Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Tekijänä bonk
#98374
Kuva

Helsingin kaupunki on etsimässä selkeyttäviä liikeneratkaisuja teollisuuskadun kalasataman REDIn välille. Ilmeisesti täydennysrakentaminenkin on pöydällä. Kilpailun tuloksia päästään näkemään marraskuusa 2019. Alue on ollutkin melko sekava ja aiheuttanut estevaikutusta sörnäisten ja hermannin välillä. Onkin aika pistää alue kuntoon.
https://www.junatie.com/
hmikko, Pyöröovi, Ville peukuttivat tätä
Tekijänä Ville
#98384
"Of the teams who have registered by the deadline and fulfil the eligibility requirements, five teams will be selected for the competition through a draw, unless the number of eligible teams who have registered is lower."

Siis häh, arvalla karsitaan ehdotuksia jo alkuvaiheessa? Ei vaikuta kovin järkevältä...

Loistava tosin että aluetta kehitetään, nyt aika kuollutta kaupunkia.
Avatar
Tekijänä markusvalo
#98386
Ville kirjoitti: 31.08.19 11:22 Siis häh, arvalla karsitaan ehdotuksia jo alkuvaiheessa? Ei vaikuta kovin järkevältä...
Ei oikein muuta keinoa ole, koska noissa ehdotukset tulevat niin ettei tiedetä kenen se on. Identiteetti on suljetussa kuoressa, joka avataan vasta kun tulos on selvillä.
Avatar
Tekijänä arkkinikkari
#98387
Ei karsita ehdotuksia, vaan karsitaan tiimejä. Eli kyseessä on kutsukilpailu, johon ilmoittaudutaan vanhojen referenssien perusteella, ja korkeintaan viisi valitaan mukaan varsinaiseen kilpailuun jossa tehdään suunnitelmat.
markusvalo peukuttivat tätä
Tekijänä Ville
#98388
Jos nyt kaikki muut paitsi 5 tiimiä heitetään ulos kilpailun alkuvaiheessa ennen kuin ehdotuksia on edes katsottu niin kyllähän ehdotuksia tulee karsituksi? Jos ajatus on kerätä ideoita ja näistä yrittää toteuttaa jotain niin en oikein ymmärrä tämän järjestelyn järkevyyttä. Näissä arvalla karsituilla tiimeillähän voisi olla jotain mielenkiintoista annettavaa.
Tekijänä hmikko
#98389
Ville kirjoitti: 01.09.19 09:11 ennen kuin ehdotuksia on edes katsottu
Ei, vaan ennen kuin ehdotuksia on tehty. Tekjät siis hakevat aiempien näyttöjen perusteella.
Tekijänä Ville
#98505
No jos nyt joku tuohon ilmoittautuu niin kai niillä jonkinlainen ajatus on mitä siihen voisi tehdä, vaikka sitten ei olisi valmista ehdotusta. Sikäli kun nämä ideat karsitaan arvalla niin minä en ymmärrä mitä järkeä siinä on.

Tässä nyt kuitenkin minun ehdotus:

Kuva

Se vanha rakennus on hieno mutta se on aivan väärässä paikassa. Siirtäisin sen Dallapénpuistoon. Kaksi uutta rakennusta molemmin puolen Hämeentietä ja pienet kannet jotka parantaisivat Junatien/Teollisuuskadun yhteyksiä jalankulkijoille ja pyöräijöille. Lisäksi yhteys metroon/vaihtoyhteys mahdollisen ratikkalinjan kanssa.

Saiskohan siihen Amsterdamin NEMO museon kaltaisen rakennuksen? Samanlainen kattoterassi saisi kyllä mukavasti ilta-aurinkoa 8)

Kuva