Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
Tekijänä MindW
#94319
Ilmeisesti ihmiset pilaisivat kaupunkikuvan tms. Tennispalatsinaukio taitaa olla ainoita keskustassa olevia aukioita, jotka oikeasti houkuttelevat pysähtymään.
Avatar
Tekijänä veka
#94320
Tässä vielä kolmas kuva teatterin toiselta laidalta, mihin aukio jatkuu. Köyhää on täälläkin. Toivottavasti edes teatterin seinän vieressä ollut pikkuinen kahvila saa palata aurinkoiselle paikalleen rempan valmistuttua.

Kuva
Avatar
Tekijänä veka
#97927
Erottajan aukion remppa on vähitellen saanut valmista pintaa. Pääpaino täytyy laittaa sanalle 'vähitellen', sillä niin hidasta jyystämistä tämä on ollut ja on edelleen. Toista kesää mennään jo samalla tyylillä. Ukkoja mahtuisi hommiin ainakin kolminkertainen määrä.

Aukion pinta on tosiaan tyylikäs ja helppo kävellä ja kulkea jopa pyörätuolilla. Toivottavasti kestää isonkin auton painon ja talvisilla raskailla koneilla jyräämisen. Itäpäähän näyttäisi tosiaaan tulevan jokin paviljongin tapainen, aika pieni, jota tehdään muoviteltan sisällä.

Kuva

Kuva
hmikko, Kantti, TurkuCubed peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä Tande
#97930
Olisi kyllä ollut täydellinen paikka täydennysrakentamiselle. Puolikas umpikortteli tai tornitalo... Ei vaineskaan. ;) Hyvin tuohon aukio sopii, kun ei kooltaankaan ole ylimitoitettu. Lopullisen mielipiteeni annan kuitenkin vasta työmaan valmistuttua. Selkeä parannus vanhaan asfalttikenttään, vaikka jotain tuo kaipaisi lisää. Puurivistöä... Ehkä näyttävä suihkulähde tai molemmat...
#98405
Havainnekuvan perusteella odotin täyttä kivierämaata, mutta onneksi Stockmannin puoliskosta tuli sentään varsin komea ja uusi kesäterassi aika lailla parantaa toista puoliskoa. On silti suuri sääli, ettei yhdelle Helsingin keskeisimmistä paikoista voinut panostaa esimerkiksi istuttamalla puita ja asettamalla penkkejä kadun varteen. Nyt lopputuloksena on aika harmaa ja kuiva läpikulkupaikka, jollaista kaupunki valitettavasti tuntui havittelevankin.
veka peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98413
Samaa mieltä. Onneksi on tehty sileää laattapintaa. Siinä on pyörätuolien, lastenrattaiden ja huonokinttuistenkin hyvä kulkea. Eteläpuolen isolla aukiolla on vielä telineitä ja kasoja, joten ihan selvää kuvaa ei vielä saa. Mutta tosiaan, hyvinkin askeettiselta ja jopa ankealta tuo alkaa näyttää loistopaikalle tulevasta terassikuppilasta huolimatta. Tunnelmasta ei taida tulla niin mainio kuin voisi toivoa.