Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.

Rautatietunneli Helsingistä Tallinnaan?

Joo!
80
79%
Ei!
21
21%
tekijänä JamoL
#96582
No, uutisen mukaan siellä on ollut keväästä asti 40 hengen tiimi hommissa. Sen kokoisella osaavalla joukolla syntyy suunnitelmaa aika vauhdilla, eli en ehkä dissaisi noiden maaliskuisten kuvien pohjalta.

Aiesopimuksen jälkeinen vuosi on edennyt suunnitellusti, sanoo myös Pöyryn Pohjois-Euroopan Alueellisten toimintojen johtaja Markku Oksanen.

”Olemme vieneet hanketta eteenpäin useammalla rintamalla. Yksi niistä on tämä ympäristövaikutusten arviointi, joka on käynnistetty viime keväänä. Meillä on ollut keskimäärin 40 henkeä töissä viime toukokuusta lähtien kumppaneiltamme, pääasiassa Pöyryltä”, Valtonen kertoo.
Hipardus tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä Klazu
#96584
Nyt on kyllä Keilaniemen suunnitelmat niin korkealentoisia ettei voi kun nauraa. :D

Westerbackalle luvatut kiinalaismiljardit ovat ulkomaista dumppauskohdetta etsivää hämäräperäistä rahaa, jollaisella on rakennettu kaikenlaista turhaa sijoituskohdetta viimeisen kymmenen vuoden aikana ilman mitään harkintaa kannattavuudesta. Harmi vain tämän projektin kannalta, että juhlat ovat ohi ja syyskuussa Kiinassa huomattavasti tiukentuneiden rahanpesusääntöjen vuoksi pimeää rahaa on nyt yhtäkkiä melkein mahdotonta saada ulos maasta ja se tarkoittaa että tällaiset täysin kannattamattomat rahanpesusuunnitelmat ovat pystyyn kuolleita. Westerbacka missasi junan kymmenellä vuodella.
tekijänä hmikko
#96585
Aika silmiinpistävästi nuo tietokonemalliharjoitukset ovat myös ristiriidassa ihan oikeasti Espoon kaavavalmistelussa olevien suunnitelmien kanssa. Torneja on niissäkin, kuten täällä on Espoo-ketjuissa esitelty. Jostain syystä Westerbackan porukka on tehnyt ihan oman suorituksien ikään kuin pöytä olisi puhdas.
Avatar
tekijänä Klazu
#96587
Kiinalaiset sijoittajat ovat tottuneet että mitä vain voi rakentaa mihin vain ja mitään lupia tarvita. Videon (joka on tuotantoarvoiltaan uskomattoman kökkö) ainoa tarkoitus on myydä kiinalaisille sijoittajille jotain minkä todellisuudesta nämä eivät tiedä yhtään mitään ja missä nämä eivät tule koskaan edes vierailemaan. Pelkkä kuvitteellinen turvasatama hämärille miljardeille.

Näitä kuvioita on nähty täällä meillä päin aivan käsittämättömiä määriä viimeisen vuosikymmenen aikana ja homma on ihan sirkusta. Kiinalaiset rikkaat ovat kilvan dumpanneet laittomia rahojaan kiinteistösuunnitelmiin joissa ei ole sijoituksena mitään järkeä. Syyskuun jälkeen tilanne on kuitenkin muuttunut todella nopeasti ja ulkomainen raha tyrehtynyt melkein tyystin. Samaan aikaan uutisissa oli miten New Yorkin 5th Avenuen luksuskaupoissa ihmetellään kiinalaisten asiakkaiden täydellistä katoamista ja moni luksusketju ehti jo antaa tulosvaroituksenkin.

Tätä taustaa vasten pidän aivan selvänä että tämä projekti missasi täysin hämärän kiinalaisrahan vuodet, eikä tästä tulla näkemään näitä hulluja suunnitelmia enempää. Mitään taloudellista pohjaa näillä suunnitelmilla ja tunnelilla kun ei ole. Jos tunneli joskus tulee, se tulee vain ja ainoastaan EU:n rahoittamana ja silloin mitään kasinosaaria ei kyllä tule.
veka, kaupunkilainen tykkäsi tästä
tekijänä tontzae
#96947
100 miljoonaa saatu projektiin, oli aiemmin uutista asiasta.
Samaan aikaan Suomen valtio ja Helsingin kaupunki eivät ole saaneet käytännössä muuta aikaan kun ”kahvitilaisuuden” . Eli
Helsingin kaupunki ; Sinnemäki mukaan luettuna ja Suomen valtio senverren perusaukinen että annetaan yksityisten hoitaa tunneli Espoon kautta. Stadissa riittää fillarit :D
tekijänä Etika
#96948
100 miljoona on tuossa projektissa kahvirahoja. Jos sellaisella rahalla saisi mitään, millä olisi väliä, se kyllä löytyisi valtiolta/kaupungilta helposti. Ihan vähintään pitäisi puhua miljardeista ennen kuin sillä alkaa olla mitään merkitystä kumpaankaan projektiin.
Pyöröovi, sekovene tykkäsi tästä
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9