Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä Kantti
#99358
Lääninvankilan muurin reunaa kiertävä katu on ollut tekeillä jonkin aikaa. Suhteellisen pitkällä näytään olevan.

Kuva

Ensimmäinen maineikkaan Kakolan rivieran paikalle rakentuvista kolmesta talosta valmistuu muutamassa kuukaudessa, muuttovalmis arviolta 02-04/2020.

Pakko taas todeta, että aivan surkean pieniä luukkuja suurin osa kämpistä, kuten 36,5 m2 kaksio, esimerkiksi! Asuntosijoittajille rakennettu...

https://op-koti.fi/uudiskohde/asunto-oy ... n-keidas-i
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99547
Kierros Kakolan sisäpihalla.

Kakolanmäen purettujen rakennusten kakoliitista tehtyjä perustuksia ja kivijalkoja on käytetty pengerryksiin, korotuksiin ja portaiden tekemisessä eri puolilla. Tässäkin juuri niin.
Kuva

Kuva

Kuva

Kannen alle rakennettava Kakolan Spa:n työmaa on kuin pimeä luola. Kylpylän valmistumista on siirretty vuodella. Valmistunee ensi vuonna?
Kuva

Leipomo, bageri Å on toiminut jo jonkin aikaa ja avannut myös kahvilan tiloihinsa. Toimittaa leivät ja leipomiset ravintola Kakolanruusulle parin kymmenen metrin pääähän. Kahvinsa leipomo saa viereisestä kahvipaahtimosta. https://fruktcoffeeroasters.com/pages/about
Kuva

Kuva

Oikeanpuoleinen selliosasto on asukkaiden varastotiloina. Kalterit ikkunoissa.
Kuva

Kuten graniittiset kivjalat, myös puretut hirret on kierrätetty erilaisiin rakentamisiin alueella. Tässä rakenteilla olevassa katoksessa olevat hirret ovat Kivilinnan välipohjista purettuja hirsiä. Kivilinna on vanhin rakennus, valmistunut 1879. Hirret ovat Kivlinnan valmistumisen aikaan olleet jo vanhoja tiukkasyisiä puita. Näitä noin 200 vuotta sitten kasvaneita puita hyödynnetään hienolla tavalla eri tarkoituksiin.
Kuva

Kakolan panimoon johtava luiska pihalla.
Kuva

Kuva

Kakolan panimon tuleva kesäterassi.
Kuva

Kuva

Varastokoppisiipi. Kakolanruusun sisäänkäynti oikealla alakulmassa.
Kuva


Tästä lähdettiin.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
TurkuCubed, hmikko, Tlahti ja 4 muuta tykkää tästä
tekijänä JoonasOjala
#99589
Kiitokset mahtavista kuvista!

En halua nipottaa, mutta pieni korjaus vuosilukuihin, eli Kakolan Päärakennus (nykyinen Graniittilinna) on valmistunut 1853 ;)
Avatar
tekijänä Kantti
#99604
JoonasOjala kirjoitti: 12.02.20 11:47 Kakolan Päärakennus (nykyinen Graniittilinna) on valmistunut 1853
Nähtävästi pihan viiksiosa on rakennettu päärakennuksen jälkeen ja siksi Turun opaskartan rakennustiedoissa on tämä 1879?
Avatar
tekijänä Kantti
#99607
Kännykuvia vähän piilossa olevasta [ulr=https://goo.gl/maps/nU8o74DFVdLBtDZH7]pohjoiskulman alarinteessä[/url] olevasta taloprojektista. Mitään tietoa kenenkä porjektista on kyse, ei näy missään. Valmistunee kesän aikana?

Kuva

Kuva

Kuva

Ainakin toistaiseksi vielä kahden kerroksen korkuinen sisätila.
Kuva

Harmaata styroksia seinissä, rapataan varmaan?
Kuva

Kuva
jfo tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#99764
Kakolan keskusvankilan asuttaminen on edennyt Lohrmanninkadun varrella olevaan keskustanpuoleiseen rakennukseen, jota ollaan muuttamassa asunnoiksi.

Kuva

Seinämäpaksuus graniittikivijalassa kestää isommallakin autolla seinäänajon pääsemättä sisäpuolelle (noin 80cm paksu).
Kuva

Kuva

Pihan puoli ei näytä aivan yhtä ankealta.
Kuva

Toinen - keskustan puoleinen - pihan viiksirakennuksista
Kuva

Kakolan Keidas, entinen Riviera. En muista koska tämän ensimmäisen rakennuskompleksin pitäisi valmistua. Kai ennen juhannusta? Linnankadun puoleisen Kakolanrinteen isot ja korkeat rakennukset ovat kaikki menossa julkisivuremonttiin. Lehtitietojen mukaan Turun kallein saneeraus, hintaa en muista, jonkin verran aikaa kun sen näin.
Kuva

Lääninvankila katselee kummultaan alas Rivieran alueen kentälle.
Kuva

Funikulaarin ylä-aseman tila.
Kuva
veka, TurkuCubed, Tlahti ja 1 muuta tykkää tästä
Avatar
tekijänä Kantti
#100583
Kuva


Linnankadun varrella Arjasmaan renovaatioprojekti.
Kuva

Kuva
TurkuCubed, veka, Tlahti tykkää tästä
tekijänä Tono
#100602
Hyviä kuvia mäeltä. Havaintona niiden, ja käppäilyjen, seurauksena voisi todeta, että vanhoista "synkeistä vankiloista" on saatu todella valoisan ja mukavan oloinen ympäristö, joskin kliinisyys uhkaa. Tällä onnistumisella lienee jotain tekemistä rakennusten mittasuhteiden kanssa, jotka osattiin joskus pistää kohdilleen? :smt023

Sen sijaan uustuotanto, varsinkin Rivieran kohdilla, on niin synkeää, ettei vankilakaan päässyt tuolle tasolle, ei edes kaltereiden kanssa... On siellä hyvääkin uutta, mutta synkeys kummastuttaa. Pisteet kyllä Linnankadun varren 60-luvun talon vanhan uudistamiselle, jossa kivimuurista tehty tehty laadukasta jälkeä tarpeeksi pienillä "tiilillä". Osataan kun halutaan. :smt023
Avatar
tekijänä Kantti
#100603
Tono kirjoitti: 14.08.20 13:06 Pisteet kyllä Linnankadun varren 60-luvun talon vanhan uudistamiselle, jossa kivimuurista tehty tehty laadukasta jälkeä tarpeeksi pienillä "tiilillä". Osataan kun halutaan. :smt023
Linnankadun varren korkeat isot talot ovat julkisivurempassa siten, että kaksi keskustanpuoleista taloa on prosessissa ja teltoitettu, kaksi sataman puoleista ovat vielä alkamatta. Näissä viimeksi postatuissa kuvissa on nämä alkamattomat rakennukset siellä takana Millaisina julkisivusaneeratut kaksi taloa avautuvat joskus kääreistään, sitä ei tiedä? Onko vanhaan klinkkeripintaan tehty jotakin ja mitä? Se nähdään. Veikkaan että klinkkeripintaan ei ole tullut näkyvää muutosta koska on rakennusten arkkitehtuurin kannalta keskeinen piirre? Parvekesivulla ovat varmaan ne isoimmat rempat...
Avatar
tekijänä Kantti
#100840
Kakolan rinteen reunassa Linnankadulla renovoitavana ollut entinen kaupungin toimistisiipi, on loppukaneettia vailla. Asukkaita on jo muuttanut asuntoihinsa. Kesken näyttäisi olevan enää jalkakäytävä rakennuksen edessä. Hienoa uusiokäyttöä erinomaisella paikalla lähes Aurajokirannassa! Vain puisto on välissä.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
hmikko, veka, TurkuCubed ja 2 muuta tykkää tästä
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31