Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä H.C.
#4671
Otetaanpa tähän väliin osa kakkonen Vantaalta, eli nyt ois vuorossa Tikkurilaa ja täydennän tätä sitten myöhemmin muulla Keski-Vantaalla.

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus ja siten tavallaan se kaupungin keskusta. Itse Tikkurila on pieni ja tiivis kaupungiosa pääradan varrella lentokentän länsipuolella. Pinta-alaa sillä on tasan 1km^2 ja asukkaita viitisen tuhatta. Lähiöksi sitä ei voi sanoa mutta Helsingin esikaupunkialuetta se kyllä silti on. Lentokentän jälkeen suurin työpaikkatarjonta Vantaalla löytyy Tikkurilasta.

Mutta aloitetaan nyt sitten aurinkoisena talvipäivänä tehdystä kävelyretkestä Tikkurilassa:
Kuva

Laurea ammattikorkeakoulu:
Kuva

Tikkurilan vanha asema jossa toimii Vantaan kaupunginmuseo, taustalla hotelli Vantaa.
Kuva

Vernissankadun kortteli, toimistovaltaista aluetta aseman itäpuolella josta löytyy mm. Metsähallitus. Kaupunginosa on oikeastaan Jokiniemi tässä, eikä Tikkurila.
Kuva

Kuva

Vanha silkkitehdas ja Kielotorni Heurekan edestä kuvattuna:
Kuva

Metsähallitusta taas ja oikealla Vernissa:
Kuva

Taideteos Heurekan edustalla:
Kuva

Sokos Hotel Vantaa, pk-seudun suurin yökerhokompleksi ja kaupungin paras paikka viettää iltaa (maan päälle nostettu ruotsinlaiva):
Kuva

Silkkitehdas:
Kuva

Heureka:
Kuva

Veinimylly:
Kuva

Rapistunut silkkitehdas, tähän olisi tarkoitus tulla niitä loft-asuntoja, jolloin paikka toivottavasti vihdoin saa asianmukaisen kohtelun:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Toivoisi tosiaan että tälle vanhalle tehtaalle tehtäisiin pian jotain ettei käy köpelösti:
Kuva

Kukkakedon 60-luvun kerrostalot:
Kuva

Tikkurilantien varrelta, silkkitehdas ja taustalla Viertolan Saippuatehtaan torni.
Kuva

Joenrantaa ja Heureka:
Kuva

Kukkaketo:
Kuva

Kuva

Näyteikkuna Kielotien Varrella:
Kuva

Bissipysäkki Kielotien varrella virastojen edessä:
Kuva

Tikkuraitilla on usein väkeä, tässä vähän kuvia:
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Vehkapolku. Tossa näkyy vanha Kenkäaseman talo, joka tullaan purkamaan, alue tulee muutenkin muuttumaan huomattavasti kun keskustan mylläys alkaa, häviää suuri osa tosta taustalla olevasta puistostakin:
Kuva

Seurakuntien aluetta:
Kuva

Lisää Vehkapolkua:
Kuva

Katse Unikkotieltä asemalle päin:
Kuva

Vernissankadun korttelia taas, Taustalla rakentuu Twins:
Kuva

Kassatalon kulma tossa takana.
Kuva

Pakkohan se Majakkakin on kuvata:
Kuva

Radan alikulku asemalla:
Kuva

Taideteos alikulun seinällä:
Kuva
Avatar
tekijänä OlliMolli
#4672
Majakkaa saa ja pitääkin kuvata. :D

Sustahan on tulossa meidän virallinen grit-kuvaaja. Itse pidän jollain sanoiksipukemattomalla tavalla Tikkurilasta. Siellä tietysti on paljon kauniitakin rakennuksia, niin kuin Majakka ja se kaareva matala rakennus Kieloa vastapäätä, mutta parasta minusta Tikkurilassa on se pääkatu, oliohan se nyt kielotie? (jos löytyy kuvia, laita esille). Sen ympärillä on muistaakseni ainakin jonkinlaista korttelirakennetta ja varsinkin pehmeässä kesä-illan valossa se näyttää itse asiassa todella puoleensavetävältä, varsinkin kadun pohjoispää. Tikkurilan keskusta on yllättävän tiheäkin, joskaan ei kovin korkea. Kävelykadusta pidän myös kovasti, mutta pakko myöntää, että palvelujen valikoima ei kyllä ole ihan kaikkein kävelykatumaisemmasta päästä; supermarket ei minusta saisi kuulua aseella uhatenkaan sinne. Tosin se valkoinen liikerakennus on kyllä hieno, ei siitä mihinkään pääse: http://i43.photobucket.com/albums/e365/ ... la0637.jpg

Satuin muuten tsekkaamaan sun kotisivun. Hyviä kuva-gallerioita, pitäisi itsekin tehdä oma, mutta kun ei tiedot/taidot riitä sivun tekemiseen.
Avatar
tekijänä H.C.
#4674
Kiitokset ja hyvä jos miellyttää :) Kotisivuista on ollut tarkoitus tehdä vielä paljon kattavammat, mutta 50mbn rajoitus hankaloittaa ja lisätila maksaa, mutta katotaan miten hyvin tämä photobucket nyt toimii.

Tikkurila on siitä kiva ettei se ole samanlainen siisti tietyn kaavan mukaan rakennettu paikka kuin suurin osa muista pk-seudun aluekeskuksista. Sen vahvuus on se ruuhkaisuus, sekavuus ja rojuisuus ja se tekee siitä paljon mielenkiintoisemman ja eloisamman paikan. Kävelykadusta pidän itsekkin, mutta se on liian lyhyt eikä sen tarjonta tosiaan ole tarpeeksi hyvä. Se Prisma ehkä on vähän ylimitoitettu sinne, mutta toisaalta se myös vetää hirveästi väkeä päivisin sinne kävelykadulle. Sille aiotaan tehdä kunnon perusparannus, esim. Prismaa vastapäätä hesburgerin kurja laatikko väistyy asuin/liikerakennus tieltä (luultavasti) ja muutenkin se on painautunut paikoitellen pahasti minkä takia se joudutaan peruskorjaamaan. Myös palvelutarjontaa aiotaan ohjata kävelykatumaisempaan suuntaan. On ollut puhetta että sinne hommattaisiin katulämmitys. Ihmiset osoittivat taas kuinka hyvin jaksavat perehtyä asioihin kun alkoi hirveä katulämmityksen vastutustus kun luultiin että kaupunki maksaisi sen yksin, vaikka alusta saakka on ilmoitettu että maksajiksi tulisi kadunvarren liikkeet. Sitäpaitsi se säästäisi kaupungilta aurauskuluja.

Joo, Kielotie on se pääkatu - ruuhkainen ja rojuinen, mutta ihan hyvä silti. On siellä jonkunlaista korttelirakennetta, mutta melko, miten sen sanois kauniisti..., "kirjavaa" ja paikoitellen epämääräistä. Ei mulla kunnon kuvia siitä ole, vähän hankala kohde kuvata puiden ja tien leveyden takia, mutta tässä muutama viime kesältä:

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tämä tie joka lähtee tosta eteenpäin tullaan keskustasuunnitelman mukaan muuttamaan kävelykaduksi, joka jatkaa siten Tikkuraittia asemalle saakka, keskelle kaupungintalon luokse tulee jonkunlainen kauppatori ja kadun varrelle uusia asuin-/liikerakennuksia
Kuva

Tässä sitten vähän Tikkurilaa toisessa valossa. Ajankohta jäi vähän liian myöhäiseksi, mutta rakennukset on onneksi paikoitellen hyvin valaistuja:

Kielotien varrelta, Bio Grand:
Kuva

Kielotie pohjoiseen päin:
Kuva

Kielotien eteläpää, huoltoaseman valot häiritsevät. Kielotorni oikealla:
Kuva

Alikulku ja Heurekalle johtava silta:
Kuva

Sama silta taas:
Kuva

Hotelli:
Kuva

Toinen Heurekalle johtava silta, tämä valaistus palkittii joku vuosi sitten vuoden kaupunkikuvallisena tekona (tjsp.)
Kuva

Hotelli Tikkurilantieltä katsottuna:
Kuva

Metsähallitus:
Kuva

Kielotorni, vähän turha kuva, mutta torneja on aina pakko näyttää:
Kuva

Tikkurilan maalitehtaan rakennuksia:
Kuva

Vernissa:
Kuva

Radan alikulku:
Kuva

Silta ja Hotelli:
Kuva

Pian täyttyvä aukko korttelissa ja aseman viereinen toimistorakennus.
Kuva

Aseman liepeitä:
Kuva

Edit: pari lisää.

Vanha silkkitehdas ja teatteri:
Kuva

Vernissan valaistuksen kirjoa:
Kuva
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#4681
Thank you, Herr Catani, for the most excellent Stadsrundvandring! :smt023
Avatar
tekijänä H.C.
#4695
Thanks WH! I'm glad you liked it. This part of town, Tikkurila, is the closest thing we have to a "city center" here in Vantaa, and it's the administrative center. Not much for a city with almost 200 000 people, but what can you do as this whole town is mostly just suburbs of Helsinki. I like it anyway :)
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#4697
"... mostly just suburbs of Helsinki." Yes, I remember you told me that Vantaa consists of several parts that are not really well connected or at least not connected enough to form a whole. But I'm glad you like it there! :)

I was astonished to see not just one but two pedestrian bridges ... and one of them looks quite new and incredibly snazzy and jazzy! :smt004 Is there a river to cross, or is it a freeway?
Avatar
tekijänä H.C.
#4698
Yes, it's a river, but at the moment it's frozen and covered with snow. In the summer it's really beautiful. 8)
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#4719
^^ I bet it's beautiful in summer! :smt060 Water, be it a lake, a river, or the sea, adds so much to the feel of a place! 8)

Would you tell me the name of the river that flows through Vantaa, please? :)
Avatar
tekijänä H.C.
#4720
The one you see in the pictures is the River Kerava. There's two rivers running through the city, the River Vantaa and the River Kerava. The bigger one, the River Vantaa, gave the name to the place and the River Kerava is a tributary river to the River Vantaa.

http://www.suutl.edu.hel.fi/hollanti/ta ... antaa.html
Avatar
tekijänä Whose Homepage
#4725
TWO rivers, huh? You are twice blessed. 8)

Thanks for the link! I'm glad to hear that the water quality of the Vantaa is improving. :)
Avatar
tekijänä Sky-Will
#4738
Catanin ansiosta Vantaan käsitykseni on muuttunut aivan hirveän paljon. Ennen ajattelin että Vantaa on ruma alue Helsingin vieressä jonne kukaan ei halua mennä, Mutta kuvien ansiosta Vantaa alkaa tuntumaan ihan viihtyisältä kaupungilta lähiöineen. Erityisesti Tikkurila on jäänyt positiivisesti mieleen. Toivottavasti Vantaan kirjeenvaihtajamme jatkaa jatkossakin Vantaan kuvaamista. Näitä on aina ilo kattoa. Hyvää työtä :smt023

Ainiin. Toi Majakka on aivan uskomattoman upee ;)
Avatar
tekijänä H.C.
#4739
Kiitos kommenteista ja mukava kulla että olen onnitunut muuttamaan kuvaa Vantaasta. :) Vantaa on ehdottomasti mainettaan parempi paikka ja kovasta kasvusta johtuneiden talousvaikeuksien takia kaupunki saa usein negatiivista julkisuutta. Sitä mainetta on vaikea puhdistaa vaikka todellisuudessa tämä on varsin hyvä paikka asua ja samaa tukevat tutkimukset asukastyytyväisyydestä. Lähiöiden rumuus on vain pinnallista ja katoamassa kun paikkoja kunnostetaan ja keskeneräisiä alueita täydennetään.

Kyllä täältä vielä löytyy paljon sellaista jota aion kuvata ja pistää näytille.
Avatar
tekijänä H.C.
#5471
laitan seuraavalle sivulle kuvia Keski-Vantaasta...
Avatar
tekijänä H.C.
#5472
siis seuraavalle ----->
Avatar
tekijänä H.C.
#5473
menee muuten ainakin mun yhteyksillä rasittavaksi nämä pitkien kuvaketjujen kuvien latausajat