Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Tekijänä Purkki^
#98697
Avaan tässä Vantaan ratikalle oman ketjun, vaikka ei vuosiin vielä rakentamista aloitetakkaan. Suunnitelmat on jo kuitenkin pitkällä ja varmasti lähivuosien aikana tulee aiheeseen paljon lisättävää.

Vantaan ratikka -esite elokuu 2019

Yleissuunnitelmakuvat toukokuu 2019

Esitteestä löytyy hyvä ja lyhyt yhteenveto hankkeesta ja ratikan reitti. Yleissuunnitelmakuvissa sitten voi katsella tarkkaan koko reitin liikenneratkaisuineen.

Tavoitteena olisi aloittaa rakentaminen vuonna 2024 joilloin liikennöinti voisi alkaa 2028.

Kustannusarvio
Rakentamiskustannukset on Vantaan ratikan yleissuunnitelmassa arvioitu normaalia yleissuunnitelmatasoa tarkemmin. Huomioon on pyritty ottamaan kaikki kustannuksia aiheuttavat tekijät, ja laatutaso on pidetty korkealuokkaisena.
Raitiotien arvioidut rakentamiskustannukset ovat noin 390 miljoonaa euroa. Tästä summasta muutenkin välttämättömiä uudistuksia, kuten katujen saneerausta tai siltojen perusparannusta, on noin 60 miljoonaa euroa. Helsingin osuuden kustannuksiksi on arvioitu noin 12 miljoonaa euroa. Rakentamiskustannukset sisältävät noin kolmasosan itse raitiotietä, ja muu osa on katurakentamista, katuvihreää, siltoja ja esimerkiksi liikennevaloja ja valaistusta. Kustannusarvio siis kattaa koko katukuvan
parantamisen ratikan reitillä, ja esimerkiksi kaiken kunnallistekniikan siirron pois reitin alta.
H.C. peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#98699
Hyvä avaus!

Tiivistetysti sanottuna äärimmäisen kannatettava hanke ja toivon, että Vantaalla riittää tahtotilaa viedä projekti maaliin asti alkavalla vuosikymmenellä. Yhtäältä olen iloinen piristysruiskeesta, minkä hanke tuo "Suur-Tikkurilaan" ja Aviapolikseen, mutta myös siitä, miten ratikka voi nostaa tällä hetkellä vähän syrjässä olevan ja unohdetun Hakunilan ennenäkemättömään kukoistukseen. Vantaalla onkin jo ihan kiitettävä määrä täydennysrakentamishankkeita vireillä alueella.

Nyt vaan Raidejokerin imussa lapio maahan pian! :)
Viimeksi muokannut Tande, 16.10.19 22:02. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Tekijänä Pyöröovi
#98700
Hienosti suunnitelmissa panostetaan heti alusta saakka kokonaisvaltaiseen laatuun, jotta ratikka oikeasti sopii ympäristöönsä, eikä ole vain irrallinen parannus kaupunkikuvaan. Göteborgissa muistan ratikan kulkeneen aivan ylivertaisella tavalla, koska työ oli selvästi tehty alusta saakka huolella puista, aidoista ja koristuksista säästelemättä.

Kuten Tande, katsoin ilolla suunnatonta täydennysrakentamisen potentiaalia. Vantaa on silmissäni aika kaukana Espoota edellä näissä asioissa. Toki toivon vielä lännen yllättävän :P