Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä tissot
#99583
hmikko kirjoitti: 11.02.20 10:33 HS: Tässä on rakennusbuumin rujo kääntöpuoli: Espooseen piti nousta ylevä keskustakortteli, jäljelle jäi kolme valtavaa kuoppaa

Tämä ketjukin on ollut näköjään melkein kolmen vuoden paussilla.

Kuva
Se on helppo tulla hihittelemään jälkikäteen, mutta kyllä tämä todellakin järjettömältä tuntui jo kun ensimmäiset uutiset alueen kehittämisestä alkoivat. Sereotypia autorakkaasta Espoosta elää edelleen, eikä toki täysin suotta, mutta näytti tämä jo silloin 15 vuotta sitten naurettavalta ajatukselta jopa voimakkaasti silloin rakennettuun Kauklahteen verrattuna.

Nyt metron varrella voimakkaasti rakentuvien alueiden aikana Espoossa saavat rahoittajat ja rakentajat kyllä miettiä onko järkeä tyhjiä tontteja täyttää Suurpellossa. Espooseen haluavilla Suurpellon ainoana kriteeriksi taitaa muodostua hinta nykyisessä todellisuudessa.
Avatar
tekijänä veka
#99584
Niin surullinen juttu tämä, että on varmaan parasta olla kommentoimatta kovin pahasti. Taitaa tosiaan käydä niin, että Suurpellon valtti tulevaisuudessa on asunnon alhainen hinta muihin verrattuna. Se on toki useimmille ehkä se arvokkain ominaisuus (monille tärkeiden erinomaisten autoyhteyksien lisäksi) ja sillä tavalla hyvä asia. Mutta olisi tämänkin varmaan voinut toteuttaa fiksummin. Tai siis jättää jopa tekemättä ja satsata nämä voimavarat toisaalle.
Viimeksi muokannut veka, 11.02.20 23:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tekijänä hmikko
#99585
No, noi lehtijutussa mainitut montut ovat seurausta kahden eri rakennuttajan konkurssista/selvitystilasta, jotka eivät sinänsä liity Suurpeltoon. Sikäli tuossa lopputulemassa on huonoa tuuriakin. Ja tuossahan oltiin ja ollaan rakentamassa jo kertaalleen täysin reivattuja suunnitelmia, joissa oli muutettu toimistokorttelit asunnoiksi. Sijainti on juu pellolla eikä metron varrella, mutta jatkuva kaupungistumiskehitys 'pelastanee' Suurpellon siinä mielessä, että asunnot taitavat lopulta mennä kaupaksi. Pelastuminen lainausmerkeissä, koska tuosta on tulossa nukkumalähiö, mikä ei ollut alun perin tarkoitus, ja tietysti tämä hajauttaa omalta osaltaan Espoon kaupunkirakennetta lisää.

Jos oisin ollut Jorma Ollila vuonna 1995, oisin laittanut Nokian uuden pääkonttorin Pasilaan. Ei ole merenrantatontti eikä ollut silloin arvostettu paikka, mutta se ois pistänyt Pasilan kehitykseen ja Helsingin urbanismiin vipinää, eikä Espoossa olisi koskaan haahuiltu Nokia-kaupunginosasta pellolle. Luemma Ollila ja johtoryhmä valitsivat Keilaniemen aikanaan katsoessaan sitä lahden poikki Nokian edustussaunalta jossain saaressa, en muista missä.
Avatar
tekijänä markusvalo
#99587
hmikko kirjoitti: 11.02.20 23:32 Jos oisin ollut Jorma Ollila vuonna 1995, oisin laittanut Nokian uuden pääkonttorin Pasilaan. Ei ole merenrantatontti eikä ollut silloin arvostettu paikka, mutta se ois pistänyt Pasilan kehitykseen ja Helsingin urbanismiin vipinää, eikä Espoossa olisi koskaan haahuiltu Nokia-kaupunginosasta pellolle. Luemma Ollila ja johtoryhmä valitsivat Keilaniemen aikanaan katsoessaan sitä lahden poikki Nokian edustussaunalta jossain saaressa, en muista missä.
Laittaisin pelimerkkini tässä asiassa tuolle Koivusaaren pohjoisosan edustussaunalle, joka ei tietääkseni ole ollut vuosikausiin enää Nokian käytössä.

Kuva
Kuva
hmikko, Janne_H tykkää tästä
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11