Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#87959
Kuva

Manhattanilla vasta ehdotellaan jättiläismäisen kaaren rakentamista, mutta Dubaissa riemukaari on vähitellen jo valmistumassa (tänä vuonna). Vihdoinkin, sillä sen valmistumisesta on uutisoitu jo moneen otteeseen 2014 ja 2015. Paikallislehden valokuvassa (linkki alla) tornien välissä olevaa siltaa päällystetään jo kullalla. Korkeutta tönöllä on dubailaisittain vaatimattomat 150 metriä.

https://www.dezeen.com/2017/03/15/dubai ... y-lawsuit/

http://www.khaleejtimes.com/nation/duba ... ed-in-gold
hmikko tykkää tästä
tekijänä hmikko
#87961
Tuossa Dezeenin jutussa oli linkki Lontoon olympialaisia varten suunniteltuun satametriseen krokettiporttiin, joka jäi ilmeisesti toteutumatta. Lontoo, Dubai, New York... Helsingin Eteläsatamaankin sopis maailmanpyörän viereen semmoinen 15-metrinen kulmikas riemukaari.
Avatar
tekijänä veka
#100174
Dubaissa avattiin maaliskuussa 20+ -kerroksinen hotellin ja asuntoja sisältävä rakennus, joka on saanut mielipiteiden arkut avautumaan oikein kunnolla. Juuri mikään ei tässä talossa ole tavanomaista. Suunnittelu on Zaha Hadid Architects -toimiston lievästi sanotttuna omaleimaista tuotantoa. Kaikesta päätellen myös Hahid itse (kuoli 2016) on ollut tätä työstämässä - näin ainakin kerrotaan - sillä hanke esiteltiin jo 2007. Vain Dubaissa, ja vain ZHA.

https://www.zaha-hadid.com/architecture/opus/#

kuvat: Zaha Hadid Architects - Laurian GhinitoiuKuva

Kuva

Kuva
hmikko, AQ, huopa tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#100175
Omaan silmään rakennus on Zaha Hadidin parempaa tuotantoa. Vaikka mukana on kaikenlaisia hassuja muotoja, turhamaisuus ei mene aivan liiallisuuksiin ja pitää rakennuksen tarpeeksi käytännönläheisenä (turhamaiseen) tarkoitukseensa. Joskus reiät tai sillat rakennuksissa ovat perin naurettavia, mutta tässä kiinnostava aaltoilu toimii edukseen. Toivoa vain sopii, ettei silmäkarkkia ole tehty funktion kustannuksella, kuten yleensä tuppaa näissä käymään.
Avatar
tekijänä veka
#100273
Onpas mielenkiintoinen dokumentti. Hulluuden monumentaalisuus ällistyttää edelleen.
tekijänä 1000ft300m
#100469
Tuo Burj Khalifahan on myös vedätys ja tällä hetkellä kolmanneksi korkein pilvenpiirtäjä maailmassa! Nimittäin ylin kerros on 555 m, mutta Ping An Shenzen ja Shangai Tower ovat 562 m. Eli melkein 300 m tyhjää. Kuitenkin korkein Kiinan ulkopuolella :) .
Avatar
tekijänä huopa
#100796
Itelle Zaha Hadidin työt on lähimpänä semmosta utopiatyyliä mitä tuli scifikirjoista nuorena kateltua. Tämä Dubain hotelli on myös ehdottomasti Hadidin paremman pään viritystä.. toivottavasti pääsee joskus ihan livenäkin käymään tuolla. Saa nähdä.