Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Tekijänä bonk
#98336
Miten estää?? Kaavassa voi olla joitain raja-arvoja, mutta mikään ei estä tuollaisen rakentamista! Puhut kuin arkkitehdit olisivat yksi massa, eivätkä erillisiä ihmisiä.
Arska peukuttivat tätä
Avatar
Tekijänä veka
#98337
Tämä The Fitzroy (rakennuksen nimi) on varmaan monella tapaa hienointa mahdollista rakentamista. Isolla rahalla saa toki aikaan kaikenlaista mieleenpainuvaa, mutta tässä on mukana roimasti vanhan ajan tyylitajua, jota ei aina rahallakaan hankita. Sama loistokkuus ja tinkimätön tyylikkyys jatkuvat epäilemättä myös sisätiloissa. Onpa hienoa, että tällainen ainutlaatuinen rakennus on todella saatu aikaan. Yksi syy lisää käydä Manhattanilla ja päästä näkemään tämä luonnossa. Lähellä ovat myös Zaha Hadidin uudisrakennus High Linen varrella ja valtava Hudson Yards -alue.

Mutta turha edes haaveilla mitään tällaista Helsinkiin. Halvin kämppä tuossa maksaa 5,6 miljoonaa taalaa eli viitisen miljoonaa euroa. Koko tönön markkina-arvo saattaa olla suurempi kuin vaikkapa Kalasataman Majakan. Sillä summalla ei ole enää suurta yhteyttä rakentamiskustannuksiin, vaan arvon selittävät pääosin muut tekijät.

Ei Manhattanillakaan taida moni haaveilla muuttavansa tuonne, mutta se ei ehkä ole edes tarkoitus. Itse näen tämän rakennuksen yhtenä kohteena, josta maailmalla pyörivät loputtomat irtomiljardit etsivät turvallista pesää. Idea on sama kuin monissa Nykin uusissa pilvenpiirtäjissä, joissa eivät ikkunoiden valot loista asumisen merkkinä. Ja sen kerran kun kaupungissa sitten sattuu käymään, on varmaan kiva yöpyä moisessa rakennuksessa.

Valtion kassan tai luonnonvarojen omiminen, huume- ja asekauppa, rahanpesu, onnistuminen liiketoimissa tai pörssissä, periminen... Rahaa sopiviin kohteisiin virtaa monista suunnista. Tärkeätä on aina pääoman hajauttaminen mahdollisimman moniin paikkoihin riskien minimoimiseksi. Ja vaikka jossain kohteessa tulisi lunta tupaan, sen voi ottaa vain välttämättömänä kulueränä, sillä isossa kuvassa mikään ei muutu. Kiinteistöjen lisäksi käytetään kultaa, timantteja, arvotaidetta, vanhoja autoja ja viinejä, jalkapallojoukkueita ja ties mitä. Itse arvelen, että Airiston Helmikin oli ehkä vain pala tässä pelissä, vaikka monet suomalaiset näkivät siinä jopa yrityksen luoda sillanpääasema itänaapurista saapuville vihreäpukuisille miehille tms.
Tekijänä Pyöröovi
#98595
Näyttää pikemmin Darth Vaderin tukikohdalta. Jos Peking jatkaa nykyisenlaista kasvuaan, ja miksei jatkaisi, kohta tuosta varmaan ryhdytään jo tekemään laajennusta.
Avatar
Tekijänä veka
#98596
Pekingin uusi lentokenttärakennus on fantastisen upea luomus. Hadidin kynänjäljen tunnistaa tästäkin helposti. Sama edesmenneen suuren mestarin tyyli näyttää jatkuvan myös sisätiloissa, vaikka arvattavasti ainakin osa siitä on jo toimiston muun väen tuotantoa. Onpas hienoa, että jollain eli kiinalaisilla on vielä varaa ja halukkuutta satsata laatuun viimeisen päälle, vaikka kalliiksi on takuulla käynyt.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8