Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä huopa
#101432
Katos joo, missasin sen viimeisen tornin kerroslukemat jotenkin.. joo, sehän olisi jo jotain 81m ilmeisesti jos oikein luin noita korkeuslukemia. Ihan asiallinen kaava.
Avatar
tekijänä OssiS
#101434
huopa kirjoitti: 05.01.21 14:01 Katos joo, missasin sen viimeisen tornin kerroslukemat jotenkin.. joo, sehän olisi jo jotain 81m ilmeisesti jos oikein luin noita korkeuslukemia. Ihan asiallinen kaava.
Taisit laskea tuon kannen korosta +17m. Katutason korko jotain +10m hujakoilla Resiinanraitilla talon vieressä, jolloin tuo olisi 88m.
Kumman matala tosin 26 kerroksiseksi? Tampereen Hotelli Torni 88,5m 25.krs ja Helsingin Clarion 78m 16.krs. Onkohan idea jättää alimman ja/tai ylimmän kerroksen korkeat edustustilat pois?
Avatar
tekijänä Kantti
#101435
OssiS kirjoitti: 05.01.21 17:58
Taisit laskea tuon kannen korosta +17m. Katutason korko jotain +10m hujakoilla Resiinanraitilla talon vieressä, jolloin tuo olisi 88m.
Kumman matala tosin 26 kerroksiseksi? Tampereen Hotelli Torni 88,5m 25.krs ja Helsingin Clarion 78m 16.krs. Onkohan idea jättää alimman ja/tai ylimmän kerroksen korkeat edustustilat pois?
Rakennusten kohdalla on korkeusasemat. Korkeimmassa tornissa XXV +94,0 ja XXVI +98,0. Katutasosta oletettavasti.
Avatar
tekijänä TurkuCubed
#103021
Kaupunki on asettanut nähtäville hankkeen päivitetyt selvitykset ja suunnitelmat. Hanke on havainnekuvien perusteella käynyt läpi rajua halpuuttamista, eikä mm. itse ''elämyskeskus'' osio ole muuttunut yhtään nätimmäksi. Tornien kerroslukuja on leikattu; nyt korkein on 20 kerrosta kun se aiemmin oli 26. Lisäksi areenan päällä oleva hotelliosuudesta on kadonnut yksi seinä kokonaan ja luotoa ylös johtava kulkuväylä on myös yksinkertaistunut. Asuintornien muodot ovat muuttuneet yksinkertaisemmiksi ja Veturintallinaukiolle johtavat portaat ovat vaihtuneet muodoltaan suorakulmaisiksi, aiempien kaarevien sijaan. Alla linkkejä ja kuvakaappauksia.

Päivitetty viitesuunnitelma: https://kaupunkisuunnittelu.turku.fi/ka ... hdotus.pdf
Aiempi viitesuunnitelma: https://kaupunkisuunnittelu.turku.fi/ka ... hdotus.pdf
Kaavamuutoksen sivut: https://www.turku.fi/kaavoitus/turku-ra ... 11740-2017

Kuva
Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut TurkuCubed, 08.10.21 16:35. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
hmikko, veka, Kantti tykkää tästä
tekijänä hmikko
#103022
^ Pari kierrosta vielä, ja voidaankin vaihtaa suunnittelukilpailuun osallistuneeseen laatikonmalliseen ehdotukseen ("Engelin elämyskorttelit").

Areenan länsipuolella pistetalot ovat näköjään taas lisääntyneet yhdellä. Alkuperäisessä kilpailuehdotuksessa niitä oli viisi, nyt on päädytty seitsemään.

Rendereihin hutaistut julkisivut näyttävät äkkiseltään siltä, että arkkitehdeiltäkin on lopahtanut intressi jokin aika sitten.
tekijänä paavali
#103023
Onpas surkean näköinen suunnitelma, tuulahdus suoraan 70-luvulta. Tornit pelkkiä kuutioita puhumattakaan sitten tuosta "elämyskeskus" muurista radan vieressä. Purettua hotelli Moskovaako yrittävät siihen jälleenrakentaa vai melumuuria radan viereen? Jokaisessa havainnekuvassa tuntuu olevan nämä viherkatot, kuinkakohan monessa nämä ovat oikeasti toteutuneet?
tekijänä hmikko
#103024
^ Oletan, että tuossa on suunnittelijoilta, eli PES-Arkkitehdeilta, on tilattu minimihintaan edelleen yksinkertaistettu versio, ja arkkitehdit ovat tehneet sitä mitä tilattiin. Renderit eivät varmastikaan esitä mitään lopullisia julkisivuja, näyttävät olevan aivan viitteellistä kuvitusta. Sikäli tietysti outoa, että tässä vaiheessa hanketta suunnitelmien pitäisi tarkentua, ei muuttua ylimalkaisemmiksi.
tekijänä jusa-masa
#103025
Tässä on käynyt juuri niinkuin jokaisessa Suomessa tehtävässä suunnitelmassa. Kun raha ratkaisee niin mennään sieltä mistä aita on matalin eli missä sitä ei ole ollenkaan. Neliöt maksimoitu, ulkonäkö minimoitu laatikoiksi ja jos saan veikata niin 70-80% asunnoista on pieniä yksiöitä ja kaksioita 280k€+ hintaan (alimmat kerrokset). 😞 Olen jälleen pettynyt mitä kaupungit päästää lävitse ihan vain sen vuoksi, että se nyt on pakko saada. Eipä tässä ole enään mitään hienoa, mutta kuin sijainti ja vanha veturitalli.
Kanttimallin kaupunkiareena
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#103029
Turku todella haluaa toivottaa matkaajat tervetulleeksi omalla tyylillään... Toivon todella kaupunkilaisten nousevan kunnolla vastarintaan ja kyseenalaistavan naurettavat suunnitelmat. Esimerkiksi Kiinassa on ihan ymmärrettävää rakentaa kiireen vilkkaa tällaisia megalomaanisia alueita vailla kummempaa keskittymistä yksityiskohtiin, mutta pienen Suomen toiseksi tai kolmanneksi suurimmassa kaupungissa pitäisi pitää tarkkaan huolta laadusta. Kuten yllä todettiin, nyt ehdotuksessa huomioidaan pelkästään rakennuttajien into maksimoida voitot tärkeällä sijainnilla ja historiallisella tarinalla. Olisipa edes Tampereen tyyliin omalaatuisia torneja, mutta nyt on vain naurettava kattopuutarha ja elämöintikeskus tarjolla.
apollonkatu tykkää tästä
tekijänä tihku
#103032
Omaan silmään nuo säntilliset ikkunarivit näyttävät paremmilta kuin iänikuiset nauhasellaiset. Toki kyseessä viitesuunnitelma, eli aikaista sanoa mitään lopputuloksesta.
TurkuCubed kirjoitti: 08.10.21 15:45 Kuva
Kuva
Avatar
tekijänä maitokahvi
#103033
Tälläinen unealias brutalismi toisaalta sopii raitiotiettömään virasto- ja teollisuuskaupunkiin. Onhan maailmalla muitakin vastaavia. En vain keksi keille tätä monotonista talomassaa rakennetaan, kiinalaisille sijoittajilleko?
Avatar
tekijänä arbs
#103036
hmikko kirjoitti: 08.10.21 16:42 ^ Oletan, että tuossa on suunnittelijoilta, eli PES-Arkkitehdeilta, on tilattu minimihintaan edelleen yksinkertaistettu versio, ja arkkitehdit ovat tehneet sitä mitä tilattiin. Renderit eivät varmastikaan esitä mitään lopullisia julkisivuja, näyttävät olevan aivan viitteellistä kuvitusta. Sikäli tietysti outoa, että tässä vaiheessa hanketta suunnitelmien pitäisi tarkentua, ei muuttua ylimalkaisemmiksi.
Jep. Toiveikkaasti oletan tämän olevan vasta hyvin viitteellinen julkisivu. ;)
Viimeksi muokannut arbs, 09.10.21 18:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10