Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
tekijänä bitterfly
#22720
Klazu kirjoitti:Jouluna kävin Turussa yhden päivän ja vaikka tällä kertaa Turku näyttäytyi pienempänä kaupunkina kun aiemmin on tuntunut, niin täytyy kyllä sanoa että on se pirun mukava kaupunki. Voisin kuvitella asuvani jos vaan olisi enemmän IT-alan työpaikkoja.
Eipä ihme jos tuntuu pieneltä keski-Euroopan keskustojen jälkeen. :D
Avatar
tekijänä Kantti
#22766
Tavanomaisia kadunvarsinäkymiä tammikuun loskassa Turussa, parin tunnin kävelylenkin varrelta.

Kuva
Puutarhakatu 43 kohoaa vähän kerrallaan.

Kuva

Kuva
Pari kuvaa Portsasta, Arvinkatu.

Kuva

Kuva
As Oy Kulmakivi Sofiankadulla

Kuva
Sofiankatunäkymää.

Kuva
Tämä rakennus Sairashuoneenkadulla rempattiin vuosi pari sitten, parvekkeet purettiin ja rakennettiin uudelleen. Näyttää paremmalta kuin ennen, taisi maksaakin vähän.

Kuva

Kuva
Sairashuoneenkadun jugendia

Kuva
Eerikinkatua Kakolan suunnasta torille

Kuva
Puistokatu - lehdettömänä...

Kuva
Välikatu, pieni kortelin mittainen kadunpätkä Puistokadun ja Koulukadun välillä, joka on ollut autoliikenteeltä suljettuna vuosikymmenet, johtuen pääpaloasemasta joka sen varrella on. Pääpaloasema on laajentunut Välikadulle nähtävällä tavalla, ottaen haltuunsa koko vanhan kadun, vain jalkakäytävän levyinen osa siitä on käytössä. Vanha kivirakennus oikealla on Snelmanin koulu, vasemmalla paloaseman tiiliaita.


Empä malttanut - melkein ohitse kun kävelin - olla vilkaisematta Koulukadun ja Eerikinkadun kulmassa kyyhöttävien Strandellin puutalojen tilaa!
Kuva
Tuossa on viimeksi toiminut puusorvaamo

Kuva

Kuva
Taivas paistaa katosta läpi! Kun halutaan saada vanha rakennus purkukuntoon, jätetään se kylmäksi pariksikymmeneksi vuodeksi, jos hyvin käy, joku tuikkaa sen tuleen jo 2 vuoden sisällä ja homma on sillä selvä. Ellei niin onnellisesti käy, menee se itsestäänkin hoidotta sellaiseen kondikseen että tontinomistaja voi perustella purkua korjaamisen tavoittamattomissa olevalla huonokuntoisuudella :x

Kuva

Kuva
Yliopistonkadun loppupäätä

Kuva

Kuva
Aurajoesta lähtevä Ursininkatu päättyy tähän Puutarhakadulla olevan kerrostalon julkisivuun

Kuva

Kuva
Katolinen kirkko

Kuva

Kuva

Kuva
Kelan toimisto. Jonka alta purettiin hyvin paljon VPK:n juhlasalia muistuttava - näkyy kuvan oikeassa reunassa - Rouvasväen rukoushuone. Hieno! Tämä oliivinvihreä kaakelipintainen talo, joka sen tilalle pystytettiin, on nykyisin suojeltujen rakennusten listalla. Muistelen sen olevan Aarne Ehojoen suunnitteleman (en ole Ehojoen tekeleistä ollut erityisen innoissani, niin professori kuin olikin).

Kuva
Humalistonkadun pää. Oikealla entinen pääposti. Nykyisin siellä on jotakin muuta toimintaa.

Kuva

Kuva

Kuva
VPK:n piha

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Itäinen Pitkäkatu, oliskohan numero 24?

Kuva
Muuntamo Kupittaan puiston nurkassa, graffitit ovat luvalla tehtyjä.

Kuva
Kaskenkatua

Kuva
Kupittaankadun ja Sepänkadun kulma. Edessä noin 6 vuotta sitten rakennettu talo, takana Itäisellä kadulla 60-lukulainen elementti-kivimuuri

Kuva
Tämä talo Itäisellä kadulla oli reippaasti yli puoli vuotta pressujen alla julkisivurempassa. Ihan siisti tuli.

Kuva

Kuva
Aikanaan sanottiin että vain Heidekenillä syntynyt on oikea turkulainen, olen syntynyt tuossa talossa :D !

Kuva

Kuva
Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth' in muistomerkki Itsenäisyydenpuistossa. Takana eräs Turun synkimpiä rakennuksia olemukseltaan, kolossaalinen läänin virastotalo. Jos pitäisi äänestää Turun ruminta rakennusta, tämä olisi ehdolla omilla listoillani. Rakennus sinänsä on monipolvinen ja kiinnostava, mutta kuparilla ei pitäsi verhota koko taloa!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Kauneushuone Olive vanhan puutalon kivijalkahuoneistossa, sympaattista :)
Viimeksi muokannut Kantti, 16.01.09 20:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
tekijänä zeizei
#22768
Hieno kuvasarja!

Nuo pari julkisivurempattua taloa oli hienoja, etenkin se jälkimmäinen. Ensimmäisessä olisi saanut vielä pari kohtaa muuttaa, ainakin sen ruskean katto-osuuden.

Heh, tämä on muuten jotain aivan kamalaa kantakaupungissa:
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#22769
Toi on 60- lukulaista meininkiä, on aika poikkeava kyllä senkin vuoksi, että 60- luvulla kun rakennettiin ei liikeosaa rakennuksesta normaalisti jätetty 1- kerroksiseksi kuten tässä. On vähän maaseutukaupunkimaisen näköinen joo ;)
Avatar
tekijänä grendy
#22772
Oi siellähän tehdään hienoja julkisivu ja parvekeremppoja! Tosi hienoja lopputuloksia, enpäs oo täältä yhtään noin hienoo 60-lukulaista löytänyt :(
Avatar
tekijänä Kantti
#22773
Taitaa molemmat tosiaan olla 60- lukulaisia.
tekijänä Aboa
#22803
Hyvät kuvat, Kantti!
Kantti kirjoitti: http://i133.photobucket.com/albums/q51/ ... C06175.jpg
Kelan toimisto. Jonka alta purettiin hyvin paljon VPK:n juhlasalia muistuttava - näkyy kuvan oikeassa reunassa - Rouvasväen rukoushuone. Hieno!
Olik’ sää taas poros kun sää nää kuvatekstit oike kirjotit? ;) :) No, totta puhuen tuon Kelan rakennuksen näkeminen jaksaa kyllä potuttaa kerta toisensa jälkeen varsinkin kun tietää millainen rakennus sen tieltä purettiin. Nyt seuraakin varoituksen sana : tämän linkin avaaminen voi aiheuttaa pienimuotoista ketutusta… sen alta nimittäin paljastuu minkälainen helmi tuon Kelan talon tieltä purettiin.
Kantti kirjoitti: Empä malttanut - melkein ohitse kun kävelin - olla vilkaisematta Koulukadun ja Eerikinkadun kulmassa kyyhöttävien Strandellin puutalojen tilaa!
http://i133.photobucket.com/albums/q51/ ... andell.jpg
Jostain syystä tuosta kuvasta tuli mieleeni vanha Kari Suomalaisen pilapiirros ja enkä voinutkaan millään vastustaa kiusausta olla yhdistämättä sitä tuohon kuvaan:
Kuva

Horror-versio:
Kuva
:shock:
zeizei kirjoitti:Heh, tämä on muuten jotain aivan kamalaa kantakaupungissa:
http://i133.photobucket.com/albums/q51/Kantti-/alfa.jpg
Varsinainen kaupunkikuvan tappaja tosiaan mutta propsit on sentään annettava legendaariselle antikvariaatille. Tuolta on tullut ostettua vuosien saatossa levy jos toinenkin…
tekijänä bitterfly
#22811
Turun väestönkasvu saattaa kiihtyä kuluvan vuoden aikana! Syynä on taantuma, joka on käytännössä lopettanut talokaupat Turun seudulta. Näin ollen siirtyminen Turusta naapurikuntiin on pysähtynyt. Suunnan pitäisi muuttua päin vastaiseksi ihmisten talouden heikentyessä, koska kasvava perhe tarvitsee jatkossakin lisää tilaa ja nuoriso muuttaa pois kotoaan niin kuin ennenkin. Työttömät eivät asu omakotitaloissa. Suunta on siis pian takaisin Turkuun ja kun samanaikaisesti maahanmuutto jatkuu, voisi arvioida että vuoteen 2010 menessä Turku on kasvanut enemmän kuin aikoihin.

Eli tämä oli siis meikäläisen mutuarvio. Jos talous lähtee taas nousuun, virta Turusta naapurikuntiin palautuu välittömästi ennalleen.


Kiinnostavaa nähdä, toteutuvatko arvioni vai olinko täysin väärässä :D
Avatar
tekijänä Kantti
#22812
Aboa kirjoitti:Olik’ sää taas poros kun sää nää kuvatekstit oike kirjotit? ;) :) No, totta puhuen tuon Kelan rakennuksen näkeminen jaksaa kyllä potuttaa kerta toisensa jälkeen varsinkin kun tietää millainen rakennus sen tieltä purettiin. Nyt seuraakin varoituksen sana : tämän linkin avaaminen voi aiheuttaa pienimuotoista ketutusta… sen alta nimittäin paljastuu minkälainen helmi tuon Kelan talon tieltä purettiin.
Emmä tosa poros ollu eres sillonku mä otin noi kuvat ;) mut kuuma rommitoti olis voinu olla ihampaikallas, olis lämmittäny kivasti.. kummallaki reisul.. :D

Rouvasväen rukoushuoneen olen nähnyt livenäkin, että ei tuo kuva mitenkään minua hätkähdytä, ellei lasketa sitä että se harmittaa älyttömästi, kelan konttori olisi voitu rakentaa aivan mihin muualle tahansa keskustassa! Miksi juuri tuohon? :(
Avatar
tekijänä Kantti
#23062
Oho.. tota toi tönäisy siis tarkotti... :o
tekijänä bitterfly
#23932
Mielenkiintoista toisenkädentietoa ikuisuuskeskusteluun Turun iästä löytyi tänään Turun Sanomien mielipidekirjoituksista:
Kuva
Turun ikä puhuttaa aika-ajoin turkulaisia ja muitakin. Ja ajan määrittämiseen liittyy monenlaisia ristiriitaisia tietoja. Eräs virallisimpana pidetty näkemys Turun iästä on määritelmä joka perustuu Paavin antamaan määräykseen 1229 siirtää Piispanistuin Nousiaisista Turkuun. Joidenkin mielestä itse kaupunki perustettiin vasta tämän jälkeen ja monet kaivaukset sitäkin teoriaa tukevat. Kuitenkin Turun satama mainitaan jo 1154 kirjoitetussa maantieteellisessä kirjassa Kitab Rudjar.

On kuitenkin hyvin paljon mahdollista, että niin sanottu alkukylä Aurajoen rannalla, olise sitten nimeltään Turku, Abo, Aboa tai Abuwa tai ei mikään niistä, oli olemassa jo 1154 ja kauan ennen sitä. Todennäköisesti tämä Turun edeltäjä Aurajoen markkina- ja satamakylä oli pakanallinen, joskin kansainvälistä kauppaa käyvä suomalaisten sukujen ja heimojen ylläpitämä kyläyhteisö, joka verkottoitui muihin Varsinais-Suomalaisiin kyliin. Se on aikaa jolloin kylien ryöstely oli yleistä ja jolloin paikat kuten Vartiovuori saivat merkityksensä. Vartiovuoressahan kyse oli niin sanotusta varoitustulien ketjusta, jolla varoitettiin sisämaan asukkaita ryöstelevistä raakalaisista.

Oma näkemykseni Turun iästä on se. Että niin kauan kuin Aurajoen rannalla on ollut kylä, joka on elänyt kansainvälisestä merestä ja turvautunut jokirannan suomaan turvaan ja käynyt satamakauppaa, niin niin vanhaa on se kulttuuri, josta Turku (tori, markkinapaikka), Aboa (asutusta rannalla ) on saanut sielunsa ja nimensä. Tarkka sijainti tai virallinen merkintä paperilla voi aina päästä vain lähelle totuutta, mutta ei koskaan totuuteen silloin kun on kyse perustamattomasta kaupungista. Toki kaupunkina Turku on voitu perustaa sille pohjalle, jonka alkukylä on luonut. Mielestäni Turku on osa katkeamatonta heiveröistä ketjua siihen alkusuomalaiseen kulttuuriin, joka oli ennen Ruotsin vallan aikaa, se voisi olla Suomalaisen itsetunnon selkäranka, sillä kansamme on jotain paljon vanhempaa kuin se mikä luotiin sotien jälkeen tukemaan itsenäisyyttä ja isänmaata.

http://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_o ... d%27Assisi
http://en.wikipedia.org/wiki/Assisi
http://en.wikipedia.org/wiki/Muhammad_al-Idrisi
http://en.wikipedia.org/wiki/Koroinen
Avatar
tekijänä Kantti
#24215
RolfPavian kirjoitti:hei, tietääkö kukaan mitä turun kaupunginkirjaston uuden osan tilalla oli aikaisemmin, onko kenellekään valokuvaa?
Siirsin vastaukseni tänne, koska yhtä kysymystä varten oman threadin perustaminen on turha, tämä on oikea paikka käsitellä tätäkin asiaa. Talkkareille kysymys että kannattaisiko koko homma siirtää saman tien tänne Suomen Turkuun ;)
Uusi jäsen, RolfPavian - tervetuloa vain taloon :) - on avannut otsikon jossa kysytään Turun uuden pääkirjaston paikalla olleesta Turun Puhelimesta, joka sen paikalla aikaisemmin sijaitsi, tietoa ja kuvia. Kuten tuossa tuli kerrottua, paikalla on aikaisemmin ollut Turun Puhelinlaitos, myöhemmin Turun Puhelin. Uuden pääkirjaston päädyttyä monien veivaamisien ja arkkitehtikilpailujen jälkeen, joka arkkitehtikilpailu tosin kohdistui Linnankadun toiselle puolelle, Österbladin tontille jonne uusi pääkirjasto aluksi piti rakentaa, vanhalle Turun Puhelimen tontille. Turun Puhelin muutti vuosikymmeniä Turun pääpostina toimineeseen mutta, uuden jakelukeskuksen valmistuttua vapautuneeseen rakennukseen Eerinkinkadun ja Humalistonkadun risteykseen, mutta vanhan rakennuksen alla kellarikerroksissa ollut keskus jäi edelleen toimimaan entisiin tiloihin ja toimii yhä uuden pääkirjaston alla olevissa tiloissa.

Kuvia entisestä Turun Puhelinlaitoksen rakennuksista ei itselläni sattunut olemaan, mutta netistä etsittyäni löysin varsin kiinnostavan ja eri tavalla, panoraamaa käyttäen, Turkua esittelevän saitin. Suosittelen kaikille jotka asiasta ovat kiinnostuneita!

Sivusto löytyy tuolta---> http://kuvablogi.com/blog/2474/69/

Sieltä linkitän muutaman entistä Turun Puhelinlaitosta esittävän kuvan

http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img783374.jpg
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img783375.jpg
http://kuva1.kuvablogi.com/iso/img783376.jpg

Näissä kuvissa rakennus on jo tyhjillään ja purku on alkanut!

Edit: Turun Puhelin, eli Sonera, muutti Kauppiaskadulta lähdettyään Eerikinkadun ja Humalistonkadun risteyksessä, tässä kuvassa oikealla, olevaan puhdaspiirteiseen funkkista edustavaan, jämerään entiseen pääpostin rakennukseen
Kuva
Avatar
tekijänä Kantti
#24237
No niin, oli tuttua sivustoa joka omallakin koneella on kirjamerkattu, en vain muistanut koko asiaa! Hyvänä puolena voi pitää uusia näkemättömiä kuvia sisältävän sivuston, joka tuli kysymyksen ansiosta kaivettua. Tuolla Aboan linkittämä sivu on alasivu sivustosta jossa on enemmänkin vastavia sivuja, muualtakin kuin Turusta!
http://www.geocities.com/infiltraatio/indexwanha.html

Edit: Aboensis tietysti tuon linkitti, ehkä pitäisi opetella lukemaan kunnolla, huh, huh... :roll:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 87