Sivu 1/1

Teollisuuskatu

Lähetetty: 23.11.18 11:01
Kirjoittaja hmikko
Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan listalla on "Teollisuuskadun akselin kaavarungon periaatteet", tarkoituksena kehittää Teollisuuskatua urbaanimpaan suuntaan. Katutasosta pitäis tulla "elämyksellinen". Yleiskaavassa Teollisuuskadulle on merkitty runkoreitti-raitiotie.
Junatien alueesta järjestetään liikennesuunnittelukilpailu erilaisten vaihtoehtojen kartoittamiseksi, pääpainona liikennevirtojen ohjaamisen skemaattinen tarkastelu. Tavoitteena on muutta nykyinen väyläympäristö eritasoliittymineen kaupunkimaiseksi ympäristöksi, vapauttaa tilaa muille toiminnoille, parantaa jalankulun ja pyöräilyn yhteyksiä sekä selkiyttää reittejä ja liikennejärjestelyjä.
Tää ois nyt se usein mainittu 'toinen keskusta'. Saapi nähdä. Teollisuuskadun molemmissa päissä on kohta iso kauppakeskus (Tripla valmistuu), mikä voisi olla tämmöiselle 'elämykselliselle' pääkadulle hyvä juttu, mutta tässä tapauksessa molemmat ovat jonkun eritasohärdellin takana, ja niin jättimäisen suuria, että imuroivat liikkeet sisäänsä kadun varrelta. Tai siis tässä tapauksessa saattavat ehkäistä niiden perustamista Teollisuuskadun varteen.

Lautakunnan lista

Teollisuuskadun akselin kaavarungon periaatteet (PDF)

Kuva

Re: Teollisuuskatu

Lähetetty: 23.11.18 11:13
Kirjoittaja MindW
Teollisuuskadun alue on siitä hyvä paikka "uudelle keskustalle", että korttelikaupunki jatkuu ainakin teoriassa joka suuntaan toisin kuin Pasilassa, joka on oma saarekkeensa.