Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

tekijänä hmikko
#96068
...ratsastaa jälleen. Ehkä.

Hankekortti

Kuvat Arkkitehdit Davidsson Tarkelan (mm. Clarion, KPMG:n talo Töölönlahdella) viitesuunnitelmasta. Jos tälle oli jo oma ketju jossain, niin ylläpito yhdistäköön.

Noista Messukeskuksen laajennusosan luentosaleista tulee lähinnä mieleen, että luulisi tuommoisten kanssa kannattavan mennä ylöspäin eikä vaakaan jossain vaiheessa, kun nuo eivät ole mitään näyttelyhalleja joihin pitäisi päästä ajamaan rekalla sisään. Laajennuksen jälkeen Messukeskus olisi luokkaa 410 m nurkasta nurkkaan. Sisällä tulee varmaan puolen kilometrin kävelyjä nytkin.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Pyöröovi
#96070
Jotenkin Suomessa isot projektit tuppaavat nykyään olemaan joko lättäniä ja suunnattoman laajoja halleja tai sitten samasta sapluunasta raapustettuja korkeita pistetorneja (toki ainakin vielä vähemmässä määrin). Tehokas voisi olla joskus taas vaihteeksi viemättä turhaan maata muulta rakentamiselta ja pakottamatta kokonaisia kaupunginosia seuraamaan yhtä tyyliä. Arkkitehtuurin Finlandian saanut Lastensairaala oli juuri piristävä poikkeus.
Avatar
tekijänä Eeros
#96071
Tuon piirrosmallinnuksen mittakaava, lähinnä ikkunoiden vertikaalinen lukumäärä, hiukan kummastuttavat.

Onko kyse arkkitehtuurillisesta leikittelystä (useampi päällekkäinen ikkuna per kerros, mutta tuo valonkajastus niistä???) vai suoranaisesta kuvituksellisesta virheestä?
Siis: Aivan kuin ihan perkeleellisesti kerroksia muuta ei silti NIIN korkea...
Ehkä olen vain liian tyhmä ymmärtääkseni renderöintiä :D

En myöskään oikein nauti esteettisesti kahden erisävyisen tornin likiasettelusta noin, kuin kaksi erilajin puuta yhteenkasvaneena. Puissa/luonnossa sekin kyllä joskus toimii mutta torneissa ei mielestäni niinkään ;)

Mutta ihan alustavia luonnoksia nuo kai? Toivon ainakin.
En ole tähän tarkemmin päässyt tutustumaan.
Mutta kuten aiemmin todettu, mielestäni tuolle alueelle vain mahdollisimman paljon ja korkeata. Sinne, jos minne, sopii. Ei ole tuolla enää majavien majoja, oravien olohuoneita tai kuukkeleiden koteja...
Ihmiset Pasilaan!
tekijänä hmikko
#96073
^Juu, se on viitesuunnitelma. Olettaisin, että tornin julkisivu on tässä vaiheessa täysin viitteellinen, eli että arkkitehtien ei kannata tässä vaiheessa panostaa paljoakaan töitä.

Pieniä ikkuna-aukkoja on esim. Tukholman Victoria-tornihotellissa. Niistä tulee tuommoinen vaikutelma, että kerroksia on enemmän kuin onkaan, tai Victorian tapauksessa lähinnä kerrokset häviävät kuvioon kokonaan.

Viitesuunnitelman torni on muuten niin hoikkakin, että tuomoisen taloudellisuutta voisi epäillä. Poistumistievaatimuksia kylläkin vissiin helpotettiin hiljattain, ainakin johonkin korkeuteen asti.
tekijänä hmikko
#100652
Lautakunta hyväksyi messukeskuksen kaavamuutoksen tiistaina 18.8. Viitesuunnitelman renderit ovat materiaaleissa nuo samat. Muuten en katsonut, onko tullut muutoksia parin vuoden takaiseen.

Saapa nähdä, rupeaako käytännössä tapahtumaan mitään. Kaavaselostuksessa oli tekstiä tyyliin, että muutoksella mahdollistetaan Helsingin pystyvän vastaamaan kasvavaan konferenssikysyntään. Tekstikin lienee parin vuoden takaa. Messukeskuksen alalla koronan vaikutukset taitavat kestää jonkun aikaa sen jälkeenkin, kun varotoimista on luovuttu.