Sivu 1/1

Lapin matkailun kehittäminen

Lähetetty: 29.04.08 21:33
Kirjoittaja Jukki
Useiden Lapin tuntureiden lähialueille on suunnitteilla mittavia investointeja. Suurin investointi lienee Pyhätunturin kupeeseen rakennettava matkailukeskus, joka sisältää oikeastaan myös Pelkosenniemen kunnan keskustan uudelleensijoituksen. Alueelle on suunnitteilla lisäksi mm. 20 kerroksinen hotelli (mahdollisesti useampiakin), kongressikeskuksia ja tietysti huviloita. Kaavaselostus osoitteessa http://www.pelkosenniemi.fi/kaavat/pyha ... lostus.pdf . Rakennettavaa kerrosalaa on kaavoitettu noin 1,4 miljoonaa neliömetriä ja hintaa projektille tulee nykykurssilla noin 2 miljardia euroa.

Ajattelin tässä viestissä avata keskustelua Lapin projekteista. Projekteja esiteltiin lyhyesti esim. Ajankohtaisessa kakkosessa 29.4.2008. Kuten sanottua, investoinnit ovat suuria ja niiden avulla on tarkoitus kasvattaa Lapin vuotuinen turistimäärä 10 vuodessa jopa 4 miljoonaan. Investoinneissa on luonnollisesti mukana myös ulkomaalaisia sijoittajia.

Re: Lapin matkailun kehittäminen

Lähetetty: 30.04.08 02:04
Kirjoittaja OlliMolli
Näyttäisi olevan neljä 32-kerroksista tornia suunnitelmassa. Ehkä voisin tällä kertaa ryhtyä NIMBYksi, mutta kuka tietää, jos suunnittelu on onnistunutta...

Re: Lapin matkailun kehittäminen

Lähetetty: 30.04.08 08:50
Kirjoittaja grendy
Oma Dubai Pelkosenniemelle? :smt043 .. Okei, turistien määräthän lapissa kasvaa kyllä jatkuvasti merkittävästi ja kasvu tulee varmaan jatkumaankin ilmastonmuutoksen ansiosta (pois lukien mahdolliset taloudelliset alamäet maailmalla), mutta... mutta... ei nyt vaan pysty suhtautuun tosissaan tälläseen :)

Re: Lapin matkailun kehittäminen

Lähetetty: 30.04.08 11:11
Kirjoittaja zeizei
OlliMolli kirjoitti:Näyttäisi olevan neljä 32-kerroksista tornia suunnitelmassa. Ehkä voisin tällä kertaa ryhtyä NIMBYksi, mutta kuka tietää, jos suunnittelu on onnistunutta...
Miksi nimbyilisit tätä vastaan? Nuo alueet eivät ole enää missään luonnontilassa, ja omasta mielestäni on paljon parempi rakentaa tiiviisti ylös kun laajentaa suurelle alueelle. Eihän tuollaiset 4x32krs tornia hirveästi vie tilaa, verrattuna 32x4krs.

Toisaalta koko projekti on varmaan ajateltu vuosikymmenien mittakaavassa, sillä tuo 2 miljardia euroa on niin järkyttävä summa. Näin mutuillen. :roll:

Re: Lapin matkailun kehittäminen

Lähetetty: 30.04.08 17:08
Kirjoittaja albertobroccoli
Petsamo takaisin ja hullut vesiliukumäet Jäämereen.