Mikä on Taloforum?

Talon aulassa voit esitellä omia kuvia rakennuksista, kaupungeista ja muista urbaaniin teemaan liittyvistä kohteista. Esittele kotikaupunkisi tai kommentoi muiden kuvia. HUOM! Kuvat ovat tekijänoikeuslain suojaamia, eikä kuvien kopiointi ole sallittua ilman kuvaajan lupaa!
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95797
Eeros kirjoitti:Erittäin mielekiintoinen ketju. Suurkiitos näistä!


Mukava kun tykkäsit. Itä-rajan lähialueet ovat osa myös suomalaisten omaa historiaa joten aihepiiri on kiinnostava siinäkin mielessä. Rajantakaisilla alueilla on asunut satoja vuosia suomenkielistä väestöä. Kun Länsi-Suomi kristillistyi keskiajalla Turun tuomiokirkon toimiessa roomalaiskatolisena kristillisyyden keskuksena, Itä-Suomessa kristillistyminen toteutui kreikkalaiskatolisen Valamon luostarin varustamien lähetysretkikuntien toiminnan tuloksena. Näin Suomen alue sai vahvoja vaikutteita sekä idästä että lännestä. Muihin pohjoismaihin verrattuna Suomen kulttuurinen perinne on siten perustaltaan monipuolisempi.

Aleksanteri Syväriläisen Pyhän kolminaisuuden luostari
sijaitsee 24 kilometrin päässä Lotinapellon kaupungista Leningradin alueella. Historiallisessa menneisyydessään luostari on ollut ikiaikainen pohjoisten alueiden hengellisen kulttuurin keskus.

Kuva

- Aleksanteri Syväriläisen luostari perustettiin vuonna 1506. 500-vuotisen olemassaolonsa aikana luostari on saanut kokea monta onnettomuutta, joista pahin lienee ollut vuonna 1917 tapahtunut vallankumouksen ja ateismin aiheuttama hävitys. (Wikipedia)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyh%C3%A4 ... %A4j%C3%A4)


Luostari on palannut elämään: lampukat ovat syttyneet, jumalanpalveluksia toimitetaan ja luostarin talous on elpymässä.
Kuva

Luostarit kartalla. Vienan meren saarella sijaitsevaa Solovetskia ei ole merkitty karttaan ja Aleksanteri Syväriläisen luostari on siinä nimellä "Syvärin luostari":
Kuva