Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
Tekijänä veka
#97013
Upea mutta kaikin tavoin vaativa suunnitelma. Jos nämä ratahankkeet joskus vielä toteutuvat, niiden varaan voidaan rakentaa koko Suomen mittakaavassa uudenlaista tulevaisuutta.
Avatar
Tekijänä Kantti
#97046
Turun kaupunginjohtaja MInna Arve esittää pikaraitiotietä! :smt023
Turun kaupunginhallitukselle esitetään seudullisen raitiotien toteutussuunnitelman käynnistämistä

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve esittää, että Turun kaupunkiseudun suuren joukkoliikenneratkaisun ensimmäinen vaihe käynnistetään aloittamalla kahden raitiotielinjan hanke- ja toteutussuunnittelu. Suunniteltavat linjat olisivat Tiedepuiston linja (Keskusta – Tiedepuisto – Varissuo) ja Raision linja (Keskusta – Länsikeskus – Raisio). Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 11.2. Kaupunginhallituksesta asia etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi.

Kuva
Havainnekuva pikaraitiotie länsikeskus

Esityksen mukaan edettäessä hankesuunnittelu käynnistyy välittömästi. Hankesuunnitelmassa muun muassa tarkennetaan toteutusmallia, laaditaan selvitys varikon sijainnista, arvioidaan aikataulun osalta liittymistä muihin hankkeisiin, arkeologisten kaivausten vaikutuksia sekä laaditaan aiesopimus Raision kaupungin ja valtion kanssa. Aiesopimuksessa määritellään esimerkiksi osapuolten rahoitusosuudet ja muut vastuut.

Hankesuunnittelun jälkeen laaditaan toteutussuunnitelmat. Toteutussuunnitteluvaihe tarkoittaa tarvittavien asemakaavanmuutosten tekemistä sekä rakennus- ja katusuunnitelmien laatimista. Toteutussuunnitteluvaihe olisi valmis noin vuonna 2023, jolloin kaupunginvaltuusto tekisi päätöksen rakentamisvaiheeseen siirtymisestä. Ensimmäisten linjojen rakentaminen voisi olla valmis vuonna 2026.
http://www.turku.fi/uutinen/2019-02-07_ ... d7jTqF98-0

Jospa se tästä lähtisi...
jfo, Läntinen pitkä, hmikko ja 3 muut peukuttivat tätä
#97049
Täytyy tähän keskusteluun lisätä Turkulaisen lähinnä koominen lukijamielipide :D Niin roheka kirjoittaja ettei edes omaa nimeä viitsinyt julkaista :)
Jyrkkä ei raitsikoille ja superbusseille
Molemmat tarvitsevat uudet joukkoliikennekaistat Turun jo ennestään kapeille kaduille. Toteutuessaan se tarkoittaa sitä, että kaikki keskustassa asuvat sekä kaikki Turussa työssä käyvät, jotka käyttävät omia autojaan, seisovat liikenneruuhkissa joka päivä 30-60 minuuttia kauemmin ja rakennusaikana 5-10 vuotta tuplasti sen määrän. Tämä vasta saastuttaa.

Ruuhkissa istuminen on pois turkulaisten vapaa-ajasta ja vaikeuttaa työmatkaliikennettä. Eli jos tehdään parista raitsikkalinjasta ns. hiilineutraaliratkaisu, niin todellisuudessa päästöt Turussa tulevat vain lisääntymään nykyisestä. Järjetöntä.

Kasvusopimus? Sanotaan, että Turkuun tulee kymmeniä tuhansia uusia asukkaita tulevaisuudessa ja tarvitaan lisäkapasiteettia. Entä jos ei tulekaan, ja voisiko jollain olla jopa oma auto, josta ei halua luopua?

Oletusten varan ei pidä tehdä päätöksiä.

Päätös raitsikoista ja superbusseista toisi vain parin lähiön asukkaille hieman tasaisemman ja nopeamman kyydin verrattuna nykyiseen hyvin toimivaan Föliin. Lähiöissä he kävelevät satoja metrejä kotoaan pysäkeille, ja nyt raitsikat pysähtyisivät sentilleen oikeaan kohtaan.

Kyllä tästä kannattaa kaikkien turkulaisten maksaa satoja miljoonia euroja ja vielä velkarahalla?

On puhuttu kaupunkikuvasta. Raitsikat eivät sitä paranna, päinvastoin.

Pari Fölibussia voi maalata raitsikan näköiseksi, jos siitä jonkun kaupunkikuva paranee.

Valtuustoa vaaditaan tekemään isoa päätöstä, jonka lopullista hintaa ei tiedä kukaan. Valtionapu ei ole varmaa ja vaikka tukea saataisiin 80 prosenttia, siltikään ei löydy taloudellista pohjaa raitsikoille. Maanarvon nousu on minimaalista ja kattaa vain murto-osan kustannuksista. Mahdollisesti Turkuun tuleville uusille yrityksille riittää Föli. Toivottavasti valtuusto ei tee Turun pitkän historian tyhmintä päätöstä.

Törsäily saa riittää, Kakolan hissi ja teatteri olivat taskurahoja tähän verrattuna. Varmaa on, että Turun veroäyri nousee tämän päätöksen myötä.

Yritykset eivät tee päätöksiä elleivät kustannukset ja riskit ole tiedossa. Valtuuston ei pidä tehdä päätöstä, jossa vaarana on, että kustannukset nousevat jopa 1000 miljoonaan ja riskin kantaa turkulaiset, eivät virkamiehet ja poliitikot. Päätös pitää tehdä vasta kun urakat on kilpailutettu, jolloin tiedetään hinta ja yritykset ottavat vastuut lisäkustannuksista.

Ainoa oikea ja joustava vaihtoehto myös päästötavoitteiltaan on kehittää nykyistä Föliä ja lisätä sähköbussien määrää.

https://www.turkulainen.fi/blogi/743414 ... rbusseille
Niin ja kommenteista tämä:
Kuva
(https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater)
Tlahti peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#97051
Olettaen, ettei kirjoittaja ole alakouluikäinen, onhan tuo ihan käsittämättömän heikkoa argumentointia, sekä yleisesti todella kankeaa kieltä. Pieniä kielioppivirheitä sattuu kaikille, mutta ollakseen tuhansia ja taas tuhansia lukioita saavuttava foorumi, on tämäntasoisen mielipidekirjoituksen julkaisu lähinnä tragikoomista.
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53