Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Hardin
#100750
Hieman tästä kuulleena olen käsittänyt, että tahtoa hankkeen läpiviemiseen kyllä edelleen on, mutta rakentamaan ei päästy joko pandemian tai juuri tonttimurheiden vuoksi. Vielä viime vuonna suunnittelu vaikutti etenevän hyvin, googlaamalla löytää ARA-korkotukilainahakemuksen (https://dev.hel.fi/paatokset/media/att/ ... 036494.pdf) josta numeroiden ja lomakkeiden lisäksi löytää mm. havainne- ja pohjakuvia sekä kuvailua mikäli sellaiset kiinnostaa. Vaan tiedä siitä, mikä talon kohtaloksi lopulta koituu.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#100751
^Tässä vielä kuva tuosta Varsinaissuomalaisen ylioppilashuonesäätiön opiskelijatalosta. Normikerroksessa on 19 kpl vähän yli 20-neliöisiä yksiöitä ja yksi pieni kaksio. Kaupungin mukaan tämä on jo rakenteilla, mutta ei siis ole. Paikka on kapea tontti Välimerenkadun varrella vastapäätä parhaillaan nousevan Art Hotel -hotellin työmaata.

kuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen 2019Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#100758
Huh, ne sitten tekee sen kuitenkin. Jonkun tuollaisen ratkaisun itsekin ajattelin ainoaksi vaihtoehdoksi, mutta ilmeisesti se sitten ei ole osoittautunut liian kalliiksi.

Ensimmäinen kerta kun näen pyörävaraston, irtaimistovaraston, sähköpääkeskuksen ja lämmönjakohuoneen sijoitettuna kolmanteen kerrokseen, mutta katutasoon nyt vaan ei yksinkertaisesti mahdu. Väestönsuojaa tietysti ei ole tarvinnut rakentaa, eli siinä on säästänyt...
Avatar
tekijänä veka
#100831
Hesari kertoo odotetun uutisen: Tunneli Jätkäsaaren laivasatamasta Länsiväylälle ratsastaa jälleen. Hinnaksi mainitaan 180 miljoonaa. Ideana on keskittää myös Ruotsin-laivoilta rekkaliikennettä Jätkäsaareen, jolloin Eteläsataman suunnalla palikat asettuisivat sopivasti uuteen asentoon. Ajankohtainen Siljan/Tallinkin puoleinen ranta vapautuisi parempaan käyttöön, ja myös Katajanokan puolella rekkojen yms. parkkikentät voitaisiin käyttää fiksummin. Virkamiestyönä on tehty arvio keskustasatamien maapohjan arvosta, jos laivaliikenne siirtyisi pois ja Katajanokan ja Eteläsataman alue vapautuisi rakentamiselle. Sen perusteella Eteläsataman ja Katajanokan rakennusoikeuden laskennallinen arvo voisi olla yli 250 miljoonaa euroa yhteensä. Siis win-win -tilanne, jos ja jos...

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006633248.html
tekijänä TurskaT
#100939
Mitenkäs toi Skanska rakennutta hotelli Hellsten?
Lehdon rakentama art hotel melkein harjakorkeudessa ja skanskalla kuoppa kuukaudesta toiseen. Mikäköhän sitä viivästyttää. Valmis pitäisi olla ensi vuoden lopullla
tekijänä Sam33
#100946
TurskaT kirjoitti: 28.09.20 19:21 Mitenkäs toi Skanska rakennutta hotelli Hellsten?
Juuri 23.9. julkaistu uutinen Skanskan sivuilla. Ei ole tulossa enää varsinaista hotellia, vaan lyhytaikaisen asumisen/hotellin sekoitus. Nyt on uutisen mukaan uusi konsepti ja uudet rahoittajat, joten eiköhän kohta ala tapahtumaan. Valmistuu keväällä 2022.
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#100947
Tämän työmaan touhuja olen ihmetellyt itekin ja yrittänyt kurkkia montun pohjalle. Lähinnä on tullut mieleen uima-altaan rakentaminen hotellin kellariin, kun eteneminen on ollut niin verkkaista. Nyt kuitenkin syynä näyttää olleen tulevan omistajan vaihdos? Siis ei enää Hellsten hotellia, vaan samantapainen konsepti, jota kuvataan Skanskan tiedotteessa näin:

"Skanska rakentaa Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoimalle rahastolle ja Ailon Groupille uuden micro living -konseptin mukaisen studiohotellin. Jätkäsaareen rakenteilla olevaan rakennukseen tulee sekä lyhyt- että pitkäaikaista majoitusta. Kohde tarjoaa esimerkiksi työnsä vuoksi asuinpaikkaa usein vaihtaville sekä muille lyhytaikaista asumisratkaisua kaipaaville täysin kalustetun ja kodinomaisen asumisvaihtoehdon hotellitason oheispalveluilla.

Music Tower -nimiseen rakennukseen tulee varattavia studiohuoneita, neuvottelutiloja sekä ylimpään 8. kerrokseen sijoittuva saunaosasto. Asiakkailla on käytössään useita erilaisia yhteistiloja, ja he pääsevät osaksi eläväistä yhteisöä. Huoneiden erikoisuutena on loft-henkisyys, mikä näkyy muun muassa viiden metrin kerroskorkeutena. Tavallista korkeampi huone mahdollistaa parven rakentamisen kylpyhuoneen ja eteistilan päälle."

Kuva

Jätkäsaari on varmaan oivallinen paikka tällaiselle asumisbisnekselle. Tallinnan-terminaali on kävelymatkan päässä, ja jos kantamuksia on enemmän, myös ratikalla pääsee kätevästi. Rakennus ei tuon yhden kuvan perusteella ole pahan näköinen, mutta korkea siitä tulee viiden metrin kerroskorkeudella.
tekijänä TurskaT
#100948
Hei kiitos nopeista vastauksista!

Tällainen kyllä erittäin tervetullutta alueelle. Havainnekuvam perusteella ihan mielenkiintoista arkkitehtuuria ja alakertaan varmasti katutilaan palveluita.
Tämä selittää myös miksi tuo työmaa on kestänyt ja kestänyt
Avatar
tekijänä Urbaani
#100949
Todellakin peukut pystyssä hankkeen etenemisen ja maaliin viemisen suhteen! Tällä hetkellä tontti on ikäänkuin puuttuva hammas rivistä muuten urbaanilta Välimerenkadulla. Luonnollisesti kadun toisella puolella olevan korttelinhan pitäisi myös alkaa tänä vuonna, mutta en ole hetkeen käynyt tarkistamassa tilannetta.
tekijänä hmikko
#100950
Ullakkokerrosten ulkomuoto on näemmä rationoitu laatikoksi sitten edellisen version. Samapa tuo, sen edellisen version musta julkisivun osa oli mun silmääni sysiruma. Silti, tässäkin hankkeessa on suunnitelmasta eri vaiheissa vähitellen poistettu kaikki laatikosta poikkeavat muodot.
Avatar
tekijänä veka
#100951
Jep. Viimeisin eli vuoden 2019 versio Hellsten hotellista perustui vielä hybridikonseptiin. Viisi alinta kerrosta hotellia, kerrokset 6-7 asuntoja ja kerroksessa 8 yhteistiloja. Tuosta on nyt tosiaan otettu ulkoasuakin köyhdyttänyt halpuutusloikka samalla kun konsepti on muuttunut. Nyt paikalle ei ehkä tule tavanomaista hotellia ollenkaan, vaan jotain sinne päin, jota kuvataan sanalla 'mikroasuminen'. Kaikissa miniyksiöissä on tätä varten nyt myös minikeittiö. Olisko tämä jonkinlaista air bnb:n kanssa kilpailevaa yritystoimintaa? Nyt kun koko talo on samalla omistajalla samassa käytössä, ei kukaan pääse mussuttamaan käyttötarkoituksen muuttumisesta eikä ristiriitatilanteita vakiasukkaiden ja 'mikroasukkaiden' kesken pääse syntymään.

Edit: lisätty toinen kuva

Hellsten hotelli 2019Kuva

Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#101032
Tosi laadukkaalta vaikuttava kokonaisuus. Vastaavia olen ihaillut jo pitkään Ruotsissa ja Tanskassa, kiva saada Helsinkiinkin :)
Avatar
tekijänä veka
#101033
Toivottavasti nuo pinnan luonnonkiveykset ovat sileitä laattoja eivätkä nupu- tai noppakiveä tms. Siis jos meinataan, että kulkuyhteys on esteetön, kuten suunnitelmassa mainitaan tavoitteeksi.
  • 1
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 132