Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#83082
Tuliniemi kirjoitti:
Iggy.P kirjoitti: Tämä kuuluu niihin suunnitelmiin joista ei heti uskoisi että ollaan kotoisessa Suomessa. Sen vaikutteet tulevat selvästikin muualta Euroopasta.
Kuten Ruotsista? Kokkolanseudulla on aina ollut tiiviit suhteet Ruotsiin, omakin suku on sieltä alunperin tullut. Tämä on kuitenkin vasta ehdotus ja lopullinen versiota saatetaan "vähän viilata". Mutta jos edes nuo asuinrakennukset rakennetaan niin Kokkolan keskustasta tulisi erittäin vaikuttava, Kokkola on jo nyt suomalaiseksi pikkukaupungiksi melko urbaani.
Lähinnä tuli mieleen tämän kaltainen kaupunkirakentaminen Saksasta, mutta varmaan Ruotsistakin vastaavia löytyy. Kuva on Berliinistä:
Kuva

http://forum.skyscraperpage.com/showthr ... 054&page=2
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#83086
Iggy.P kirjoitti:
Lähinnä tuli mieleen tämän kaltainen kaupunkirakentaminen Saksasta,
Jep tämänkaltaista nättiä arkkitehtuuria Suomi tarvitsisi perusbulkin lisäksi, mitä olen näitä Suomen projekteja seurannut niin kehitystä on tapahtunut vuosien aikana.
mutta varmaan Ruotsistakin vastaavia löytyy.
Joo löytyy, Västeråsissa olisi tällainen torni:
Kuva

Melko tyylikäs.
Iggy.P tykkää tästä
Avatar
tekijänä Tande
#83088
Jostain se kyllä kertoo, että arkkitehtuuri on ruotsalaisissa pikkukaupungeissakin laadukkaampaa, kuin Helsingissä. Tässäkin valossa Kokkolan suunnitelmat vaikuttavat lupaavilta.
Avatar
tekijänä Iggy.P
#83099
Tande kirjoitti:Jostain se kyllä kertoo, että arkkitehtuuri on ruotsalaisissa pikkukaupungeissakin laadukkaampaa, kuin Helsingissä. Tässäkin valossa Kokkolan suunnitelmat vaikuttavat lupaavilta.
Yksi syy tähän on se, että suomalaisten rakennusyhtiöiden suosimat suunnittelijat eivät ole olleet kovin luovia. Rakennuksen onnistunut suunnittelu vaatii luovaa hieman taiteellista silmää ja kykyä sommitella, sekä näkemystä jolla rakennus sulautetaan kaupunkiympäristöön. Rakennusyhtiöt eivät ole suosineet sellaista, vaan ovat mieltäneet rakentamisen jokseenkin päinvastoin. Heille rakentaminen on ollut vain ja ainoastaan kylmäkiskoista bisnestä. Tämän seurauksena suomalainen rakentaminen erottuu monotonisuudellaan kaikista muista Euroopan maista. Eräänlainen saavutus sekin. :)
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#83100
Niin Ruotsi on aina ollut suomea edellä kaupungistumisessa, mutta jos nyt näin epäsuomalaiseen tyyliin ajatellaan että lasi on puoliksi täysi niin on Suomessa tapahtunut edistystä. Kymmenen vuotta sitten olisi 12-kerroksinen rakennus ollut uutinen ja nykyään niitä nousee sinne tänne. Ja nykyään tehdään ihan hienoja suunnitelmiakin, jos nyt saataisiin edes osa suunnitelmista toteudettua ilman liiallista "tehostamista".

Anyway, Atomon kortteli saattaa lähteä tänä vuonna käyntiin:
Kp24 kirjoitti: Atomon korttelille uusi omistaja - rakentaminen alkuun jo tänä vuonna?

SSR Pohjanmaa Oy ja Kokkolan LVIS Palvelu ovat tehneet esisopimuksen kiinteistö Oy Atomon osakkeiden kaupasta Kokkolassa. Kiinteistö Oy Atomo omistaa Kokkolassa ns. Atomon korttelin tontin Pitkänsillankadun ja Torikadun itäpäässä.

Alueelle on kaavoitettu 10 300 kerrosneliömetriä asuntorakentamista, yhteensä noin 140 asuntoa. Suunnitelluista neljästä kerrostalosta yhden rakentaminen voidaan näillä näkymin aloittaa konkreettisesti jo tänä vuonna.

Alueen ostaja SSR Pohjanmaa Oy on rakennusliikekonserni SSR Group Oy:n tytäryhtiö.Yhtiöryhmä on erikoistunut asuntotuotantoon sekä toimitilarakentamisen. Vuoden 2015 liikevaihto oli noin 75 miljoonaa euroa, ja vuodelle 2016 budjetoitu liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa.

SSR Pohjanmaa on aloittanut toimintansa lokakuussa 2015. Vuodenvaihteessa SSR Pohjanmaa osti Skanska Talonrakennuksen Pohjanmaan liiketoiminnat ja samassa yhteydessä Skanskan henkilöstö siirtyi SSR:lle.

SSR Pohjanmaalla on tällä hetkellä rakenteilla Vaasassa Lakeankulman kerrostalo 147 asuntoa sekä Seinäjoella Jouppilankulman 48 asunnon kerrostalo.

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/ ... A4-vuonna-
Aikaisia luonnoksia:
Kuva
Kuva

Perusbulkkia siis, mutta ainakin tehokasta. Kaipaisin ite jotain vähän sympaattisempaa kuten esimerkiksi mitä tuohon Niemen kortteliin on suunniteltu. Laadukas arkkitehtuuri on erittäin tärkeä asia Kokkolalla, sillä Kokkola on kuitenkin melko syrjäinen pikkukaupunki joten houkutellakseen uusia asukkaita viihtyvyyteen tulisi panostaa.
Tontille oltiin myös kaavailtu 15-kerroksista tornia mutta se ilmeisesti kaatui valituksiin.
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#83463
Atomon korttelia on alettu siistiä.
Kuva

Posterin mukaan tilalle on tulossa varsin tehokasta bulkkia.
Kuva
Kerroksia on siis 4, 5 ja 7. Olisin toivonut jotain vähän värikkäämpää mutta näinkin käy.

Purettavaa vielä riittää.
Kuva

Toiselta puolelta.
Kuva

Kuva
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#83464
Niemen korttelilta löytyi tällainen ilmoitus.
Kuva

Ylen mukaan tähän kaavaillaan vanhusten yhteisöasumista. Toivottavasti suunnitelmista pidetään kiinni sillä rakennukset näyttävät "söpöiltä" eikä perusbulkilta.
Kuva

Pikaisen googletuksen mukaan Lakea suunnittelee nykyisen Nukkumatti hotellin tilalle puukerrostalokorttelia, mutta Niemen korttelin myötä rakentaminen siirtyy vuodelle 2017. Toivottavasti suunnitelmat toteutuvat sillä ne näyttävät varsin vaikuttavilta.
Kuva
Kokkolan keskustarakentaminen on kompastellut valitusten vuoksi. Tämä on otettu hankkeessa huomioon.
:smt013
Avatar
tekijänä Tuliniemi
#84571
Kokkola on laatinut keskustan kehittämisohjelman. KP24n uutisen mukaan keskustan pitäisi uudistua juhlavuodelle 2020.

-Kaupalliset ja muut palvelut ovat Kokkolassa keskitetty keskustaan ja samoin jatketaan tulevaisuudessa.
-Keskustan alueelle kaivoitetaan jatkossa enemmän asuntoja.
-Kaupunkikulttuurin kehittämiseen panostetaan.
-Yksi keskustan kehittämisen ongelmana ovat valittajat. Normiseulan muuttaminen olisi yksi ratkaisu.
-Kauppatori kunnostetaan (krunni takaisin!).
-Kokkolan keskustaan tulee "galleriakehä" jossa voi kulkea katetussa tilassa.
-Luvassa bulevardi ja muita katujen parannuksia.

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
tekijänä hmikko
#90827
Toisaalta jos nuo erillisiltä rakennuksilta näyttävät esitykset oikeasti ovat edes suunnilleen erillisiä, niin tuota varmaan voi toteuttaa vaiheittain suht helpostikin. Yhden asuinkerrostalon tekemiseen liiketiloineen ei tarvita sataa milliä.

Tuliko siitä tornista itkua ja asukasyhdistyksen hammasten kiristelyä, vai katosiko se kustannussyistä?