Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä Sam33
#100230
Kivistön palvelukeskus on ensi viikolla Kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyssä ja kilpailun järjestäminen nähdään ainoana vaihtoehtona. Kesän ajan olisi aikaa esittää suunnitelmia. Kaupunki on myös rajannut kohteeksi pienemmän alueen kuin esimerkiksi tämä HOK-Elanto/Kesko suunnitelma käsittäisi. Suurin vika on taas tässä: kaupunki antaa voittajalle kaksi vuotta aikaa miettiä, aloittaako se rakentamista vai ei.

Nyt pitäisi ehdottomasti hakea hanketta, joka pitäisi aloittaa heti. Katsotaan saadaanko asiaan mitään muutosta ensi viikolla. Ilmeisesti kilpailu on kuitenkin pakko järjestää.
H.C. tykkää tästä
tekijänä Jukki
#100232
Eikö tuosta nyt sitten vain voisi tehdä kauppakeskuksetonta lähiötä? Ihan että palvelut olisivat kerrostalojen kivijalassa. Saattaisi nimittäin tulevaisuudessa olla jopa hyvä erottuva tekijä koko paikalle - Suomen ainoa lähiö jossa ei ole kauppakeskusta.
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Krio
#100238
Ei toimi Suomessa, arkkitehtiliitto saa paskahalvauksen siitä, että ihmiset käyttävät kaupunkia viihtymiseen ja elämiseen.
Risumies tykkää tästä
tekijänä hmikko
#100739
Nyt sinne haluaakin kaikki.

HS: Yritys saada kauppakeskus Vantaan Kivistöön on kestänyt 13 vuotta – Nyt valinnasta on tulossa kuuden rakentajan kilpajuoksu

Kesäkuussa alkanut avoin ilmoittautuminen päättyi tiistaina. Hakemuksensa ovat jättäneet: Erikoissijoitusrahasto eQ Liikekiinteistöt, Helsingin Osuuskauppa Elanto ja Kesko, NREP, Lehto Tilat, YIT Suomi sekä yhteenliittymä A-Insinöörit, Huttunen-Lipasti Arkkitehdit ja Kohonen Partners.

[...]

Vantaa käy syyskuun alussa neuvottelukierroksen ilmoittautuneiden kanssa. Ehdotuksista arvioidaan niiden toteutettavuutta, toiminnallisuutta, käyttäjälähtöisyyttä ja resurssiviisautta.

Hakijalle on etuna, jos hanke on toteutettavissa nykyisen asemakaavan mukaisesti. Silloin vältytään aikaavievältä kaavoituskierrokselta.

Kaupungin arviointiryhmä vertailee myös hakijoiden osaamista, kokemusta ja taloudellisia mahdollisuuksia.

[...]

Kaupunki harkitsi kesäkuussa neliömäärältään kutistetun kohteen suoraa luovutusta Hok-Elannon ja Keskon yhteenliittymälle, kun ilmeni, että samasta hankkeesta oli useita kiinnostuneita.
tekijänä Sam33
#100873
Kivistön kauppakeskuksen suunnitelmat ovat Vantaan kaupunginhallituksen käsittelyssä tulevalla viikolla ja kaikista hankkeista on pohjakuvat esillä. (linkki esityslistan liitteisiin)

Ihan ok suunnitelmia. Äkkiseltään EQ:n ehdotus vaikuttaisi toiminnallisesti parhaalta ja nitoisi Colosseumin viimeisenkin osan osaksi hanketta heti. Muissa se tuntuu jäävän vähän kauppakeskuksen tielle tai vasta myöhemmin rakennettavaksi, mikä voisi kieliä siitä että se voisi jäädä tulevaisuudessa rakentamatta. Toki osa pohjapiirrustuksista on hyvin suuripiirteisiä, ja varsinaisesta ulkonäöstä puhuta vielä mitään.
hmikko, H.C. tykkää tästä
tekijänä hmikko
#100874
^ Mun silmääni EQ:n lisäksi myös NREPin ehdotuksessa Colosseumin osa on ihan luontevasti osa rakennetta. Hyvä että asiassa tuli tämä hakukierros, kun sitä edeltänyt Keskon ehdotus on minusta näistä jokseenkin huonoin. En edelleenkään ymmärrä, miksi siinä on nähtävästi lähdetty siitä, että Colosseumin viimeistä osaa ei tule ja piirretty päälle puistikkoa ja muuta. Myös kauppakeskus näyttää siinä pitkulaiselta strip mall -tyyppiseltä halpisversiolta. Arkkitehdit lienevät tehneet sitä mitä Kesko tilasi.

NREPin ehdotuksesta jos laskee kaikki laajennusosat mukaan, niin kauppakeskuksen kokoluokka taitaa kasvaa jo aika suureksi. Äkkiseltään se ei näytä kauheasti edes poikkeavan alkuperäisistä jumbosuunnitelmista. No, tuon kokoisia laajennusosia ei taida koskaan tulla, ainakaan perinteiseen kauppakeskuskäyttöön.
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#100876
Olen vähän eri mieltä Colosseumin uuden osan luontevuudesta. Monessa ehdotuksessa kaareva rakenne on kovin väkisin ujutettu mukaan, vaikka itse kauppakeskus on käytännössä muuten laatikkomainen muodoltaan. Toteutus voi olla pahimmillaan kovin häiritsevä, se näyttää siltä jo NREPin pohjakuvassa. Sam33n mainitsemassa EQ:n ehdotuksessa rakennelmat on tosiaan saatu yhteen, joten olen enemmän sen kannalla.
tekijänä bonk
#100884
Tossa ekassa ehdotuksessa on niin paljon "pöhinää ja hypeä", että aivoihin sattuu! On pop-up -terassia, pop-up -cinemaa ja jopa pop-up -niitty. Löytyy myös sekä toimisto-laboratoriot sekä laboratorio-toimistot.
tekijänä Viltsu
#101932
Hyvin edistynyt Kivistön rakentaminen tässä puolen vuoden sisään ja kauppakeskus näillä näkymin valmistumassa jouluksi 2022.

Onko jollain tietoa miten tuo tuleva kauppakeskus rakentuu suhteessa tuohon Colosseumin puuttuvaan palaseen? Rakennetaanko kauppakeskus erilleen Colosseumin viimeisestä palasesta vai jääkö tuo viimeinen kaaren osa kokonaan rakentamatta?
tekijänä apollonkatu
#101937
Kauppakeskus rakennetaan erikseen. Viimeinen Colosseumin sivu rakennetaan myöhemmin, jos rakennetaan. Kauppakeskus saattaa tällöin laajentua tontille ja talon alakerroksiin.
tekijänä Vantaakeijo
#104206
Tilannepäivitys Kivistön keskustasta:

Kivistön kauppakeskus eli uudelta nimeltään "Kivistön palvelukeskittymä" on viimeinkin alkanut rakentua: <Kuva

Safiiriaukion keväinen ilme:
Kuva

Uusi "Alepan talo" alkaa olla harjakorkeudessa:
Kuva

Kuva

Kuva

Punasafiirinpolun varren talot ovat nyt valmiit:
Kuva

YIT:n korttelin viimeinenkin talo vihdoin harjakorkeudessa:
Kuva

Kuva

Bonavan kortteli on vielä kesken, mutta alueella kaivattu apteekki on viimein avattu valmiiseen osaan:
Kuva
TurkuCubed, vallzo, H.C. ja 6 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19