Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

#100417
Domo kirjoitti: 04.07.20 16:26 Näyttää siltä, että myös hotelli / toimistotorni Horisontin työt on alkamassa. Parin vuoden kuluttua Katajanokalta katsoen alkaa piirtyä hieno skyline.
Veikkaan, että käyttävät Horisontin jalustaa vain Kompassin työmaatarvikkeiden säilömiseen. Mutta monitoroidaan tilannetta. :smt006
wab, Hipardus, highrisejonne tykkää tästä
#100443
Komea kuva! Onko tarkempaa tietoa miten tuo kuvan vasemmalle tulevan korttelin suunnitelutyö on edennyt? Kaavassa siihen on merkitty kompleksi, jonka korkein osa olisi 18-kerroksinen tornitalo. YIT ilmeisesti kehittelee siihen Fiksu toimisto-suunnitelmansa, mutta projektin etenemisestä ei ole kuulunut mitään yli vuoteen.
Hipardus tykkää tästä
#100451
Xerdoz kirjoitti: 13.07.20 17:14 On sitten pitänyt tuo alaosa jättää tuommoiseksi järkyttävän rumaksi ja väriksi tuota oksettavaa "Vancouver - vihreää"
Tällä kertaa tosin havainnekuvat eivät paljoa valehdelleet värivalinnan suhteen... Onhan kulmikas Redi kaikin puolin kammottava ilmestys, jonka ainoat ansiot ovat lyhyen katetun väylän varrella.
#100604
Janne_H latasi komeat kuvat vain muutama päivä sitten, mutta kävin pienen testilenkin kiertämässä Mustikkamaan kautta etsien hieman erilaisia kuvakulmia, sillä keulilla oli juuri postista tullut Tamronin 70-180mm f2.8

KuvaDSC09177 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09179 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09189 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09190 by TurkuCubed, on Flickr

Lopuksi vielä tutuksi tullut 18 millinen REDIn kattoterassilla

KuvaDSC09201 by TurkuCubed, on Flickr
KuvaDSC09202 by TurkuCubed, on Flickr
16valve, Janne_H, Biosphere ja 8 muuta tykkää tästä
#100607
Tuli taas eilen todettua, että vaikka noista torneista sopivassa valossa sopivasta suunnasta saa ihan hienoja valokuvia, niin vastapariksi sille ne on ihan susirumia kun valo ei ole sopiva ja kuvakulma ei ole juuri oikea. Iltapäivällä keskustan suunnasta katsoen kun aurinko paistoi suoraan takaa noissa ei ollut mitään pelastavia puolia. Ei ollut valoa ja varjoa, ei ollut kiiltoa ja kimallusta, oli vain harmaa paksu pönikkä.
Klazu, Maeeeq tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#100621
arkkinikkari kirjoitti: 15.08.20 08:39 Tuli taas eilen todettua, että vaikka noista torneista sopivassa valossa sopivasta suunnasta saa ihan hienoja valokuvia, niin vastapariksi sille ne on ihan susirumia kun valo ei ole sopiva ja kuvakulma ei ole juuri oikea. Iltapäivällä keskustan suunnasta katsoen kun aurinko paistoi suoraan takaa noissa ei ollut mitään pelastavia puolia. Ei ollut valoa ja varjoa, ei ollut kiiltoa ja kimallusta, oli vain harmaa paksu pönikkä.
Semmosia ne tornit nyt vain tuppaa olemaan.
Ei aina ja ihan joka suunnasta tyydytä ihan kaikkien esteettisiä ihanteita.

Mutta ehkä se on ihan hyväkin (?): "Rumuudesta" itkeminen kun on ainakin suomalaisille diy-arkkitehtuurimielipiteilijöille terapeuttista. Niin voi päätellä...

Ihan hyvät tornit. Jos haluatte oikeasti ruma nähdä - menkää vaikkapa känädän vänköyveriin, jossa ihanan luonnonympäristön turmelee harmaat ja yksitoikkoiset talohirviöt.
;)

.. Ja mukavaa että taas yksi kohoamassa lisää!
#100622
Eeros kirjoitti: 15.08.20 22:00 Semmosia ne tornit nyt vain tuppaa olemaan.
Ei aina ja ihan joka suunnasta tyydytä ihan kaikkien esteettisiä ihanteita.
Tämä pätee myös matalampiin rakennuksiin. Jostain Oodi-kirjastosta, tai vaikka OP:n pääkonttorista saa ihan eri kaliiberin kuvia aurinkoisena aamuna tai "golden hour"-valaistuksessa, kuin tihkusateessa syyskuisena alkuiltana.
highrisejonne tykkää tästä
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 102