Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä hmikko
#63064
Länsiväylän juttu: http://www.lansivayla.fi/artikkeli/2676 ... vainnekuva
Länsiväylä kirjoitti:
Masalasta kasvaa pikkukaupunki – katso havainnekuva

Perinteikäs Masalan maaseututaajama Kirkkonummella on muuttumassa lähitulevaisuudessa melkoisesti. Uneliaiden rivitalorivien keskelle on nousemassa pikku hiljaa kaupunkimainen keskusta.

Mikäli kaikki pitkän aikavälin suunnitelmat toteutuvat, saavat Masala sekä sitä ympäröivät alueet tuhansia uusia asukkaita nykyisen 5 000:n lisäksi.

[...]

Kuva
Masalassa vieressä on mm. uudehko Sundsbergin tiivis-matala alue kytkettyjä omakotitaloja ja rivitaloja. Tuo Länsiväylän julkaisema havainnekuva näyttää mun mielestä suunnittelun tason puolesta melko ankealta.
Avatar
tekijänä Klazu
#63065
Kaupunkimainen keskusta? Näyttää ihan yksittäiseltä lähiökorttelilta metsän keskellä. Tuo "sisäpihan" yksittäinen rakennus näyttää vähän oudolta muuten aakealla parkkialueella.
tekijänä sekovene
#63066
Noi hyi helvetti. Täytyy taas ihmetellä tätä kerrostalo+parkkis-fetissiä, kun samalla tehokkuudella rakentaisi townhouseja.
tekijänä Purkki^
#63073
Hahah, ihan järkyttävää paskaa. :D Kuinka sekasin voi suunnittelijat olla! Ja kuinka sekasin on ne ihmiset jota haluaa tonne muuttaa ja vielä maksaa siitä.
Avatar
tekijänä Clepe
#63076
Kompaktikaupunki on kontaktikaupunki. Suunnitelmat suoraan 1970-luvulta, ihan arkkitehtuuria myöten. Hyvät ainekset ongelmalähiön syntymiseen...
Avatar
tekijänä JR
#63085
Muistakaa nyt, että tämä on Kirkkonummen käsitys kaupunkirakentamisesta :)

Purkki^ kirjoitti:Ja kuinka sekasin on ne ihmiset jota haluaa tonne muuttaa ja vielä maksaa siitä.
Luulen, että kyse on kuitenkin ennemminkin sinun kyvyttömyydestäsi ymmärtää muita ihmisiä kuin heidän sekaisin olemisesta. Tuosta saattaa ihan hyvin tulla mukava asuinalue sinne muuttaville. Näiden ihmisten henkistä hyvinvointia arvioitaessa olisi varmasti myös syytä tarkastella asuinalueen yksityiskohtia.
tekijänä Purkki^
#63086
JR kirjoitti:
Purkki^ kirjoitti:Ja kuinka sekasin on ne ihmiset jota haluaa tonne muuttaa ja vielä maksaa siitä.
Luulen, että kyse on kuitenkin ennemminkin sinun kyvyttömyydestäsi ymmärtää muita ihmisiä kuin heidän sekaisin olemisesta. Tuosta saattaa ihan hyvin tulla mukava asuinalue sinne muuttaville. Näiden ihmisten henkistä hyvinvointia arvioitaessa olisi varmasti myös syytä tarkastella asuinalueen yksityiskohtia.
no voi hellanlettas sentään.
Avatar
tekijänä grendy
#63087
^Suomessa on kuules Purkki^ erittäin paljon ihmisiä jotka ovat henkisesti jääneet sinne 70-luvulle niin mikäs sen parempi paikka muuttaa kuin "moderni 70-lukulainen asuinalue"? :D.. Sitten samat sekaisin olevat ihmiset ihmettelevät taas kerran kuinka alueesta tuleekin rauhaton ja kaiken maailman ongelmia alkaa ilmetä, aivan kuten back in the days.
tekijänä Purkki^
#63090
grendy kirjoitti:Sitten samat sekaisin olevat ihmiset ihmettelevät taas kerran kuinka alueesta tuleekin rauhaton ja kaiken maailman ongelmia alkaa ilmetä, aivan kuten back in the days.
Jep, ja sitten turhaantuneen jarruttavat valittamalla oikeasti järkeviä projekteja.
Avatar
tekijänä RV
#63097
Hyvää kehitystä. Jos muuttajia löytyy, se tarkoittaa alueen kiinnostavan. Rantarata löytyy, metro luultavasti vedetään tuonne asti, motari saatiin äsken. Mikä ihme on ongelma? Kyvyttömyys ymmärtämään eri lailla ajattelevia on tosiaan valitettavasti saanut täällä vallan.

Mutta joo, Kehä III:n liikenne pian räjähtää (jo nyt Suomen vilkkain kaksikaistainen tie) ja tämä on sen tilanteen parantamista tukeva hanke, samoin kuin 51:n parantaminen motariksi Siuntioon saakka.

2035, ei tsiisus...
Avatar
tekijänä arkkinikkari
#63102
Tuossa havainnekuvassa taitaa tuo pohjalla oleva metsikkö olla jostain aivan muualta kuin Masalasta? En itse mitenkään pysty yhdistämään sitä minkäänlaiseen kontekstiin muun karttamateriaalin kanssa.

Näyttäisi siltä, että rakennusliikkeet ovat silloin 70-luvulla viilanneet tuotantoprosessinsa niin tiukkaan kuntoon ettei sillä masiinalla muunlaista pystytä tekemään, ellei vastassa ole riittävän voimakasta tahtoa kaupungin puolelta kaavaa laatimassa. Ja jonkin aikaa Kirkkonummen sivuilta kaavakarttaa etsittyäni ja luovutettuani tuntuu vähän siltä, että sieltä ei kovin vahvaa kaavoitusosaamista löydy.
Avatar
tekijänä RV
#63103
En nyt tuota arkkitehtuuria lähtisi ylistämään, mutta en myöskään lyttäämään. Ihan perusasuintaloja.
tekijänä hmikko
#63104
arkkinikkari kirjoitti:Tuossa havainnekuvassa taitaa tuo pohjalla oleva metsikkö olla jostain aivan muualta kuin Masalasta? En itse mitenkään pysty yhdistämään sitä minkäänlaiseen kontekstiin muun karttamateriaalin kanssa.

[...] Ja jonkin aikaa Kirkkonummen sivuilta kaavakarttaa etsittyäni ja luovutettuani tuntuu vähän siltä, että sieltä ei kovin vahvaa kaavoitusosaamista löydy.
Yhdyskuntateknisen lautakunnan viimeisessä kokouksessa on näemmä hyväksytty Masalan osayleiskaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma, eli näyttäis siltä, että ollaan vielä aika kaukana mistään uudesta asemakaavasta. Hyväksytty paperi:

http://kirkkonummi01.hosting.documenta. ... 66-4-1.PDF

Mistä tosiaan lienee tuo Länsiväylän kuva kotoisin? Sikäli kun pienestä kuvasta voi päätellä, rautatiekin vaikuttaa siinä tietokoneella renderöidyltä. Ehkä se ei ole ilmakuvasovitus ensinkään?