Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
Avatar
tekijänä RV
#80677
Viimeksi torneja ehdotettiin Kamppiin 70-luvulla. Uskaltaisin sanoa, että jos Kampin keskusta suunniteltaisiin nyt, se olisi paljon muhkeampi ja tornikin sinne olisi mahtunut, vaikka pidän siitä sellaisenaankin.

Nuo upeat rakennukset olisivat tehneet Helsingistä Pohjolan Art Deco-pääkaupungin...
tekijänä Kazaam
#88849
Haussa olisi aikoinaan Rautatientorille suunnitellun lisärakennuksen tai -portin (millä termillä pitäisikään kutsua) havainnekuva. Taisi olla Saarisen omaa tekoa myös.

Juuri pari päivää sitten sellaista kuvaa katselin, mutta nyt ei löydy sitten millään...
#88857
Kazaam kirjoitti:Haussa olisi aikoinaan Rautatientorille suunnitellun lisärakennuksen tai -portin (millä termillä pitäisikään kutsua) havainnekuva. Taisi olla Saarisen omaa tekoa myös.

Juuri pari päivää sitten sellaista kuvaa katselin, mutta nyt ei löydy sitten millään...


Tämä?

Kuva
jfo ja 1 muut tykkäsi tästä
tekijänä Kazaam
#88859
Juuri tuo, kiitos! Onko jollakulla tarkempaa tietoa kenen suunnitelmasta oli kyse?

Olisi tehnyt torin mittakaavasta paljon miellyttävämmän, mutta toisaalta varmaan ihan hyvä ettei tuota rakennettu, on meinaan sellainen erittäin vahva mutufiilis, että tuo oltaisiin aikoinaan purettu.
#88868
Kazaam kirjoitti:varmaan ihan hyvä ettei tuota rakennettu, on meinaan sellainen erittäin vahva mutufiilis, että tuo oltaisiin aikoinaan purettu.


Enpä usko. Luulisin, että tuo olisi katsottu kokonaisuudeksi Kansallisteatterin ja aseman kanssa, eikä niitäkään ole purettu.
#88870
Riippuu vähän käyttötarkoituksesta. Rautatieasema ja Kansallisteatteri ovat molemmat täysin käyttökelpoisia tarkoitukseensa, eikä niitä ole ollut mitään tarvetta purkaa. Tuo sen sijaan näyttää jonkinlaiselta kauppahallilta, ja myymälätilojen tarpeet ovat muuttuneet 1900-luvun alusta paljon enemmän kuin asemahallien tai teatterirakennusten. Kaupalla ei myöskään ole samanlaista historiallista symboliarvoa kuin teatterilla; kauppa haluaa mieluummin symboloida nykyaikaa ja tulevaisuutta, kuin historiaa ja menneisyyttä.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13