Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Talot eivät ole kaikki kaikessa. Raideliikenne, puistoalueet ja muut kaupunkikuvalliset projektit saavat aikaan keskustelua täällä.
#104626
Vähän reilu 50 000 asukkaan Färsaarille on rakentunut aikamoinen tunneliverkosto, erityisesti kun katsoo hintaa per asukas. Toki hyödyt saarten asukkaille on suuret ja tunneleissa on tietullit, joilla kustannuksia maksetaan, mutta perspekstiiviä antaa se että saarille rakentuu maailman pisin meren ali kulkeva autoliikenteen tunneli (22km), jolla on hintaa puoli miljardia USD ja arvioitu käyttäjämäärä on 310 autoa päivässä.
veka, Raimo Miettinen tykkää tästä
#106530
Kritiikkiä tukholman hagastadenista.
Moderni elementtiarkkitehtuuri ei välttämättä olekaan niin kivaa.
https://www.youtube.com/watch?v=kVJ2e0jGvIw

Jännää, kun näidenkin tyyppien mielestä kivaa, asuttavaa kaupunkia rakennettiin n. 100 vuotta sitten. Samoin kuin suomessa.

Veikkaan, että jätkäsaari ja hernesaarikin tulevat olemaan varsin kuolleita paikkoja 10-vuoden päästä.
Viimeksi muokannut Xerdoz, 05.12.23 17:43. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Eeros, Krio, apollonkatu tykkää tästä
#106531
Xerdoz kirjoitti: 04.12.23 03:50 Veikkaan, että jätkäsaari ja hernesaarikin tulevat olemaan varsin kuolleita paikkoja 10-vuoden päästä.
Enpä usko. Hernesaari tuskin on edes valmis kymmenen vuoden kuluttua. "Varsin kuollut" se on varmaan, jos rakentaminen ei ota käynnistyäkseen ollenkaan. Jätkäsaaren eloisuuteen riittäisi pelkkä Länsisatama, joka on jo nyt Suomen vilkkain matkustajasatama ja yhä kasvamassa. Toinen iso juttu on Jätkän urheilupaikkojen keskittymä, jota ovat oppineet käyttämään junnut muualtakin. Uusissa kaupunginosissa on lisäksi aina rakenteellista elinvoimaa, kun tuntuva osa asukkaista on lapsiperheitä.

Video herättää toki ajatuksia. Sen perusteella Hagastaden on haluttu rakentaa tyylikkääksi betoniarkkitehtuurin monumentiksi: Seiniä saumoineen ei ole edes rapattu, suurin osa seinistä on tasaisen vaaleanharmaita jne. Tiilijulkisivuja ei näy missään. Jätkäsaaressa ja kuvien perusteella Hernesaaressakin suurin osa julkisivuista on tiiliseiniä, joiden värimaailma vaihtelee. Jätkässä yleisohjeen mukaan tiilipintojen tulee olla paikalla muurattuja ja betonipintojen rapattuja. Viisas ohje. Siellä täällä siitä on lipsuttu, mutta kiitettävän vähän.
#106533
^Ja tuo Hagastadenin asuinalueosa siis on nykyisellään muutama sata metriä pitkä ja pari korttelia leveä ruipelo kaistale vanhan kantakaupungin rajalla, asukkaita lienee parisen tuhatta? Eli ei ainakaan Jätkäsaareen oikein verrattavissa mittakaavan puolesta, joka on selkeästi itsenäinen kaupunginosa palveluineen ja 10v päästä jo +20k asukasta.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7