Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä hmikko
#96376
The Guardianin juttu syyskuulta Dundeen uudesta V&A-museon haarakonttorista. Suunnittelija Kengo Kuma.

https://www.theguardian.com/artanddesig ... waterfront

Tässä vois nähdä jotain vertailukohtia japanilaisten voittamaan suunnittelukilpailuun eräästä toisesta museosta satamatontilla. Dundeen tapaus näyttää kyllä kuvien ja videon perusteella onnistuneelta, ja toki paikkakin on monella tavalla väljempi ja helpompi kuin Helsingin Eteläsatama.

Kuva

Kuva

Kuva
veka, jfo tykkäsi tästä
Avatar
tekijänä veka
#96496
Tämä on siis jonkinmoinen moderni kaupunkibiitsi, aika hyvä ja vähällä vaivalla. Kööpenhaminaan ollaan puuhaamassa jotain vastaavaa, jos oikein muistan. Helsingissähän on onnistuttu tekemään keskustaan 'aito' hiekkaranta (Eiranrantaan), mutta on tämmöinen laituriversio ehkä jopa mukavampi. Vastaaavia saisi tulla useita ainakin Jätkäsaareen, mihin on kaavailtu niitä kaivattuja lankkulaitureita. Ja Kalasatamaankin, ettei tartte aina mennä Mustikkamaalle rantaa etsimään.
tekijänä hmikko
#96498
Tuo Tukholman kohde on Hammarbyn sulun vieressä kanaalissa Södermalmin ja Hammarbyn välissä, parin kilometrin päässä Viking Linen laiturista ja varsin kaukana mistään avomeren kaltaisesta paikasta. Jätkäsaaren rannat ovat aika paljon vähemmän suojaisia. Toki sinnekin ollaan rakentamassa kanaaleja ja altaita, ja näkyy Löylykin toimivan käytännössä avomeren rannalla.