Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Avatar
tekijänä huopa
#99753
Wau, siltäpä tosiaan näyttää. 147m olis tuon mukaan melko tarkkaan se toiseksi korkein torni, sitten 126m, 97m ja 71m nysätorni vielä viimeisenä. Aika erikoista tämä Suomen nykytilanne kun 71m tuntuu jo nysätapilta. Sehän olisi ollut vuosituhannen vaihteessa vielä suomen top5 listalla, mutta ei enää toivoakaan edes top 20 listalle valmistuessaan..
highrisejonne tykkää tästä
tekijänä Amateur
#99804
Ohjeistamispäällikkö Jaakko Parantainen kirjoitti:Kyllä joku roti tässäkin hommassa pitäisi olla, eihän noita nyt kahtasataa tarvi olla tollasia joka kaupungissa.
Yksi riittää ihan varmasti. Toikin kolme kilometriä korkee, kyllä sinne nyt se porukka mahtuu, mikä kirkossa käy normaalisti.
Avatar
tekijänä Bernheart
#99986
(HS 24.4.2020)
Pasilan tornitalot viivästyvät: YIT ja kaupunki eri mieltä suunnitelmista, hurjimmista korkeushaaveista luovuttu
Trigoni-nimisen hankkeen rakentaminen ei ala ensi vuonna. Helsingin kaupungin mukaan YIT ei olekaan sitoutunut alkuperäiseen kilpailuehdotukseensa
Loput linkistä
tekijänä hmikko
#99990
HS kirjoitti:YIT on esittänyt muutoksia esimerkiksi siihen, miten tornitalojen liiketilat avautuvat Pasilansillalle ja miten Pasilankadulta tullaan rakennuksiin.
Kuulostaa pahalta.
Avatar
tekijänä Klazu
#99991
Ei kai kukaan odota että nämä tornit näkisivät päivänvaloa samalla kun Suomeen on tulossa vuosikymmenen kestävä suurlama ja jättityöttömyys? Kaikki uudet tornisuunnitelmat on nyt laitettu pöytälaatikkoon, iso osa ikuisiksi ajoiksi. Ehkä joskus 2030-luvulla jokunen projekti palaa jälleen keskusteluun.
tekijänä töntsö
#99992
En oikein tiedä minkälaisella aikataululla tuota oli oikeastaan edes ajateltu rakennettavan. Jossakin suunnitelmassa mitä joskus pläräilin, aikataulu oli vaiheistettu tällä tavalla, että jalustan varsinainen rakentaminen olisi joka tapauksessa alkanut vasta 2022, ja ensimmäisen tornin rakentaminen vuonna 2024. Olisiko tuossa välissä sitten ollut tontin muokkausta tai jotain vastaavaa valmistelua, vai oliko Triplan rakentamisen ajateltu kestävän pidempään

Kuva
hmikko kirjoitti:
HS kirjoitti:YIT on esittänyt muutoksia esimerkiksi siihen, miten tornitalojen liiketilat avautuvat Pasilansillalle ja miten Pasilankadulta tullaan rakennuksiin.
Kuulostaa pahalta.
Tuo voisi mielestäni mennä kumpaan suuntaan vaan. Esitetyssä konseptissa tuo oli mielestäni vähän tympeä, lähinnä tuommoinen portti sisään aukiolle. Sitähän ei sitten tietenkään tiedä mitä YIT sen tilalle on ajatellut

Kuva
Kuva
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Eeros
#99993
Klazu kirjoitti: 24.04.20 17:39 Ei kai kukaan odota että nämä tornit näkisivät päivänvaloa samalla kun Suomeen on tulossa vuosikymmenen kestävä suurlama ja jättityöttömyys? Kaikki uudet tornisuunnitelmat on nyt laitettu pöytälaatikkoon, iso osa ikuisiksi ajoiksi. Ehkä joskus 2030-luvulla jokunen projekti palaa jälleen keskusteluun.
Tottakai odottaa. Tää on SUOMI eikä mikään hemmetin itkupillien cänädä...
Avatar
tekijänä veka
#99995
Arvelen, ettei YIT:n suurin päänvaiva Pasilassakaan ole tornitalosuunnitelman yksityiskohtien viilaaminen vaan rahoitus. Nykyisillä rahamarkkinoilla on lähes mahdotonta tehdä tämän projektin tarvitsemia päätöksiä. Vaikka irtorahaa tuntuu nyt lentelevän ovista ja ikkunoista, monivuotiseen ja satoja miljoonia kysyvään projektiin sitoutuminen lienee Suomen oloissa mahdollista vain vakiintuneissa oloissa. YIT on varsinkin pörssiä katsottaessa toki pari kokoluokkaa vahvempi firma kuin vaikka SRV, mutta sama todellisuus silläkin on edessään. Loppupeleissä rahoituskuvioidenkaan saaminen järjestykseen ei vielä riitä, vaan sitten kysytään rohkeutta ja kykyä tehdä ratkaisevat päätökset ja sitoutua mahtavan kokoiseen projektiin. Göteborgissa jättitornia rakentavalla Sernekellä oli visiot kohdallaan ja rohkeuttakin, mutta rahoitus ynnä huono tuuri useampaan kertaan ajoituksen kanssa veivät firman pahaan ahdinkoon.
Klazu tykkää tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#100000
Amateur kirjoitti: 25.04.20 22:15 Miten huolehditaan sosiaalisesta etäisyydestä 100 kerroksisisen tornitalon hississä? 1 henkilö kerrallaan hissiin?
Ei liene oleellinen kysymys Suomessa ikipäivänä mutta vastataan nyt että meillä puolta pienemmässä rakennuksessa hississä on paraikaa suositus maksimissaan kolmesta henkilöstä kerrallaan jota asukkaat noudattavat tunnollisesti. Nopeiden hissien vuoksi seuraavaa ei joudu edes odottamaan pitkään ja liikennettä on myös vähemmän ihmisten pysyessä kotonaan.
  • 1
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 106