Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
#99508
Älyföri ottaa pienen askeleen eteenpäin – tutkimusvaiheessa dataa kerätään Föriin asennettavilla sensoreilla

Kuva
Turun kaupunkivesiliikenteen kehittäminen etenee tällä vuosikymmenellä. Ilman kuljettajaa toimiva autonominen jokilautta älyföri on välähdellyt kaupungin hankkeissa ja päättäjien huulilla useasti 2010-luvun aikana.

Autonomiseen teknologiaan liittyy kuitenkin vielä niin paljon epävarmuuksia, että tarvitaan tutkimusvaihe ennen todellisia investointipäätöksiä.

Ensi viikolla Turun kaupunki esittelee Älyföri-tutkimushanketta, jonka tarkoituksena on kerätä tietoa tulevaisuuden jokilautan investoinnin perustaksi.

Käytännössä hanke kartoittaa tietoa joen alajuoksun kulkijoista Föriin asennettavilla sensoreilla.

Föriä käytetään tekoälyn oppimisjärjestelmän testialustana. Kerättyä tietoa käytetään nopeuttamaan varsinaisen autonomisen lautan kehitystyötä, jos sellainen päädytään Turkuun myöhemmin rakentamaan.

Viime vuonna käynnistyneen Smart and Wise Turku -kärkihankeprojektin lopputuloksena todettiin, että paras sijainti ilman kuljettajaa toimivalle jokilautalle olisi Aurajoen alajuoksu Varvintorin ja Forum Marinumin alueella. Autonominen jokilautta yhdistäisi alueen kehittyvän Telakkarannan alueen kanssa. Mikäli älylautta päädytään toteuttamaan, tehtäisiin se 2020-luvulla.

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... ensoreilla
Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Clepe
#99514
TurkuCubed kirjoitti: 23.08.19 11:44 Onko ensimmäinen kokeilu Suomessa kaupunkiliikenteessä?
Ei, itse asiassa Suomen ensimmäiset säännöllisessä liikenteessä olleet kaupunkibussit olivat kaksikerroksisia, jo vuonna 1920 Tampereella. Silloinkin ja sielläkin vastakkain olivat bussi ja ratikka.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54