Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Tekijänä hmikko
#76002
HKL: Paloheinäntunnelin rakentaminen alitti budjetin miljoonilla euroilla (hel.fi)
Joukkoliikennettä palveleva Paloheinäntunneli ja siihen liittynyt Kuusmiehentien kadunrakennusurakka ovat valmistuneet aikataulussa Helsingin Paloheinässä ja alittaneet rakentamiselle varatun budjetin yhteensä lähes 12 miljoonalla eurolla. Tunnelin rakentaminen alitti budjetin kuudella ja puolella miljoonalla ja katu-urakka viidellä miljoonalla eurolla.

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) oli varannut Paloheinäntunnelin ja siihen johdattavan Kuusmiehentien joukkoliikennekadun rakentamiseen ja sekä vanhan Kuusmiehentien parantamiseen yhteensä 42,5 miljoonaa euroa. Kustannuksista selvittiin kuitenkin 30,5 miljoonalla eurolla.

– Paloheinäntunnelin rakentamisessa suurin säästö saatiin aikaan suunnitelmaa yksinkertaistamalla. Alun perin kaksiputkiseksi suunniteltu tunneli muutettiin yksiputkiseksi. Kuusmiehentien parantamisessa puolestaan kustannuksia säästi alkuperäistä suunnitelmaa kevyempi rakentamistapa, kertoo Helsingin kaupungin liikennelaitoksen kehittämispäällikkö Artturi Lähdetie.

[...]
Toivottavasti rakennustapojen keventäminen ei kostaudu vastaisuudessa.
Tekijänä hmikko
#76030
560 aloitti siis liikennöinnin tänään. HSL ei ole nähdäkseni vielä laittanut tiedotetta asiasta, ja Hesarin juttu oli niin idioottimainen, että en linkkaa. Uudesta reitistä tiedottaminen matkustajille oli ilmeisesti kesäterässä ja matkustajamäärät jäivät avauspäivänä vaatimattomiksi. Kansaa oli väärillä pysäkeillä ja reitin jatkumista Myyrmäkeen ei ollut täysin saatu jakeluun.