Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
Tekijänä Arn'O
#99537
Kankaan rakentumista ja Jyväskylän sydän -projektin etenemistä...

Kankaan Ilona toisessa kerroksessa
Kuva
Arska kirjoitti:Kankaalle aletaan rakentaa Jason ja KOAS:n yhteisprojektina noin 9000m2 asuinkompleksia jossa Jason senioriasunnot ja KOAS:n opiskelijkämpät muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden jossa kuntosalit ja muut yhteistilat ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Kaikkiaan kankaalla on käynnissä tai käynnistymässä yhteensä kymmenkunta rakennusprojektia.
Kuva
kuva: jasoasunnot
Mielenkiintoinen palkki-julkisivu rakentuu myös. Vieressä päiväkodin rakennus.
Kuva

Kankaan Ilona baanalta päin katsottuna
Kuva

Oikealla lähes valmis Peab Business Garden, jonka alakertaan Kankaanaukion päätyyn aukeaa K-Market myöhemmin tänä vuonna. Vasemmalla Skanskan rakentama LähiTapiolan projekti.
Kuva

Toivottavasti tähän näkymään saadaan jotain vihreää tulevaisuudessa :smt003
Kuva

LähiTapiolan 8-kerroksinen talo rakentuu kiinni vanhaan paperitehtaaseen
Kuva

Näkymä Kankaan porttirakennukselta, joka on sekin remontissa. Vanha tiilikatto korvataan uudella peltikatolla ja rakennukseen tehdään yleinen sauna.
Kuva

Kankaan Arkin rakentaminen on viimeinkin alkanut paalutustöillä.
Kuva

Kuva
Tässä vielä havainnekuva, jos ei muistu mieleen, että minkälainen pytinki oli kyseessä
Kuva
jykia.fi

Seuraavaksi lähtee käyntiin YIT:n Arvon talo, PEAB Business Gardenin 2. osa, Skanskan Sylinteri ja toivottavasti lähitulevaisuudessa myös 14-kerroksinen Fabriikki.
KuvaPäivän iso uutinen: Jyväskylän Sydän -projektin ykkösvaihtoehto julkistettiin

Päivän Keskisuomalaisesta pätkä:
Jyväskylän taide- ja kulttuurilaitosten uudelleensijoittelua ja peruskorjausta työstänyt Jyväskylän sydän -projekti esittää ykkösvaihtoehdoksi suunnitelman, joka toisi Jyväskylän ydinkeskustaan uuden taiteen ja kulttuurin keskuksen. Valtiontalon korttelin sisälle rakennettavaan uudisrakennukseen sijoittuisivat konserttisali, kaupunginkirjasto, taidemuseo ja käsityönmuseo.

Uuden kulttuurikeskuksen ovat tarjoutuneet rakentamaan korttelin kiinteistönomistajista muodostuva yhteenliittymä. Keskuksen pääsisäänkäynti sijoittuisi Kilpisenkadulle Valtiontalon ja Nordean pankkitalon väliin. Toinen sisäänkäynti sijoittuisi kävelykadulle. Kaupunki asettuisi tässä mallissa vuokralaiseksi rakennettaviin tiloihin.

– On syytä muistuttaa, että emme valmistele päätösesitystä, vaan tuotamme tietoa asiantuntijalähtöisesti niille, jotka tekevät esitykset, alleviivasi projektipäällikkö Janne Viitamies maanantai-iltana, kun raporttia esiteltiin kaupunginvaltuutetuille.

VALTUUTETTUJEN REAKTIOT olivat enimmäkseen kiittäviä, ja ykkösvaihtoehdoksi nostettu ydinkorttelimalli sai kannatusta laajasti. Mutta yhteinen kanta muodostui vasta yhdestä asiasta: kaikki vaihtoehdot ovat liian kalliita.
Projektin sivuilta voi käydä katsomassa diaesityksiä, raportteja ja analyyseja. https://www.jyvaskyla.fi/kaupunkikeskus ... ylan-sydan

Kiinteistöomistajien tuottamat ideakuvat:
Kuva
Kuva
kuvat: Jyväskylän Sydän -projekti

Väänsin nopeasti tällaiset kuvat, joista voi hahmottaa projektin sijainnin. :smt024
Kuva

Kuva
Tlahti, Biosphere, Pyöröovi ja 5 muut peukuttivat tätä
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55