Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
Tekijänä MindW
#94319
Ilmeisesti ihmiset pilaisivat kaupunkikuvan tms. Tennispalatsinaukio taitaa olla ainoita keskustassa olevia aukioita, jotka oikeasti houkuttelevat pysähtymään.
Avatar
Tekijänä veka
#94320
Tässä vielä kolmas kuva teatterin toiselta laidalta, mihin aukio jatkuu. Köyhää on täälläkin. Toivottavasti edes teatterin seinän vieressä ollut pikkuinen kahvila saa palata aurinkoiselle paikalleen rempan valmistuttua.

Kuva
Avatar
Tekijänä veka
#97927
Erottajan aukion remppa on vähitellen saanut valmista pintaa. Pääpaino täytyy laittaa sanalle 'vähitellen', sillä niin hidasta jyystämistä tämä on ollut ja on edelleen. Toista kesää mennään jo samalla tyylillä. Ukkoja mahtuisi hommiin ainakin kolminkertainen määrä.

Aukion pinta on tosiaan tyylikäs ja helppo kävellä ja kulkea jopa pyörätuolilla. Toivottavasti kestää isonkin auton painon ja talvisilla raskailla koneilla jyräämisen. Itäpäähän näyttäisi tosiaaan tulevan jokin paviljongin tapainen, aika pieni, jota tehdään muoviteltan sisällä.

Kuva

Kuva
hmikko, Kantti, TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#97930
Olisi kyllä ollut täydellinen paikka täydennysrakentamiselle. Puolikas umpikortteli tai tornitalo... Ei vaineskaan. ;) Hyvin tuohon aukio sopii, kun ei kooltaankaan ole ylimitoitettu. Lopullisen mielipiteeni annan kuitenkin vasta työmaan valmistuttua. Selkeä parannus vanhaan asfalttikenttään, vaikka jotain tuo kaipaisi lisää. Puurivistöä... Ehkä näyttävä suihkulähde tai molemmat...
#98405
Havainnekuvan perusteella odotin täyttä kivierämaata, mutta onneksi Stockmannin puoliskosta tuli sentään varsin komea ja uusi kesäterassi aika lailla parantaa toista puoliskoa. On silti suuri sääli, ettei yhdelle Helsingin keskeisimmistä paikoista voinut panostaa esimerkiksi istuttamalla puita ja asettamalla penkkejä kadun varteen. Nyt lopputuloksena on aika harmaa ja kuiva läpikulkupaikka, jollaista kaupunki valitettavasti tuntui havittelevankin.
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98413
Samaa mieltä. Onneksi on tehty sileää laattapintaa. Siinä on pyörätuolien, lastenrattaiden ja huonokinttuistenkin hyvä kulkea. Eteläpuolen isolla aukiolla on vielä telineitä ja kasoja, joten ihan selvää kuvaa ei vielä saa. Mutta tosiaan, hyvinkin askeettiselta ja jopa ankealta tuo alkaa näyttää loistopaikalle tulevasta terassikuppilasta huolimatta. Tunnelmasta ei taida tulla niin mainio kuin voisi toivoa.
#99210
Lainasin Vancouver-ketjusta tänne, jottei mene offiksi.
veka kirjoitti: 15.12.19 19:31 Aleksin perinteiset ja kaikki muutkin Hesan jouluvalot ynnä tapahtumatkin ovat kummasti jämähtäneet jonnekin menneisyyteen. Tietysti meiltä puuttuu myös se kävelykatu, mihin jengi mahtuu pörräämään. Aleksista saisi sellaisen heivaamalla ratikkakiskot toisaalle.
Ei kai ratikka nyt ole mikään ongelma Aleksilla, vaan pikemmin tukee sen suosiota. Mielestäni ennemmin pitäisi ottaa kadun suosiosta vain paljon enemmän irti luomalla poikkikaduille enemmän aktiviteetteja ja rakentamalla korkeammalle. Helsingin vaikeutena on nimenomaan kunnollisen kävelykeskustan pieni koko, Aleksanterinkadun kävelee päästä päähän hetkessä ja se yhdistyy heikosti esimerkiksi Mannerheimintien toiselle puolelle. Kolmen Sepän patsaan kohdalla turisti nappaa muutaman selfien ja matkaa takaisin rautatieasemalle. Harmillisesti keskustasta puuttuu miltei kokonaan rauhalliset aukiot, joiden vierestä ei jatkuvasti jylläisi autot edestakaisin.
Tekijänä hmikko
#99212
Keskuskadussa on leveyttä ja rauha ajoneuvoliikenteeltä. Jotenkin vaan siinäkin melkoisen kolkko fiilis, vaikka sinänsä monien rakennusten julkisivut ovat hienoja ja kadun kiveys nykyisellään viimesen päälle. Isoja ja tummanpuhuvia laitoksia kadun varret täynnä. Tietty pimeään vuodenaikaan vois olla hyväkin tausta tuomoiselle amerikkalaismalliselle jouluvalotykitykselle.
Avatar
Tekijänä veka
#99223
Olen vankkumaton ratikoiden käyttäjä ja kannattaja, mutta kyllähän niistä on myös haittaa jalankulkijoille Aleksilla ja monilla muillakin kaduilla. Ratikoille on varattu oma leveä kaista-alue kadun keskeltä, mikä estää vapaan jalankulun ja kuppiloiden yms. levittäytymisen katutilaan. Kun aikanaan väännettiin 'kävely-Aleksin' perustamisesta, valittiin tämä ratkaisu, eikä sitä ole enää muuksi muuttaminen vissiin muulla tavoin kuin siirtämällä kiskot maan alle tai Espalle. Ei liene ajankohtaista. Realistisempaa kai on toivoa Pohjoisesplanadista kävelykatua, jonka käveltäviksi poikkikaduiksi nykyiset jo riittävät. Vähän kolkon tuntuinen Keskuskatukin on vähin erin muuttunut suositummaksi. Sinne pitäisi vielä saada rivi katoksellisia ja lämmitettäviä katuravintoloita ja -kahviloita mannermaiseen tyyliin. Ja tosiaan paljon näyttävämmät jouluvalot ja musiikkia.