttöönsä, voi loppu tulos olla jotain keskimääräistä laadukkaampaakin! (Vaikkapa 13-kerrosta elementtisaumoilla ilman valumajälkiä :lol: )
JamoL tykkää tästä
tekijänä Margaya
#99615
Vaaran korttelissa, eli entisen Rintamäen kohdalla, saattaa Kalevan mukaan alkaa rakentaminen jopa tänä vuonna (ellei valiteta, kuten yleensä). Kuvassa 16- ja 13 -kerroksiset talot. Kyllä näitä lisäkerroksia toivottavasti saadaan yksi kerrallaan tännekin.

Kuva
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/vaar ... fKUcV8ZYb0

PS. Onko Oulua koskeva keskustelu siirtynyt kokonaan Oulun Projekteihin, vai onko mielekästä erotella tornitaloprojektit edelleen erikseen?
TeppoTulppu, huopa tykkää tästä
tekijänä JesseSarkkinen
#101507
Toppilan Möljän kortteliin Satamarannan Maston viereen on nyt myöskin nousemassa 13-kerroksinen Satamanvalo. Melko laatikkomainen mutta ihan fiksu mielestäni. Rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja valmista pitäisi olla 2023.

Kuva
Kuva
hmikko, Kantti, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä huopa
#101536
Hieman laatikkoarkkitehtuuriahan näissä torneissa on, mutta myönnettävä että määrällisesti Oulussa kyllä nikkaroidaan nyt noita 10-16 kerroksisia melko reipasta tahtia.
Avatar
tekijänä Urbaani
#101545
Lieneekö merkittävä nimbysukupolvi 10-15 vuoden takaa jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen, vai onko yleinen asenne tornitaloihin kaupungin syvissä riveissä muuttunut myönteisemmäksi? Omien muistikuvieni mukaan kun varsin hiljan kutakuinkin kaikki yli 8-kerroksinen rakentaminen oli Oulussa käytännössä kiellettyä, mutta tilanne on nopeasti muuttunut.

Näin korkeamman rakentamisen ystävänä hienoa näin yleensä seurata kehitystä, jossa juurikin 10-16 kerroksiset pikkutornit alkavat olla jo ihan "normaalia rakentamista", eikä jokainen pitkän julkisen keskustelun ja monessa tapauksessa ikävän valituskierteen vaativia.
tekijänä JesseSarkkinen
#101547
On kyllä selvästikin kaupungin päättäjissä parantunut asenne korkeaa rakentamista kohtaan. Kuitenkin vielä kaupunkilaisten joukosta tuntuu löytyvän kohtuullinen määrä valittajia, kuten aina varmasti tuleekin olemaan. :)

Päivityksenä tuohon Saaristokatu 8:n suunniteltuun torniin, että Lapti on ostanut koko osakekannan OP:lta ja pyrkii saamaan kaavamuutoksen vireille tämän vuoden aikana.
kaleva.fi/rakennusliike-osti-saaristonk ... ta/3207899

Vielä lisäksi Kempeleessä (ei Kempeleellä :lol: )asemanseudulla vanhan kunnantalon alueella on suunnitteilla 16-kerroksinen tornitalo osana suunnitelmia elävoittää Kempeleen keskustaa urbaanina kokonaisuutena.
https://www.kempele.fi/media/tiedostot/ ... svaihe.pdf
TeppoTulppu tykkää tästä
tekijänä TeppoTulppu
#101663
Ei välttämättä korkeinta mahdollista tällä kertaa, mutta turboahdettua tiiviyttä senkin edestä :shock:

Nykytila näyttää siis suunnilleen tältä:

Kuva

... ja tämän näköistä on suunnitteilla:

Kuva

Kuva

Purkavan rakentamisen kautta olisi varmasti ollut mahdollisuus huomattavasti tasapainosempiin ratkaisuihin, mutta tämä lopputulos näyttää jotenkin lähinnä game over -vaiheen tetrikseltä.

Linkki yhdyskuntalautakunnan tarkempiin materiaaleihin:
http://asiakirjat.ouka.fi/ktwebbin/dbis ... id=1732946
Pyöröovi, Jary, hmikko ja 1 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28