Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Tekijänä pallo
#96110
hmikko kirjoitti: Juu, ei. "Metroasema Jätkäsaareen" ei ole mikään ehdotus. Metrolle pitäisi olla joku tolkullinen linjaus. Käytännössä se ei voi haarautua nykyisestä metroradasta keskustan alueella, koska kapasiteetista on jo tulossa pulaa muutenkin ja junia ei voi jakaa useammalla haaralle nykyiseltä yhteiseltä osuudelta. Tarvittaisiin kokonaan erillinen toinen metrolinja. SDP on nyt väläyttänyt Pisaran rahoittamista. Jos se etenee, niin perinteiset U-metron versiot saa varmasti unohtaa. Jäljelle jäävistä linjauksista Jätkän sisältävät ovat varsin poskettoman hintaisia.
Pasilan metron ulottaminen jätkänsaareen olisi mielestäni aika luonnollista, kuten näkee tämän keskustelun aiemmista kuvista. Pisara ei oikein auta jätkänsaaren liikenteeseen koska keskustasilmukka on rautatieaseman nurkilla. Ei vaikuta juurikaan rautatieasemasta etelään, eli sinne missä jätkänsaari sijaitsee. Kunnon U-metro vaikuttaisi.
Tekijänä hmikko
#96111
pallo kirjoitti:Pisara ei oikein auta jätkänsaaren liikenteeseen koska keskustasilmukka on rautatieaseman nurkilla.
Ei niin. Pointti oli, että se käytännössä estää U-metron rahoittamisen.

Uudessa yleiskaavassa on merkitty Jätkä/Hernesaari-Töölö-Pasila-Viikki -runkolinja tunnelina (visio vuodelle 2050). Jos Viikin suunnan ratikka etenee bulevardisoinnin myötä, niin en usko, että metroa tehdään lisäksi sinne.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24