Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
#93474
Tande kirjoitti: Kaikesta huolimatta, vaikka monet suomalaiset arvostavat hyvinvointivaltion ja kaiken "tasapäistämisen" korkealle, en usko kuitenkaan, etteikö samaan aikaan voisi pääkaupunkiin rakentaa hyvinkin lennokasta arkkitehtuuria edustavia rakennuksia. Hyvin voisi Helsinki ottaa mallia vaikka Rotterdamista. Hollantikin laskettaneen hyvinvointivaltioksi. ;)

Joo aivan hyvin olisi mahdollista, mutta kehitys vapaamman rakentamisen suuntaan on vain ollut erittäin tahmeaa. Viime vuodet ovat onneksi tuoneet monia edistyksellisiä ideoita ja lupaavan harva kaipaa enää minnekään Kekkosen aikoihin takaisin etenkään pääkaupunkiseudulla.
#93476
Tässä erinomainen artikkeli, joka mielestäni sopii tähän yhteyteen kuin nyrkki silmään (toivottavasti sitä ei ole täällä vielä julkaistu). Jutun mukaan vastuu "päätöksistä" on kaavoittajalla, joka tässä tapauksessa on jo vaihtanut työpaikkaa... Joten vastaus kysymykseen miksi Suomessa ei tuoteta kaunista kaupunki-rakentamista voisi tiivistää seuraavanlaisesti (lainaus oheisesta jutusta).... ”En osaa varmuudella vastata tähän”, Yläjääski toteaa :roll:

https://www.rakennuslehti.fi/2018/02/katajanokalle-haluttiin-rakentaa-uusi-jugend-talo-mutta-helsinki-kielsi-aikeet-miksi-kaupunkiin-ei-saa-rakentaa-vanhannakoisia-rakennuksia/
#93478
Toi "ei saa rakentaa jugendtaloja"-keissi on jo moneen kertaan käsitelty.

Mepa ryssi rakennushankkeensa täysin, minkä johdosta hesari teki jutun rakennusvirheistä, rakentajana toimineista epämääräisistä jobbareista ja Mepa:n yleisestä kädettömyydestä. Ilmeisesti joku Mepa:n johdossa veti hesarin jutusta herneet nenäänsä, ja ryhtyi osoittamaan sormella muita ja sanoi vapaasti lainaten "ei se meidän vika ollut, noi pakotti". Ikään kuin jugendtyylisestä talosta olisi Mepan kompetenssilla tullut jotenkin parempi...

Onneksi suomalaisen arkkitehtuurin yleinen taso ei ole Mepa:sta kiinni.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18