Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
tekijänä hmikko
#93774
Laniitti kirjoitti:Täten osakeyhtiö voi periaatteessa valita juuri sen värin, minkä haluaa piittaamatta kaupunginvaltuutettujen mielipiteestä.


Riippuu sopimuksista. Onhan bussiliikenteessäkin ollut tilaajan määräämiä värejä jo pitkään. Toimii ainakin Turussa ihan hyvin - ei-keltaisia ei ole kaupunkiliikenteessä näkynyt käytännössä lainkaan.

Värin vaihtaminen ei nykyään ole sen kummempi juttu. Transtechin vaunu teipattiin Turun tilaajaväreihin taannoisen esittelykeikan ajaksi. Samoin saksalaisen kaupungin väreihin kun protovaunu oli siellä kokeiltavana joku vuosi sitten.

Sinänsä mun mielestä Tampereen ratikan väri ei pitäisi olla mikään huutoäänestysasia, vaan noudattaa joukkoliikenteen brändäystä, tai sitten runkolinjojen väritystä jos semmoinen on erikseen. HSL:llä on, paitsi että niitä on nyt kolme erilaista (metron ja runkobussien oranssi, lähijunien violetti ja Jokerin tuleva mikälie sinivihreä), mikä vesittää idean täysin.
tekijänä jusa-masa
#93779
Itse ottaisin tumman sinisen tai sitten oikeasti tiilenpunaisen jossa valkoinen yläosa. Toi punainen tuo itselleni lähinnä nimenomaan tampereen menneen vasemmistolaisuuden ja sos.dem. meiningin eikä niinkään itse kaupunkin punatiilirakennuksia ja teollisuutta jota varmaan historialla tässä aiemmassa viestissä oikeasti tarkoitettiin. :D

Mutta kahtottaan mitä suunnittelijat tuo pöydälle ja ammutaan vasta sitten syyskuussa se lopullinen epäonnistuminen. Ei keskeneräistä saa liikaa haukkua.
Avatar
tekijänä veka
#93780
Krio kirjoitti:Olisi muuten eeppinen tilaisuus mitata Ilveksen ja Tapparan kannatus ehdottamalla viher-keltaista ja sini-oranssia sporan väreiksi.
Ja valmistaa tosiaan molempia, jolloin myös kesällä voisi ottaa kantaa kaupungin tärkeimpään kysymykseen. Lisäksi vaunut voisi yksilöidä tarunhohteisilla nimillä samaan tapaan kuin lentokoneet ja laivat: "Hepa Pulli, "Lasse Oksanen", "Pekka Marjamäki"... Siis jos Koovee hyväksytään mukaan.
Krio tykkäsi tästä
tekijänä xoop
#93787
Krio kirjoitti:Olisi muuten eeppinen tilaisuus mitata Ilveksen ja Tapparan kannatus ehdottamalla viher-keltaista ja sini-oranssia sporan väreiksi.


On mitattu.

Jos kansa saisi päättää, Tampereelle ehkä tulevat raitiovaunut olisivat pinkkejä. Näin voidaan päätellä Aamulehden sivuilla olevasta äänestyksestä, johon oli perjantaina kello 14.30 mennessä vastattu yli 25 600 kertaa.

42,6 prosenttia oli tuolloin sitä mitä, että pinkki olisi paras väri.

Kakkossijalla äänestyksessä olivat Tapparan värit 15,8 prosentin äänisaaliilla. Kolmantena on sinivalkoinen väritys 9,6 prosentin osuudella. Ilveksen värit ovat vasta sijalla neljä (8,3 prosenttia).

AL 8.10.2016


Ja luonnollisesti Tappara pyyhki Ilveksellä pöytää tälläkin saralla.
Krio tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä henkka
#93840
Hämeensillan purkamisen ja uudelleenrakentamisen takia Tammerkoski oli taas kuivana. Tammerkosken pohjaan piti painaa paaluja työtasoja ja jalankulun sekä pyöräilyn väliaikaista väylää varten. Väliaikainen väylä kulkee Värjärinkujalta Verkarannan taidekeskuksen pohjoispuolelle.

Kuva
hmikko, veka, Tlahti tykkäsi tästä
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77