Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95433
Fennovoima ja Rosatom virittelevät hyviä naapuruussuhteita tulevan ydinvoimalan sijiaintipaikkakunnalla Pyhäjoella.

Kumpikin on lahjoittanut 25 000 euroa Pyhäjoen jäähallin peruskorjaukseen. Kuvassa uusittu valaistus:
Lähde: https://www.ledistys.fi/pf/pyhajoen-jaahalli/
Kuva

Rosatom on ottanut tehokkaasti haltuunsa uusien ydinvoimaloiden maailmanmarkkinan. Venäjän valtionyhtiön markkinaosuus uusissa rakennettavissa ydinvoimaloissa on 67 prosentin luokkaa Nikkei Asian Review -lehden mukaan.

Rosatomilla on kunnianhimoisia suunnitelmia kasvattaa ydinvoimalakauppaansa lähivuosikymmenet. Nikkei Asia Review kutsuu tätä ydinvoimaladiplomatiaksi, jolla Venäjän hallitus haluaa kasvattaa vaikutusvaltaansa. Venäjä tähtää erityisesti Aasian, Lähi-idän ja Afrikan energiantuotantoon.

Lähde: https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikk ... 67-6737722
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95681
Unkarin valtio on päättänyt tukea rahallisesti viittä joukkueurheilulajia, ja jääkiekko on yksi noista. Viimeisen vuoden aikana junioripelaajien määrä on tuplaantunut 2400:sta yli 5000:een. Tällä hetkellä Unkarissa on jo 21 jäähallia, kun kymmenen vuotta sitten niitä oli vain neljä.

Unkarin jääkiekkomaajoukkue pelaa ottelunsa László Papp Budapest Sports Arenalla. Siihen mahtuu 9479 katsojaa jääkiekko-otteluissa:
Kuva
https://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A1sz ... orts_Arena

Vaikka jääkiekko nouseekin kohisten Unkarissa, on maa vielä läpeensä jalkapallomaa. Kiekko yrittää kavuta kakkoslajiksi. Unkarin kiekkoilua hallitsee ylivoimaisesti yksi seura: Itävallan Erste-liigaa pelaava Székesfehérvárin kaupungin Fehérvár AV19.

Maan taloudellista tilannetta piristää yhteistyö Kiinan kanssa:

- Unkarin strateginen tahtotila on luoda Unkarista Kiinan tärkein kauppakumppani Keski-Euroopassa. Kiina on investoinut Unkariin jo 4 miljardia USD ja Unkari tulee jatkossakin säilymään kiinalaisten investointien merkittävänä kohteena Keski-Euroopassa.

https://www.kansalainen.fi/unkari-pyrki ... uroopassa/
Avatar
tekijänä Iggy.P
#95865
VTB Areena on rakenteilla oleva monikäyttöinen stadion Moskovassa, Venäjällä.

Jalkapallossa sen kapasiteetti on 27000, mutta sitä voidaan kasvattaa noin 45000:een. Sisäareenaan mahtuu jääkiekko-otteluissa 11000, ja siinäkin on laajennusmahdollisuus noin 15000:een. Kompleksi sisältää ostos- ja viihdekeskuksen, toimistorakennukset, 5 tähden hotellin ja 1,600 parkkipaikkaa. Kokonaisinvestointien arvioidaan olevan noin 1,5 miljardia dollaria.

Kuva

Näkymä sisäareenaan:
Kuva

Sisäareenassa tulee pelaamaan jääkiekkoa näillä näkymin KHL joukkue HK Dinamo Moskova.


Lähteet:

https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-16

https://en.wikipedia.org/wiki/VTB_Bank
Avatar
tekijänä Iggy.P
#97045
Kiinassa Suomesta puhutaan talviurheilun suurvaltana


Vuosien mittaan solmitut suhteet ja onnistuneet osaprojektit Kiinassa ovat alkaneet kantaa hedelmää. Jokerit on taustatyönsä ansiosta yksi tunnetuimmista ulkomaisista jääkiekkojoukkueista Kiinassa.

-Olemme aktiivinen ja arvostettu toimija bisnespuolella. Mikä tärkeintä, meillä on paikallisten viranomaisten silmissä virallisesti tunnustettu asema, mistä kertoo mm. juniorijoukkueemme valinta edustamaan kiekkoilevaa Suomea talviurheiluvuoden virallisissa avajaisissa, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä Kiinan varapääministeri Sun Chunlanin silmien alla, iloitsee Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Suomi–Kiina-talviurheiluvuosi 2019 on historiallinen projekti, sillä Kiinassa ei koskaan aiemmin ole vietetty talviurheiluun keskittyvää valtioiden välistä juhlavuotta. Kiinassa Suomesta puhutaan talviurheilun suurvaltana erityisesti hiihdon ja jääkiekon saralla. Kun 300 miljoonaa kansalaista on tarkoitus tuoda talviurheilun pariin, tarvitaan suuria panostuksia esimerkiksi liikuntapaikkojen rakentamiseen ja koulutukseen. Tätä osaamista löytyy Jokereiden kumppanuusverkostosta JIPP:istä (Jokerit International Partner Program). Esimerkkejä on lukemattomia, joista tässä kaksi: Arkkitehtitoimisto Harc Oy on suunnitellut uuden Novosibirsk Arenan, ja Kolster Oy, immateriaalioikeuksiin ja lakipalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, saanut Jokereiden kautta lukuisia toimeksiantoja.

-Olemme ohituskaista Kiinan ja Venäjän markkinoille. Ja sanamme muuttuvat teoiksi myös tänä vuonna, Kohonen kertoo.

Lue lisää: https://www.jokerit.com/jokerit-vahvast ... aisia-2022
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#97581
Havainnekuvia KHL-joukkue Sibir Novosibirskille suunnitellusta areenasta. Näillä näkymin siihen tulee 10 500 katsojapaikkaa:

Kuva

Kuva

Kuva

https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=2132218

https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-19
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#97611
Kazakstan harppaamassa suurten kiekkomaiden joukkoon – tulevaisuuden mitalijoukkue?

Kaasu- ja öljyvaroilla rikastunut Kazakstan on viime vuosina panostanut roimasti jääkiekkoon. Tulokset alkavat näkyä, kun maa on noussut nuorten MM-kisojen A-sarjaan. Osa Kazakstanin nuorten joukkueesta on jo pelannut KHL:ää. Joukkueen runko tulee KHL:n farmiliigasta. https://www.uusisuomi.fi/urheilu/267960 ... alijoukkue

Kolme kazakstanilaista joukkuetta pelaa Venäjän jääkiekkosarjoissa. Nämä joukkueet ovat Barys Astana (KHL), HK Kaztšink-Torpedo ja HK Sary-Arka Karaganda (VHL). Kuvassa HK Kaztšink torpedo - joukkueen kotihalli Oskemenin kaupungissa. Sen yleisökapasiteetti on 4400:
Kuva


Karagandy-areena avattiin vuonna 2011. Siinä on 5500 katsojapaikkaa:
Kuva

Jääkiekkoon on varaa käyttää rahaa koska Kazakstanin talouselämä kehittyy nopeaa vauhtia:

- Keski-Aasian kehitys on alueen strategisen sijainnin vuoksi niin Venäjän, Kiinan, Yhdysvaltojen kuin EU:nkin mielenkiinnon kohteena.

Kiinalaiset sijoitukset näkyvät kaikkialla. Eräs Kazakstanin pääkaupungin Astanan näkyvimmistä rakennuskohteista on kiinalaisten rakentama pikaraitiotie, jonka työt alkoivat vuonna 2017. Astanassa ei ole metroa, joten pikaraitiotien odotetaan parantavan merkittävästi kaupungin sisäisiä liikenneyhteyksiä.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/ ... sian-maita
https://en.wikipedia.org/wiki/Astana_Light_Metro
Avatar
tekijänä Iggy.P
#97621
Jääkiekkoliiga KHL:n presidentti Dmitri Tshernishenko kertoo venäläislehti Sport Expressin mukaan sarjan mahdollisesta laajentumisesta uusiin maihin.

Joukkueiden määrä kaukoidässä ja lännessä saattaa kasvaa.

– Ainakin yksi joukkue Etelä-Koreasta olisi hienoa. Lähitulevaisuudessa näemme todennäköisesti toisen KHL-seuran Kiinasta. Japani on kiinnostunut. Kiekko kehittyy Uzbekistanissa, sieltä voi myös ilmestyä KHL-joukkue.

Tshernishenkon mukaan todennäköisimmät vaihtoehdot lännessä ovat Ranska ja Saksa.

Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin valmistui viime kuussa 12 500 katsojapaikkaa sisältävä Humo-areena:
Kuva

Taškent on kehittyvä kaupunki. Sen asukasluku on yli kaksi miljoonaa. Rakenteilla on mm. Uzbekistanin korkein rakennus:
Kuva

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/laa ... #gs.75yytj
https://akipress.com/news:616572/
https://en.wikipedia.org/wiki/Humo_Ice_Dome
https://www.azernews.az/region/144810.html
Avatar
tekijänä Iggy.P
#97663
Alkoholismi hidastaa KHL:n kehitystä

Neuvostoliiton loppuaikojen julkiset kyselyt kertoivat, että noin neljännes työläisistä siemaisi yhden tai pari votka-annosta jo ennen töihin läh­töään. Alkoholin väärinkäyttö maksoi noin 37 prosenttia Neuvostoliiton tuloista, mikä oli viisi kertaa enemmän kuin valtio sai votkan myynnistä. Kun otetaan huomioon kaikki alkoholin aiheuttamat sairaudet ja kuolemat, tutkija Mark Schradin mukaan 30–35 miljoonaa neuvostokansalaista uhrattiin joko suoraan tai välillisesti alkoholille ajanjaksolla 1960–1987.

Nykyään alkoholin ja tupakan väärinkäyttö maksaa Venäjälle vuosittain 104 miljardia dollaria eli noin 80 miljardia euroa. Summa vastaa noin viittä prosenttia Venäjän bruttokansantuotteesta. Ongelman suuruusluokan havainnollistamiseksi alkoholin haittojen viemiä miljardeja kannattaa verrata areena-rakentamisen kustannuksiin. Kuvassa näkyvä Megasport-areena maksoi n.35 miljoonaa euroa. Se on pikkusumma verrattuna 80 miljardin euron kustannuksiin jotka tupakan ja alkoholin haitat tuottavat:
Kuva

Venäjän presidentti Vladimir Putin onkin aloittanut kamppailun vodkaa ja tupakkaa vastaan. Odotettavissa on uusia keinoja hillitä alkoholin kulutusta veronkorotuksilla ja myyntirajoituksilla. Aiemmin duuma päätti, että kaikkien alkoholijuomien mainonta kielletään.

Jääkiekkoliigat eivät mainosta Venäjällä alkoholia. Päinvastoin. Urheilu on yksi keskeinen ase taistelussa alkoholi-ongelmia vastaan. Sisänäkymä Megasport-areenaan:
Kuva

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001774171.html
https://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/ar ... ie_venajaa
Avatar
tekijänä Opiskelija
#97795
Kuva

Tässähän olisi Kuopioon uutta restorointia saava Olvi Areena. Ei nyt silmiä hipova mutta jotain edes tulee tänne Suomeenkin.
Avatar
tekijänä Opiskelija
#97796
Kuva

Tässä parempi kuva edellinen viesti meni pieleen. Komiaa Kalpalle.

Olvi Areena tuo myös enemmän kansainvälistä nimitystä kuin Niiralan monttu tai Data Group Arena.
veka, Iggy.P tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#98298
Jopa NHL kalpenee: Eurooppaan suunnitteilla kaksi valtavalla katsojakapasiteetillä varustettua jättiareenaa!

MARKUS NUUTINEN 16.08.2019 10:10

Maailman hulppeimmat jääkiekkoareenat löytyvät tunnetusti Pohjois-Amerikasta, joskin myös Euroopassa on jo nykyisellään useita komeita, joskin katsojakapasiteeteiltään NHL-seurojen kotiareenoiden kapasiteeteistä kauaksi jääviä kiekkopyhättöjä.

Asiaan on kuitenkin tulossa muutos isojen eurooppalaiskaupunkien satsatessa jatkossa entistä avokätisemmin uusiin monitoimiareenoihinsa.

Pietariin on rakenteilla monitoimiareena, joka vetää kiekko-otteluihin jopa 23 000 katsojaa. Vastaavaan kapasiteettiin ei päästä yhdenkään NHL-seuran nykyisellä kotiareenalla. Pietarin monitoimiareenan on tarkoitus valmistua vuonna 2023, sopivasti Venäjällä tuolloin pelattavien MM-kisojen alla.

Myös Saksan Frankfurtiin on suunnitteilla katsojakapasiteetiltään Pietarin hanketta vastaava monitoimikompleksi. Paikallisen lentokentän lähelle suunnitteilla olevan projektin puuhumiehenä toimii NHL-seura Edmonton Oilersin sekä sen hulppean Rogers Place -areenan omistava kanadalainen Katz Group.

Jättimäisten areenoiden taustalla onkin niiden monikäyttöisyys. Jääkiekon lisäksi Pietarin sekä Frankfurtin areenat palvelevat nimittäin myös useiden muiden sisälajien sekä konserttien tapahtumapaikkoina. Suurten kapasiteettiensä myötä kyseisten kaupunkien mahdollisuus saada eri lajien arvokisoja järjestettäväkseen tulevaisuudessa nousevatkin huomattavasti.

https://www.suomikiekko.com/2019/08/jop ... tiareenaa/
Avatar
tekijänä Iggy.P
#98427
Havainnekuvia KHL-areenoista:

Ska Pietari
Kuva


Avtomobilist Jekaterinburg
Kuva

Lisää kuvia löytyy täältä: https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-17

Matkustelu Venäjällä helpottuu tulevaisuudessa uuden suurnopeusradan valmistuttua:
https://www.railway-technology.com/feat ... peed-rail/
veka tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#100014
Tuli tuossa mieleen kun tutkiskelin NHL:n historiaa että Pohjois-Amerikan 1970-luvun kokemusten perusteella pitäisi oikeastaan olla itsestään selvää että myös eurooppalainen kiekkoilu tarvitsee kehittyäkseen yhden yhtenäisen liigan:

<<<Kahden sarjan systeemi heikensi molempien sarjojen ja niissä pelaavien joukkueiden tuloja, koska myös kannattajat jakaantuivat kahden liigan kesken. Vuonna 1979 WHA lopetti toimintansa ja neljä kuudesta WHA-seurasta liittyi NHL:ään.>>>

https://fi.wikipedia.org/wiki/NHL#Toise ... %A4%C3%A4n
Avatar
tekijänä Iggy.P
#101212
veka, AQ tykkää tästä
Avatar
tekijänä Iggy.P
#101311
Projektit näyttävät etenevän itä-naapurissakin.

KHL-joukkue Avtomobilist Jekaterinburgin OGMK-areenan työmaa näyttää nyt tällaiselta:
Kuva

Kuva

Omskin areenatyömaa:
Kuva


Pietarin areena on vasta alkuvaiheessaan:
Kuva

Lähde: https://hfboards.mandatory.com/threads/ ... 85/page-23