Sivu 1/1

Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 23.07.20 10:51
Kirjoittaja Jary
Tästä haaveillaan taas ja tosissaan näyttävät olevan. Saas nähdä miten käy....

https://yle.fi/uutiset/3-11445837

Kuva

Kuva

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 23.07.20 17:44
Kirjoittaja jusa-masa
Ottaisin ilolla tuon vastaan, sillä mielellään voisi ottaa helpompana vaihtoehtona suuntiman tuon reitin kautta ruotsiin kun hitaasti laivalla turusta tai tornion kautta kiertäen. Veikkaan jäävän haaveeksi vaikka hyvältä vaikuttava projekti näyttäisi olevan. Tekisi lisäksi varmasti hyvää tuon seudun kehitykselle molemmin puolin kurkun aluetta.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 23.07.20 22:47
Kirjoittaja Klazu
Kiintoisaa on että halvemman vaihtoehdon olisi rakentanut Sannan nyt Etelä-Eurooppaan lähettämillä miljardeilla.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 23.07.20 22:48
Kirjoittaja Klazu
Itselleni oli yllätys että Merenkurkku on maiden välillä noin matala lähes koko matkan.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 24.07.20 09:51
Kirjoittaja Biosphere
jusa-masa kirjoitti: 23.07.20 17:44 Ottaisin ilolla tuon vastaan, sillä mielellään voisi ottaa helpompana vaihtoehtona suuntiman tuon reitin kautta ruotsiin kun hitaasti laivalla turusta tai tornion kautta kiertäen. Veikkaan jäävän haaveeksi vaikka hyvältä vaikuttava projekti näyttäisi olevan. Tekisi lisäksi varmasti hyvää tuon seudun kehitykselle molemmin puolin kurkun aluetta.
Jep ja näin eteläsuomalaisena tuo tarjoaisi oivan oikotien Norjan suuntaan. Ruotsissakin on paljon nähtävää itäisellä rannikolla ja mm. Uumajan eteläpuolelta löytyvä Höga Kusten on käymisen arvoinen hienoine maisemineen.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 24.07.20 10:36
Kirjoittaja Jary
Itseäni vaan mietityttää nuo siltarummut, kun ovat noin kapeat.
Kyllä veden pitäisi päästä virtaamaan vapaammin.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 24.07.20 14:31
Kirjoittaja hmikko
jusa-masa kirjoitti: 23.07.20 17:44 Ottaisin ilolla tuon vastaan, sillä mielellään voisi ottaa helpompana vaihtoehtona suuntiman tuon reitin kautta ruotsiin kun hitaasti laivalla turusta tai tornion kautta kiertäen.
Laiva kulkee kyllä myös Vaasasta, ja on kulkenut enimmäkseen koko ajan sitten maailmansodan.

https://www.wasaline.com/fi/

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 25.07.20 01:01
Kirjoittaja jusa-masa
hmikko kirjoitti: 24.07.20 14:31 Laiva kulkee kyllä myös Vaasasta, ja on kulkenut enimmäkseen koko ajan sitten maailmansodan.

https://www.wasaline.com/fi/
Totta, mutta laivavaihtoehdoista otan kuitenkin mielummin turun laivat kun vaasan purkin vaikka matka niillä kestääkin vaasan lauttaa pidempään, mutta tällöin pääsee valmiiksi etelämmäksi kun laivalla on kuitenkin vielä ”pakko”mennä. Ajomatka on parempi Tampereelta Turkuun ja laivat isompia, että mukavampia. Mielelläni menisin kuitenkin ”suoraan” ajaen ilman laivoja jos se olisi matkallisesti järkevää (turun laiva vs tornion reitti).

Silta on tullut testattua jo ruotsi-tanska välilläkin toimivampana ja nopeampana vaihtoehtona laivalle 18 vuoden aikana useasti enkä Stena Lineä halua enään käyttää kun molempia vaihtoehtoja on testannut. Yksi iso etu sillalla on mm. ettei tarvitse odottaa laivan pakkaamisia (n.1h odotusajalla) tai purkamisia (n. 0,5h) autolla matkustaessa. Samalla auto kulkisi tällöin kurkun 50-80km matkan merkittävästi nopeammin kun laiva ja ajoaika tukholmaan olisi sillan avulla nopeampi kun turun laiva (lähtöpisteenä Tampere).
Rauman telakalta tuleva uusi Wasalautta ei ole kuin pieni alueellinen parannus, mutta ei muuta asetelmaa isossa kuvassa verrattuna Turun laivan tai mahdollisen sillan myötä tuleviin muihin etuihin nähden, joka poistaisi lisäksi Suomen saariasetelmaa eurooppaan päin katsottuna.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 25.07.20 21:58
Kirjoittaja Pyöröovi
Jotain kai suunnitelman realistisuudesta kertookin, että Kööpenhaminan ja Malmön välisen silta- ja tunneliyhteyden pituus on 16 kilometriä verrattuna huimaan 60-74 kilometriin. Kaiken lisäksi Vaasa ja Uumaja ovat molemmat alle 100 000 asukkaan kaupunkeja, jotka tuskin huimasti kasvaisivat projektin ansiosta. Kuuden tunnin ajomatka Helsingistä on niin pitkä, että harva rientäisi pohjoiseen päästäkseen Ruotsiin, vaan mieluummin valitsisi edelleen autolautan. No, ehkä suunnitelma olikin vähän tarkoituksellista provoa insinööri-tohtori -kaksikolta.

Re: Autolla Merenkurkun yli Ruotsiin

Lähetetty: 26.07.20 10:45
Kirjoittaja slette
Pyöröovi kirjoitti: 25.07.20 21:58 Jotain kai suunnitelman realistisuudesta kertookin, että Kööpenhaminan ja Malmön välisen silta- ja tunneliyhteyden pituus on 16 kilometriä verrattuna huimaan 60-74 kilometriin. Kaiken lisäksi Vaasa ja Uumaja ovat molemmat alle 100 000 asukkaan kaupunkeja, jotka tuskin huimasti kasvaisivat projektin ansiosta. Kuuden tunnin ajomatka Helsingistä on niin pitkä, että harva rientäisi pohjoiseen päästäkseen Ruotsiin, vaan mieluummin valitsisi edelleen autolautan. No, ehkä suunnitelma olikin vähän tarkoituksellista provoa insinööri-tohtori -kaksikolta.
Toisaalta Merenkurkun yhteys olisi luonteeltaan aika erilainen verrattuna Juutinrauman yhteyteen. Pääosin matalaa siltaa tai maapengertä matalassa vedessä.

Ja toki kiertomatka Helsingistä on pitkä, mutta Keski-Suomesta olisi jo hyvinkin houkutteleva vaihtoehto mennä Ruotsiin tuota kautta.