Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Tekijänä vetti
#91621
En minäkään tiedä ketä tästä pitäisi "syyttää". Ja jos on joka tapauksessa vaihdollinen yhteys, niin Stogiksen kautta päässee näppärästi.
Ei tässä varmasti mitään salaliittoa ole taustalla.
Avatar
Tekijänä Bernheart
#91622
hmikko kirjoitti:
Bernheart kirjoitti: Lufthansa päätyi sittenkin toisenlaiseen ratkaisuun. Helsingin, tuon itäsuomalaisen kalastajakylän syy? http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/37 ... aa+Turusta
Jutussakin viitataan jälleen Helsinki-Vantaan läheisyyteen. Busseja menee suuren osan päivää puolen tunnin välein ja yölläkin parin tunnin välein. Siinä ei juuri kaksi tai kolme viikottaista lentoa kilpaile. En nyt tiedä ketä tästä pitäisi syyttää, mutta en usko, että Finavian on tarvinnut kovin kummoista salaliittoa Turkua vastaan virittää.
Ei ole tarvinnut, eikä tarvitse eikä ole syytä. Finaviallehan toisi rahaa, jos kenttä käytettäisiin. Nyt on osoitettu viimeistään, että kenttä on EU-maiden operaattoreille apposen auki ja tälläkin palstalla vuosikausia rankutetut teoriat Finavian, Helsingin ja Finnairin salaliitosta ovat potaskaa. Turkuun voi lentää se EU-alueen firma, joka niin haluaa. Terminaalia ja kapasiteettia on.
Avatar
Tekijänä TurkuCubed
#96773
Wizz air laajentaa tarjontaansa Turussa ja aloittaa lennot Lontooseen!
Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen

Lentoyhtiö Wizz Air avaa taas uuden reitin Turusta. Wizz Air alkaa lentää Turusta Lontooseen 2. heinäkuuta 2019. Aiemmin tänä syksynä Wizz Air aloitti Turusta lennot Kaunasiin ja vapunpäivänä 2019 aukeaa yhteys Krakovaan.

Kuva

Lontoon reitti on ensimmäinen Turusta Lontooseen tehtävä ja se lennetään tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lento operoidaan Airbusin 320-200 -kalustolla.

Turun kaupungilla ollaan erittäin tyytyväisiä uusiin reitteihin ja siihen, että Wizz Air näkee kaupungin talousalueineen niin tärkeänä, että se on avaa lisää reittejä.

- Tämä on fantastinen uutinen Turulle, ja olemme tästä todella iloisia. Turku on lounaisen Suomen kasvun veturi ja suora reitti Lontoon ja Turun välillä palvelee koko alueen elinkeinoelämän tarpeita. Se kiinnostaa ja hyödyntää varmasti sekä jo täällä olevia yrityksiä että uutta kasvua Turusta ja alueelta hakevia, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Reitti on hyvin merkittävä Turulle matkailun näkökulmasta. Lontoon ja muidenkin uusien avausten uskotaan lisäävän matkailua Turkuun ja Turusta. Turun lentoasema tarjoaa sujuvan kokonaismatkaketjun ja mielenkiintoisia kohteita kilpailukykyiseen hintaan.

- Uskomme, että Suomen saaristo houkuttelee matkailijoita koko suur-Lontoon alueelta, ja lisäämme luonnollisesti markkinointia niin Lontoossa kuin myös muissa kohdekaupungeissa. Toki Lontoo on kiinnostava lomakohde myös suomalaisille, sanoo Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.
https://www.turku.fi/uutinen/2018-12-17 ... lontooseen
Kantti, hmikko peukuttivat tätä
Tekijänä Harkko
#96809
Ei ole, mutta Wizz Air lentää terminaalin halpalentoalueelta, jossa on erillinen turvatarkastus ja odottelualue. Muutoinkin tarvittessa pikkukentillä käytetään tilaa luovasti, ja näin kaikki onnistuu.
Avatar
Tekijänä Kantti
#96912
Turusta avautuu jälleen uusi lentoreitti – nyt kohteena on pieni sisämaavaltio Balkanin niemimaalla.
Turusta avautuu jälleen uusi lentoreitti – nyt kohteena on pieni sisämaavaltio Balkanin niemimaalla

Kuva
Wizz Air alkaa lentää Turusta Makedonian Skopjeen. Kuva Jukka Parviainen

Turusta alkavat kesällä suorat lennot Makedonian Skopjeen. Wizz Air alkaa lentää Skopjeen 3.7.2019 alkaen kaksi kertaa viikossa. Lennot ovat keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Skopje on Makedonian pääkaupunki, jossa asuu noin puoli miljoonaa ihmistä.

Wizz Air avaa tänä vuonna Turusta lentoreitit myös Krakovaan ja Lontooseen.
https://www.turkulainen.fi/artikkeli/73 ... i1UlWvEisg

Turun lentokentän ulkomaanlentojen tilanne paranee edelleen! :smt023
TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#97686
Turun ja Krakovan välille on avattu lentoreitti Vappuna! Unkarilainen Wizz Air jälleen asialla. Hieno homma! :)

Kuva
Vesitervehdyksessä autot ajetaan molemmin puolin rullausväylää ja vesitykit säädetään sellaiseen kulmaan, että vesisuihku kantaa koneen yli.

Unkarilainen halpalentoyhtiö Wizz Air käynnisti eilen vapunpäivänä suoran lentoyhteyden Turusta Puolan Krakovaan. Lentoja lennetään keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Wizz Airilla on jo ennestään yhteys Turusta Puolan Gdanskiin. Viimeksi marraskuussa yhtiö avasi reitin Turusta Liettuan Kaunasiin.

Ensimmäistä lentoa juhlistettiin Turun lentoaseman tarjoamalla vesitervehdyksellä. Water salute eli vesitervehdys on lentoasemien kansainvälinen perinne, joka järjestetään kun halutaan huomioida jotakin merkittävää lentoon liittyen. Myös lentokapteenin viimeistä lentoa ennen eläkkeelle jäämistä voidaan kunnioittaa vesitervehdyksellä. Helsinki-Vantaan lentokentällä nähtiin pelastustoimen toteuttama vesitervehdys myös silloin, kun Suomi voitti jääkiekossa MM-kultaa.

Turun lentoaseman päällikkö Juha Aaltonen kertoo, että vesitervehdys on normaali käytäntö Turussakin aina uuden reitin avautuessa.

– Kovin paljon ei ole uusia reittejä Turussa avattu, joten siinä mielessä tämä perinne on harvinainen Turussa, Aaltonen naurahtaa.

Aaltosen mukaan ensimmäinen lento Krakovaan oli lähes täynnä.

– Montaa paikkaa ei tyhjänä ollut. Ja myös Krakovasta tuli paljon matkustajia Turkuun päin. Täyttöaste oli hyvä ja odotukset ovat korkealla.
hmikko, Tlahti, TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Kantti
#97928
Markustajamäärät lisääntyy Turun lentokentällä.
Turun lentokentän matkustajamäärät voimakkaassa kasvussa – Ulkomaan reittiliikenne on lähes tuplaantunut viime vuodesta

Matkustajamäärät ovat hurjassa kasvussa Turun lentokentällä.
Tilastojen mukaan matkustajamäärät ovat nousseet yli 35 prosentilla viime vuoden toukokuusta tämän vuoden toukokuuhun. Vuonna 2018 kenttää käytti tilastojen mukaan lähes 370 000 matkustajaa. Asiasta kertoo Turun kaupunki.

Syy kasvuun selittyy uusilla lentoyhteyksillä ja lisävuoroilla. Ulkomaille suuntautuva reittiliikenne on lähes tuplaantunut viime vuodesta ja kotimaanliikennekin on kasvanut 13 prosentilla.

– Aivan selvästi ihmiset ovat löytäneet uudet mielenkiintoiset kohteet ja hyödyntävät Turun lentoaseman tarjontaa. Myös kotimaan liikenne on kovassa kasvussa ja se kertoo siitä, että yhä useampi matkustaja valitsee lähtökentäksi Turun lentoaseman Helsinki - Vantaan sijaan, iloitsee Turun kaupungin yhteysjohtaja Antti Kirkkola Turun kaupungin tiedotteessa.

Halpalentoyhtiöt Wizz Air ja Air Baltic ovat avanneet useita uusia reittejä Turusta Eurooppaan viimeisen vuoden aikana. Reitti lento Lontooseen ja Makedoniaan avataan seuraavaksi heinäkuussa.
https://yle.fi/uutiset/3-10819243?fbcli ... LVWr24AlX8
hmikko, Tlahti, jfo peukuttivat tätä
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15