Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä huopa
#34063
Päätinpäs vähän kirjoitella tästäkin paikasta kun se kerran oli oma kotikuntani jopa 5 vuotta. Eli Lempäälään on tehty keskustan kehittämissuunnitelma tässä pari vuotta takaperin ja vaikkei se nyt mikään iso paikka ole niin on sinne jotain ihan hyvää tulossa. Tässä linkki kunnan sivuille relevanttiin osioon http://www.lempo.fi/kuvia.html ja pari valikoitua kuvaa suunnitelmasta:
Kuva
Kuva

Sikäli ihan positiivista että sinne on tulossa jopa ihan umpikortteleita pariin kohtaan tuohon rautatieaseman kulmille. Nuo uudet sillat radan yli ja järven yli vesilahden puoleiselle rannalle näyttävät myös ihan mukavilta. Selkeä suunta vahvistamaan "radanvarsikaupunkia" välille hki-tre. Aikataulustahan tuossa suunnitelmassa ei juuri ole puhetta, mitä nyt 2020 on tavoitevuosi noille kaikille. Osa noista on jo rakennettu, nimittäin radan itäpuoli oli jo osin rakennettu 2008 keväällä kun Lempäälästä lähdin. Pitää joskus sielläkin sitten piipahtaa ja joku kuva napsia jos siellä rakennukset etenee suunnitelmien mukaan.
Avatar
tekijänä pks
#34076
Olen itsekin katsellut näitä Lempäälän keskustasuunnitelmia varsin tyytyväisenä - parhaassa tapauksessa junaradan varteen saadaan muodostettua viihtyisä pikkukaupunki, josta juna vie Tampereen keskustaan töihin varttitunnissa. Lempäälä tulee muutenkin kehittymään tulevina vuosina paljon, jos vain paikallisjunasuunnitelmat etenevät: pari-kolme uutta asemaa Lempäälän keskustan ja Tampereen rajan välille saattaisi nauhataajaman potentiaalin ihan uudelle tasolle.
Avatar
tekijänä 16valve
#34123
Ohhoh, vaikuttava juttu. Tämä tekee hyvää Lempäälän rakenteelle ja vaikuttaa jo "ihan oikealta kaupungilta", vaikka kunta onkin.
:smt023
Avatar
tekijänä huopa
#34302
Joo, itse kun vielä tuolla asuin niin se oli kyllä ihan maalaismeininkiä enempi tai vähempi.. tuo uusi keskussuunnitelma yrittää kyllä tehdä Lempäälästä jo kaupunkimaisen tuon rautatieaseman ympärillä. Eipä silti, sinne on kovasti tunkua ja nytkin jo yli 20k asukasta, että kaipa noille tiivistymisille on ihan kysyntääkin. Lempäälähän on muuten vähän niinkuin Espoo (heh, tosin toki paljon pienemmässä mittakaavassa) siinä mielessä että siellä on noita asukaskeskittymiä vähän usempia. Se Vuores Tampereen rajalla tulee olemaan yksi "kasa" ja siitä vähän etelään on Sääksjärvi (jotain 4-5k asukasta), siitä etelään taas Moisio-Kulju kasa (ehkä 3-4k asukasta) sitten tulee vielä Lempäälän keskusta. Mutta tyypillistähän tuo on kai monelle muullekin ympäryskunnalle Tren, Helsingin tai Turun liepeillä.
tekijänä hmikko
#74063
Heikki K linkkasi Ideapark-ketjuun Lempäälän keskustan kehittäminen -sivun: http://www.lempaala.fi/palvelut/asumine ... ittaminen/

Tämä kuva yleissuunnitelmasta on päivätty 9. 2. 2015. Näyttää mielestäni vallan loistavalta. Tuossa on kerrankin laitettu keskustan jakavan väylän (päärata) ylittävän sillan reunaan liikerakennuksia niin, etta katutilan seinä (ainakin toinen) jatkuu sillan yli. Näitä ei tule Suomesta mieleen juuri muita, kun modernismin aikana tuommoinen on vissiin joka kerta tehty niin, että sillalle on laitettu ostoskeskuksen sisäkäytävä, ja katutilat ulkona ovat sitten mitä sattuu takapihaa. Herttoniemessä ja monessa muussa paikassa pitäis mun mielestä (uusi jalankulku-) silta reunustaa tälleen, ja molemmin puolin. Onko tästä Lempäälän suunnitelman toteutumisesta jotain toivoa?

Kuva
tekijänä erkkiantero
#82410
http://lvs.fi/2016/04/19/tampereentie-6 ... -aukioksi/

http://lvs.fi/2016/04/21/nova-lempaala- ... mispaikka/

Jotain on tämänkin suhteen tapahtumassa. Vanha turha talo puretaan, tilalle aukio ja silta radan yli.

Toivottavasti tuo hieno yleissuunnitelma ei nyt täysin vesity, esim tapahtuma-aukio onkin maalaiskylämäisesti muuttunut parkkipaikaksi tms. Tuo Taratestin havainnekuva ainakin on aika kamala. Tietenkään kaikkea ei voi saada kerralla, ja pääasia taitaa kuitenkin olla, että jotain todellakin on tapahtumassa.
tekijänä hmikko
#82411
Kiitos linkeistä. Ei nuo jutut minusta mitenkään vaikuttaneet siltä, että suunnitelmat olisivat vesittymässä. Tietysti kunnan virkamiehet aina puhuvat tämmöisessa vaiheessa hienoja ja oikeita sanoja. Havainnekuva on niin alkeellinen, että sen perusteella en veikkaisi mitään. Aika ihmeellistä itse asiassa, että joku firma päästää tuommoisen MS Paint -luomuksen julkisuuteen.
Avatar
tekijänä huopa
#91732
En arvannut Lempäälässä aikoinaan asuessani, että sinne ikinä tulisi tuollainen 12-kerroksinen rakennus. Ei nyt kovin megahienolta näytä kuvassa, mutta pitää katsoa lähemmin miltä projekti vaikuttaa.
tekijänä hmikko
#91733
Näemmä kaupungin sivujen mukaan Lempäälä-talon rakentaminen alkaa ensi kesänä. Kuvien perusteella tuosta vuoden 2015 keskustan yleissuunnitelmasta on monta ideaa heivattu, mukaan lukien tuolloin mainitsemani liiketilat sillan varrella. Nyt kuvissa on tavallinen kevyen liikenteen silta. Lempäälä-talon/kirjaston sisäänkäynti on laitettu linjalle sillan päätteeksi, eli tuo yleissuunnitelmassa oleva kävelykadun linja on pistetty jyrkille mutkille.

http://www.lempaala.fi/kuntainfo/keskus ... aala-talo/
tekijänä erkkiantero
#99522
Kuva
Kuva

Rakenteilla mm. Lempäälä-talo ja uusi yläkoulu, joka on betonirakenteinen, mutta ulkoseinät tulevat olemaan massiivihirttä.
hmikko, veka tykkää tästä