Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä henkka
#101310
Tullin alueen täydennysrakennussuunnitelmissakin näkynyt Pienteollisuustalon Åkerlundinkadun päässä olevan parkkipaikan rakennuksen kaavamuutos on nyt osallistumis- ja arviointisuunnitelmavaiheessa.

22/23 kerrosta. Uudisosa tulee pääosin asumiskäyttöön, vanha osa säilyy palveluille ja toimistoille.

Kuva
Aihio Arkkitehdit

https://www.tampere.fi/cgi-bin/kaava/kaavadoc?8813
TurkuCubed, apollonkatu, Janne_H ja 12 muuta tykkää tästä
tekijänä jusa-masa
#101316
Nätti talo, mutta jotenkin nyt massoittelu alkaa tolla alueella tuleen liian tasapaksuksi. Pitäisi saada korkeuseroja jälleen tai alkaa vaikuttamaan paksulta klimpiltä. Nythän esim. Helsingistä päin tultaessa näyttää hyvältä, mutta kun tulee muutamia saman korkuisia lisää niin alkaa näyttään massalta.
Avatar
tekijänä huopa
#101332
Ihan hyvä kasata nuo tornitalot tuohon aseman ympärille, näyttää hyvältä. Eittämättä isompi korkeusvaihtelu vois tehdä hyvää. Toi Libeskindin korkein torni on todella sopiva tuonne keskelle. Lisäksi tämä Sumeliuksenkatu 8 vaikuttaa aavistuksen laatikolta, vaikkakin katon viherterassista yksi lisäpiste. Libeskindin tornien paras puoli ehdottomasti on kattomuodot. Noita ei-tasakattoja soisi tulevan lisääkin.
tekijänä bonk
#101335
Nyt kun ton klusterin ympärille rakennetaan risteyksiin korkeammat 12-15 kerroksiset kulmatalot kaupungin tiivistyessä, alkaa muodostumaan kaunis kumpu noista rakennuksista