Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä veka
#100520
Ensimmäinen siivu Telakkarannan asuintalon valmista tiiliseinää on pystyssä. Se ei näytä ihan niin harmahtavalta kuin uusimmissa havainnekuvissa, mutta tummahan se on. Ja joka tapauksessa aika kaukana alueen perinnetalojen punatiiliseinistä, puhumattakaan 'kööpenhaminalaisesta' vaaleammasta oranssinpunaisesta, jota nähtiin varhaisissa havainnekuvissa. Hyvässä valossa tässä tiilessä voi nähdä jopa häivähdyksiä punaisesta. Kuvaushetkellä puolen päivän aikaan aurinko paistoi pintaan nähden aivan sivulta, ja jyrkkä sivuvalo muotoilee seinän pintarakenteen erinomaisesti. Katolla on punaista sitten sitäkin enemmän. Osaako joku sanoa, mitä ovat kattolaatat, tiiliä?

Kuva

Kuva
TurkuCubed, Kantti tykkää tästä
tekijänä hmikko
#100528
Lainaus vekan viestistä toukokuulta:

veka kirjoitti: 21.05.20 13:29 Tiilimuurauksen värikin
Eipä näytä olevan mitään muurausta tuolla missään, vaan julkisivuelementtejä.
Avatar
tekijänä veka
#100529
^Tätä epäilin ja epäilen itsekin nyt kun jäljen näkee. Sen takia en yllä olevien kuvien tekstissä kirjoittanut enää mitään muuraamisesta. Sattumalta kävelin eilen tuosta ohi ja epäluulojeni selventämiseksi näppäsin pari kuvaa "muuraustyöstä", joka on parhaillaaan menossa sataman puoleisella seinällä. Sinne ei valitettavasti pääse kuvamaan paremmasta kulmasta. Seinään kiinnitettyä ohutta tukikehikkoa (saman näköinen kuin nosturin runko, mutta ohuempi) pitkin kulkee iso kelkka, jolta pääsee kasaamaan seinää leveytensä verran. Normaalisti paikalla muurattaessa tuolla kai olisi rakennustelineet koko seinän leveydeltä, joilla on parempi tehdä hommaa tiili kerrallaan.

Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä wab
#100533
Paikallaan muurattua se on. Kyseessä on "masto" eli mastolava mistä tuota seinää muurataan. Tuo pätkä kun on valmis, masto siirretään uuteen kohtaan ja taas pääsee muurari latomaan.
Avatar
tekijänä veka
#100534
Kiitos valistuksesta. Täytyypä mennä vielä katsomaan, miten noin siistiä ja sanoisko tasaisen robustia muurausjälkeä tehdään livenä. Kunhan palaavat taas hommiin kadun puolelle.
Avatar
tekijänä veka
#100558
Katselin eilen ja tänään tovin muurausta kadun puoleisella seinällä. Työssä käytettiin yksittäisiä tiiliä ja erikoisen näköisiä valmiita viipaleita (leveys kolmisen metriä ja korkeutta usean tiilen verran). Jälkimmäiset nostettiin kohdalleen nosturilla ja sovitettiin paikoilleen huolellisesti. Ei näkynyt ainakaan tavanomaisia elementtejä.

Joku saattaa hämmästellä, miksi ihmeessä jaksan kiinnostua yhdestä työmaasta näin perusteellisesti. Syynä on kohteen ainutlaatuisuus ja varmaan jonkin sortin pettymys menetettyyn mahdollisuuteen. Helsingissä ei ole vuosiin rakennettu premium-tasoista asuinarkkitehtuuria, jossa tähtäimessä on mahdollisimman korkea laatu, vaikka kustannukset olisivatkin korkeammat. Ostajia tällaisillekin asunnoille kyllä olisi. Viimeisin uusi premium-kohde (ainakin osittain) taitaa olla Eiranranta, joka rakennettiin runsaat kymmenen vuotta sitten.

Nyt oli siihen mahdollisuus, jota oikein tarjottiin, mutta toteutuksessa päädyttiin taas vakiolaatuun, kaikesta päätellen kuitenkin parhaasta päästä. Huippulaatuakin Helsingissä tehdään koko ajan, mutta vain saneerauskohteissa.

Kuva
hmikko tykkää tästä
Avatar
tekijänä veka
#102332
Telakkarannan asunnot ovat menneet erinomaisesti kaupaksi, vaikka kalliita ovatkin. Kaksi ensimmäistä, tänä vuonna valmistuva Annex ja vesikattovaiheeseen päässyt Court, on myyty kokonaan. Kolmantena etenevässä Yardissa, jonka rakentaminen on jo kerrosvaiheessa, on jäljellä enää kolme asuntoa, vaikka se valmistuu vasta yli kahden vuoden kuluttua. Uusi asunto Helsingin keskustassa on ilmeisesti niin harvinaista herkkua, että kiinnostus ei herpaannu.

16.5.Kuva

Kuva
Hipardus, highrisejonne, Biosphere ja 3 muuta tykkää tästä