Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95433
Fennovoima ja Rosatom virittelevät hyviä naapuruussuhteita tulevan ydinvoimalan sijiaintipaikkakunnalla Pyhäjoella.

Kumpikin on lahjoittanut 25 000 euroa Pyhäjoen jäähallin peruskorjaukseen. Kuvassa uusittu valaistus:
Lähde: https://www.ledistys.fi/pf/pyhajoen-jaahalli/
Kuva

Rosatom on ottanut tehokkaasti haltuunsa uusien ydinvoimaloiden maailmanmarkkinan. Venäjän valtionyhtiön markkinaosuus uusissa rakennettavissa ydinvoimaloissa on 67 prosentin luokkaa Nikkei Asian Review -lehden mukaan.

Rosatomilla on kunnianhimoisia suunnitelmia kasvattaa ydinvoimalakauppaansa lähivuosikymmenet. Nikkei Asia Review kutsuu tätä ydinvoimaladiplomatiaksi, jolla Venäjän hallitus haluaa kasvattaa vaikutusvaltaansa. Venäjä tähtää erityisesti Aasian, Lähi-idän ja Afrikan energiantuotantoon.

Lähde: https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikk ... 67-6737722
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95681
Unkarin valtio on päättänyt tukea rahallisesti viittä joukkueurheilulajia, ja jääkiekko on yksi noista. Viimeisen vuoden aikana junioripelaajien määrä on tuplaantunut 2400:sta yli 5000:een. Tällä hetkellä Unkarissa on jo 21 jäähallia, kun kymmenen vuotta sitten niitä oli vain neljä.

Unkarin jääkiekkomaajoukkue pelaa ottelunsa László Papp Budapest Sports Arenalla. Siihen mahtuu 9479 katsojaa jääkiekko-otteluissa:
Kuva
https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1sz ... orts_Arena

Vaikka jääkiekko nouseekin kohisten Unkarissa, on maa vielä läpeensä jalkapallomaa. Kiekko yrittää kavuta kakkoslajiksi. Unkarin kiekkoilua hallitsee ylivoimaisesti yksi seura: Itävallan Erste-liigaa pelaava Székesfehérvárin kaupungin Fehérvár AV19.

Maan taloudellista tilannetta piristää yhteistyö Kiinan kanssa:

- Unkarin strateginen tahtotila on luoda Unkarista Kiinan tärkein kauppakumppani Keski-Euroopassa. Kiina on investoinut Unkariin jo 4 miljardia USD ja Unkari tulee jatkossakin säilymään kiinalaisten investointien merkittävänä kohteena Keski-Euroopassa.

https://www.kansalainen.fi/unkari-pyrki ... uroopassa/
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95865
VTB Areena on rakenteilla oleva monikäyttöinen stadion Moskovassa, Venäjällä.

Jalkapallossa sen kapasiteetti on 27000, mutta sitä voidaan kasvattaa noin 45000:een. Sisäareenaan mahtuu jääkiekko-otteluissa 11000, ja siinäkin on laajennusmahdollisuus noin 15000:een. Kompleksi sisältää ostos- ja viihdekeskuksen, toimistorakennukset, 5 tähden hotellin ja 1,600 parkkipaikkaa. Kokonaisinvestointien arvioidaan olevan noin 1,5 miljardia dollaria.

Kuva

Näkymä sisäareenaan:
Kuva

Sisäareenassa tulee pelaamaan jääkiekkoa näillä näkymin KHL joukkue HK Dinamo Moskova.


Lähteet:

https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-16

https://en.wikipedia.org/wiki/VTB_Bank