Sivu 1/1

Mikkelin projektit

Lähetetty: 22.06.11 16:47
Kirjoittaja Järvimies
Päätin luoda Mikkelille oman ketjun, sillä kaupungissa on nykyään vahva kehittämisen meininki. Parin viime vuoden aikana toteutuneet rakennusprojektit ovat Mikkelin kokoiselle kaupungille melko suuria:

- Toriparkki (620 paikkaa)
- Matkakeskus ja kävelysilta satamaan
- Kauppakeskus Akseli (20 000 m2)
- Graanin liikekeskuksen laajennus (22 000 m2)
- Uusia liikerakennuksia: Anttila, Tokmanni, Masku jne.

Kivenheiton päähän Akselista on tällä hetkellä rakentumassa Stella-kauppakeskus (25 000 m2), joka on katettu upealla lasikatolla. Hieman erikoista on, että Kauppahallin rakennus sijoittuu tämän lasikaton alle! Stellasta on suora maanalainen yhteys Akseliin ja toriparkkiin, joten yhtenäistä shoppailutilaa on mukavasti.

Juuri nyt Mikkelissä on suunnitteilla mm. seuraavia rakennushankkeita:

- Tiedekeskus - Heurekan tyylinen keskus, johon lisäksi sijoittuu kaupungin muut museot
- Marina Pursiala - veneilykeskus ravintoloineen ja messutiloineen Pursialan kaupunginosassa

Tulevaisuudessa kehittämisen kohteena on keskustan asuntorakentamisen lisääminen, hallintokorttelien elävöittäminen ja korttelirakenteen eheyttäminen. Lisäksi hieman syrjässä olevaa satamaa aletaan elävöittämään ja tuomaan "lähemmäksi" keskustaa.

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 23.06.11 08:03
Kirjoittaja ktpama
Tuo Akseli on mielestäni melko viihtyisä ja iso parannus Mikkelin tarjontaan. Ja eikös tuo Stella valmistu jouluksi, vai olikos se vasta ensi vuoden jouluksi?

Satama-alueen huono hyväksikäyttö on ihmetyttänyt, hyvä jos parannusta on luvassa. Talvisin sieltä tosin lähtee se kiva luistelureitti.

Kuunvaihteessa meidän perhe matkaa kohti Mikkeliä, joten pääsen katsomaan tilannetta paikan päälle. :)

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 23.06.11 13:00
Kirjoittaja Järvimies
ktpama kirjoitti:Ja eikös tuo Stella valmistu jouluksi, vai olikos se vasta ensi vuoden jouluksi?
Stella avautuu jo tänä syksynä: 11.11.2011 klo 11.11 :)

Unohdin mainita Mikkelin tulevaisuuden rakennusprojekteista vielä Arkistolaitoksen keskusarkiston (~15 000 m2), jota ollaan sijoittamassa Elinkeinoelämän keskusarkiston lähettyville Kalevankankaalle. Tarkempi sijoituspaikka on kuitenkin vielä hakusessa...

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 17.02.12 09:02
Kirjoittaja henkka
yle.fi kirjoitti:Mikkeliin suunnitteilla oleva tiedekeskus on laajentumassa suuremmaksi tiede- ja kulttuurikeskukseksi. Yhteistyökumppani Heurekan tiedemateriaalin lisäksi keskukseen aiotaan sijoittaa mahdollisesti myös useita Mikkelin museoita. Selvityksen alla on myös teatterin tai elokuvateatterin saaminen tiedekeskuksen kylkeen.

Alun perin ajatus Mikkelin omaan tiedekeskukseen syntyi siitä, että Vantaan Heurekalla on varastoissaan niin paljon näyttelytavaraa, etteivät tilat tahdo riittää näyttelyiden säilyttämiseen. Heurekan maalaisserkusta ei aiota kuitenkaan tehdä vähääkään pääkaupunkiseudun esikuvaansa huonompaa vaan kehittelytyön tuloksena Mikkeliin suunnitellaan nyt mittavaa tiede- ja kulttuurikeskusta.
http://yle.fi/alueet/etela-savo/2012/02 ... 61012.html

Tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta projektilta mutten äkkiseltään löytänyt tarkempia kuvia mistään. Olisiko jollain paikallisella lisää tietoa?

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 11.08.13 00:33
Kirjoittaja Opiskelija
Tämä on todellakin hyvä ketju ja tätä olen hieman etsiskellykkin =D, meinasin jo tehdä uuden mutta sitten löysin tämän ^^ Siis tosiaan tätä ketjua ei saa syrjäyttää!, koska itse asun Kuopiossa ja Mikkeli oli aina ennen mulle niin sanottu ''kesä kaupunki'', jossa aina kävin kesällä ja menin aina Mäkkäriin vanhempieni kanssa :D Mutta joo nykyään, kun aina tulen Kuopiosta Mikkeliin (yleensä menen helsinkiin, koska mikkelin kautta on nopein mennä) niin näen siellä Anttila rakennuksen ja todella hienon sataman jota rakennetaan koko ajan, ja onhan Mikkelin Savon pääkaupunki, vaikka moni luulee että se on Kuopio.. niin täytyyne sanoa, että Mikkeli on oikeasti yksi hienoimmista kaupungeista mitä hieman tiedän. (ainakin ilmielävänä ja, kun tulen pohjoisesta etelään siltaa pitkin näen sataman)

Kaupunki on antanut itselleni hyviä muistoja ja kaikkea hyvää :) ja se kehittyy nyt niin haluaisin ainakin itse kuulla projekteista ja etenkin Mikkelin satamasta. :smt002 :smt006

Nyttenhän Mikkelissä on Jurasic Rock meneillään

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 11.08.13 10:47
Kirjoittaja Maumatti
Kuulostaa oudolta, että noinkin pienen kaupungin keskustassa on niin monta kauppakeskusta. Miten ne pärjäävät ja riittääkö kaduillekin liikkeitä ja elämää?

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 11.08.13 13:31
Kirjoittaja RV
Maumatti kirjoitti:Kuulostaa oudolta, että noinkin pienen kaupungin keskustassa on niin monta kauppakeskusta. Miten ne pärjäävät ja riittääkö kaduillekin liikkeitä ja elämää?
Riittää t. ilman muistikuvia.

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 11.08.13 14:33
Kirjoittaja ktpama
Maumatti kirjoitti:Kuulostaa oudolta, että noinkin pienen kaupungin keskustassa on niin monta kauppakeskusta. Miten ne pärjäävät ja riittääkö kaduillekin liikkeitä ja elämää?
Ne eivät ole täysin uusia kauppaneliöitä, vaan Stella ja Aleksi on rakennettu suurelta osin olemassaolevaan korttelirakenteeseen.

Ja tuosta Stellasta tuli kyllä aika kiva. :)

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 17.06.18 09:50
Kirjoittaja järvellä nukkuva
Laitetaan vähän päivitystä Mikkelin tilanteeseen, kun olen itse viettänyt niin paljon aikaa Itä-Suomessa viime aikoina että osaan jotain sanoa. Kaupungissa on ihan kelvollisesti menossa täydennysrakentamista keskustan tuntumassa. Mikkelissä on suunnilleen se tilanne, että kun kunta on niin iso, kunnan väkiluku hieman laskee kun maaseutu hiljenee, mutta taajama-alueen pysyy suunnilleen samana. Keskusta-alueen väkiluku taas hieman nousee. Mikkeli ei ole varsinaisesti mikään opiskelijakaupunki eikä kasvukeskus, mutta ei taantuva kaupunkikaan. Jotain siltä väliltä.

Esimerkki täydennysrakentamisesta keskustan tuntumaan. Mikkeliläinen asuinrakentaminen tuntuu aika tylsältä ja yllätyksettömältä, mutta ei yleensä rumaltakaan.

Kuva

Kuva

Tähän nousee yhteensä kolme tuollaista taloa.

Kuva

Kuva

Isompi korttelihanke on Graanin lähellä. Graani on iso kauppakeskittymä ja aluekeskus pari kilometriä keskustasta. Sinne lähelle rantaan on jo rakennettu paljonkin viime vuosina.

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Tämä on juuri valmistumassa.

Kuva

Viitostien toiselle puolelle Graanin lähelle nousee kaksi samanlaista taloa.

Kuva

Kuva

Mannerheimintien projekteja. Mannerheimintie on ollut Mikkelin murheenkryyni, kun kaupungin historiaan liittyvän merkkimiehen mukaan nimetty pääkatu on ollut niin ankea ja nuhjuinen. Nämä talot ovat parannusta ehdottomasti, mutta vielä olisin toivonut kaupunkimaisempaa otetta.

Kuva

Kuva

Kuten melkein kaikissa maakuntakeskuksissa, keskussairaalaa laajennetaan. Mikkelissä sairaala on poikkeuksellisesti keskustassa ja oikeastaan uudistusten jälkeen se muodostaa yhden ison umpinaisen korttelin. Arkkitehtuurin puolesta sairaala ja sairaalan parkkihalli ovat kiinnostavampia kuin asuintalot, ja sairaalaparkki miellyttää ainakin omaa silmää.

Kuva

Kuva

Kuva

Tämän rakennuksen julkisivu päällystetään käsittääkseni kokonaan tuollaisilla levyillä. Hienolta näyttää jo nyt!

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvien laatu nyt ei päätä huimaa, mutta tulipahan kuvailtua.

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 20.06.18 22:15
Kirjoittaja Domo
Todella hienoja julkisivulasituksia Keskussairaalassa. Pitää käydä paikanpäällä katsomassa valmista, ohikulkumatkalla kaverin huvilalle. Myös parkkihalli on parkkihalliksi näyttävä. Hyvää kehitystä Mikkelin keskustassa. Mannerheimintien asuintaloissa sen sijaan olisi toivomisen varaa, onhan ne sentään ruutukaava-alueella.

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 04.03.19 20:46
Kirjoittaja järvellä nukkuva
Keskusssairaalan uudisrakennuksen julkisivu on hieno ja omaperäinen myös Porrassalmenkadun puolelta.

Kuva

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 04.03.19 23:10
Kirjoittaja Tande
Iski heti "sitar-musiikki" soimaan päässä! :) Rohkea ja massasta erottuva ratkaisu.

Re: Mikkelin projektit

Lähetetty: 24.04.19 15:59
Kirjoittaja huopa
Tämä on kyllä värikkäin julkisivu mitä olen varmaan kuunaan nähnyt. Pidän! Pitääkin käydä joskus ihan paikan päällä katsomassa. Us-ko-ma-tonta.