Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä henkka
#45186
cnn.com kirjoitti:Architect Michael Green has plans for a 30-story wooden skyscraper in Vancouver, while plans are afoot in Norway and Austria for 17- and 20-story buildings that use wood as the main building material, eschewing steel and concrete.

"We think we can go higher than 30 stories," says Green. "We stopped exploring wood around 100 years ago (with the advent of steel and concrete); now we're looking at a whole new system using mass timber products."
http://edition.cnn.com/2012/03/15/tech/ ... index.html

Vancouverin kirjeenvaihtajahan voi sitten pitää meidät ajantasalla, jos ja kun tämä projekti lähtee käyntiin.
Avatar
tekijänä 16valve
#53734
Espoon Nuuksioon ollaan rakentamassa luontokeskusta. Rakennuksen pitäisi olla valmis toukokuussa. Rakennuttajana toimii Metsähallitus.

Linkissä timelapse video rakennusvaiheesta.
http://www.haltia.com/haltia-suomen-luo ... likierros/

Runsaasti kuvia arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäen sivuilla:
http://www.ark-l-m.fi/haltia-finnish-na ... nland.html

Kuva
Kuva - arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy
tekijänä ultrix
#53975
Objectif Lune kirjoitti:
satama kirjoitti:Rakenuksen sisätilat ovat kiltisti sanottuna mauttomia, mutta sydäntä lämmittää tuo julmettu käsityön määrä.
Mielestäni kuvien perusteella tuo rakennus on aivan ihana ja rakastan sisätilojen mauttomuutta. Muutenkin vierastan mauttomuuden pelkoa, joka tylsistyttää arkkitehtuuria joka puolella. Väittäisinkin, että jos ihmiset uskaltaisivat kohdata mauttomuuden vaaran, maailma näyttäisi värikkäämmältä ja tuntuisi viihtyisämmältä.
Tykkään kans. Tosin ei mauton (hajuton, väritön) vaan tiettyjen piirien näkökulmasta "huonoa makua edustava", so. maalainen ja eklektinen.

Monien mielestä myös Pikku-Huopalahti edustaa huonoa makua, mitä se nykyisillä SAFA/design-hipster-lehti-kakkuloin onkin ja siksi se onkin nerokas. :twisted:

On olemassa myös huonoa huonoa makua, nimittäin Vesa Keskisen imperiumi. Peltilaatikosta ei tule kaunista, vaikka sille rakentaisi julkisivuun linnakulissin.
tekijänä hmikko
#76705
Rogers Stirk Harbour + Partners: Y-Cube (ArchDaily) Valmiista yksiön sisältävistä moduleista kasattuja kerrostaloja paikalliselle NMKY:lle Lontoossa. Pitäis olla edullista nuorisolle, puurakenteista ja innovatiivista, ja mahdollista purkaa ja koota toisaalla. Pritzkerin ja kaikki muut palkinnot voittanut Richard Rogers, 82 v, on mm. Pariisin Pompidou-keskuksen ja Lontoon Cityn Lloyds Buildingin suunnittelija.

(ArchDailyn jpeg-kuvissa on nykyään joku outo väriskaalailmiö, jonka takia ne näyttävät joissain selaimissa melkein mustilta. Mun läppärillä ainakin Chromessa näkyy normaalisti.)

Kuva

Kuva

Kuva