Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä mtakala
#97171
Joo, tämä on sen varsinaisen "tornitalo" kaavaprojektin ulkopuolella olevaa aluetta; aikaisemmin kaavoitettu jo, mutta nyt yllättäen ei olekaan enää uusia taloja rakenteilla ensimmäisen "aallon" jälkeen.
tekijänä Heikki K
#97173
Entisen Postipankin laskentakeskuksen peruina tontin omistaa Sampo-konserni, tai ainakin omisti silloin, kun sitä kaavoitettiin. Yksi omistaja siis koko alueella, varmaan rakentavat tasaisesti talo kerrallaa - taitaa puuttua vielä 6 samanlaista taloa? olisi kyllä kiva tietää, koska se puisto tehdään, jos vasta kaikkien talojen valmistuttua niin se on aika monen vuoden päässä.
tekijänä hmikko
#101080
Aamulehti: Hervannan uimahallin viereen nousee uusia kerrostaloja – tällaiset ovat suunnitelmat

Kerrostaloihin tulee yli 600 asukasta. Naapurikortteleiden pysäköintipaikat tulevat uuteen pysäköintitaloon.

Kuva
Havainnekuva Hervannan Keinupuiston tulevasta ilmeestä. Keskellä uudet kerrostalot ja niiden sisäpihalle jäävä kansipiha.Aihio Arkkitehdit ja Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & co

Hervannan uimahallin viereiselle pysäköintialueelle tulee uusia asuinkerrostaloja Tampereella. Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutoksen Keinupuiston korttelin viereen maanantaina

Asemakaavamuutoksella kaupunki haluaa kehittää Hervannan pysäköintialueita ja lisätä alueen rakennusoikeutta. Pysäköintipaikan tilalle tulee asuin- ja liikekerrostaloja sekä sosiaalitoimen ja terveydenhuollon rakennuksia.

Alueella on rakennusoikeutta yhteensä 28 130 kerrosneliömetriä. Sen lisäksi voi tulla lisäalaa 520 kerrosneliömetriä asukkaiden yhteistiloiksi. Taloihin tulee yli 600 asukasta.

Kerrostalot ovat kahdesta seitsemään kerroksisia. Korkeimpaan taloon on suunnitteilla 17 kerrosta.

Pysäköintirakennukseen tulee autopaikkoja kolmeen kerrokseen, joista yksi on maan päällä.

Pysäköintitalon päälle pihakansi

Pysäköintitalon päälle tulee pihakansi, jolla on oleskelutilaa ja leikkialue. Pihalle voi tulla myös pyöräpaikkoja ja talousrakennuksia.

Kuva

Suunnittelualuetta rajaa pohjoisessa ja lännessä Orivedenkatu. Orivedenkadulla on maanalaisiin tiloihin johtava ajoluiska, jonka kaupunki haluaisi purkaa.

Ajoluiskan tilalle on suunnitteilla uusi kävelyn ja pyöräilyn pääreitti Insinöörinkadulle ja tulevalle raitiotielle.

Alueen itäpuolella on kävelylle ja pyöräilylle osoitettu Valtaraitti ja eteläpuolella Tarjanteenpolku.

Paljon vuokra-asuntoja

Entinen pysäköintialue poistuu. Naapurikortteleiden 337 pysäköintipaikkaa tulevat uuteen pysäköintilaitokseen kannen alle.

Kaava-alueella ei ole ennestään muita rakennuksia kuin kaksi pientä kuilurakennusta maanalaisiin tiloihin. Ympärillä olevat asuinkerrostalot ja Keinupuistokeskus on rakennettu pääasiassa 1970-luvulla.

Kaavamuutosalueella ei ole asukkaita eikä työpaikkoja, mutta vaikutusalueella on noin 7000 asukasta ja 850 työpaikkaa, jos alue rajataan kauppakeskus Duoon asti.

Lähellä on tukku- ja vähittäiskaupan, terveys- ja sosiaalipalvelujen sekä taide, viihde ja virkistysalan yrityksiä. Vuokra-asuntojen osuus on alueella 57 prosenttia, kun se Tampereella on keskimäärin 40 prosenttia.

Juttua muokattu 23.10.2020 klo 11.55: Korjattu otsikosta virheellinen väite, että uusi kerrostalo olisi Matrix-taloja korkeampi.
Viimeksi muokannut hmikko, 25.10.20 10:04. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
16valve, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä grendy
#101082
^"kaupunki haluaa kehittää Hervannan pysäköintialueita ja lisätä alueen rakennusoikeutta. "

Meikäläisen mielestä oikein hyvää ja sopivatt pysäköintialueen kehittämistä :)
Avatar
tekijänä huopa
#101136
Tämä vaikuttaa ihan hyvältä kaavalta, vaikka omasta mielestä tuohon olisi voinut laittaa jopa vieläkin enemmän kerroksia.. (tietenkin!). Toki Hervantaan oli tulossa se pohjois-Hervannan kaavakin, jossa oli vielä yksi tornitalo, joten tässä siis yhteensä 3 tornitaloa tulossa lähivuosina Hervantaan lisää.
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50