Taloforum.fi

[urbaanin keskustelun mekka] Suomen johtava rakentamisaiheinen valokuvaus- ja keskustelusivusto.

Mikä on Taloforum?

Alakerrassa käydään jutustelua mielenkiintoisista rakennusprojekteista. Täällä ei välitetä korkeusennätyksistä vaan iloitaan myös pienemmistä rakennuksista ja vanhemmista arkkitehtuurin helmistä.
tekijänä Hmm
#55915
Hei! Olen ajatellut että olisi hienoa jos pk-seudun erinäisistä rakennus- ja kaavoitushankkeista olisi jollain tavalla tietoa yhdessä paikassa - nykyisin kaikki tieto on pitkin poikin kuntien omissa kaavoitusjulkaisuissa ja lukemattomien eri rakennuttajien omissa julkaisuissa.

Tällainen tieto voisi olla tarjolla jonkinlaisessa GIS-palvelussa jossa kuntien kaavoitustiedot yhdistyisivät konkreettisiin rakennushankkeisiin, toteuttajiin, aikatauluihin ja havainnekuviin ym. Olisi mahtavaa!

Tein Sharemap-palvelussa alkeellisen mockupin Bing Mapsin satelliittikuvien (alkukesä 2012) päälle: http://sharemap.org/public/Helsinki_are ... nts#!flash

(Laitoin tuohon kaikenlaisia rakenteilla (punaiset) ja suunnitteilla (siniset) olevia projekteja yksittäisistä omakotitaloista uusiin kaupunginosiin - todella paljon hankkeita puuttuu ja alueet eivät ole aina kovin tarkasti merkittyjä. Muutamista saa minimaalista lisätietoa klikkaamalla aluetta. Karttaa voi myös editoida itse jos tahtoo.)

Ensimmäisenä tällainen palvelu varmaankin vaatisi kuntien kaavoitustietojen julkistamisen avoimena datana. Kommentteja?
Avatar
tekijänä Clepe
#55916
Onhan noita kuntien omia kaavoituskarttoja mutta ne ovat keskittyneitä kaavoitukseen eivätkä niinkään keskity siihen mitä on juuri nyt oikeasti tapahtumassa. Lisäksi käyttöliittymät noissa on yleensä surkeita. Tää sun versio tuntuu toimivalta. Avoimen datan suhteen voisi varmasti lähestyä kuntia, jolloin ne kaavoitustiedotkin varmaan saataisiin koottua samalle kartalle.
tekijänä äNHoo
#55925
Hei Hmm, ihan näppärän oloisen karttasovelluksen olet laatinut.

Onko kellään tietoa mitä tuohon Meilahteen Paciuksenkadun ja iho & allergiasairaalan väliselle alueelle ollaan rakentamassa?
Avatar
tekijänä RV
#55962
Kehä III:n ja Länsiväylän risteykseen suunnitteilla aikas paljon työpaikkatoimintaa jne^
tekijänä Hmm
#56341
Olen vähitellen täydentänyt linkittämääni mallikarttaa - paljon puuttuu edelleen mutta uusia hankkeita ja korjauksia on runsaasti verrattuna aiempaan. Nyt myös sunnitteilla/rakenteilla olevat raidehankkeet sekä esim. Kehä II:n jatke ja Sörnäistentien tunneli ovat näkyvillä. Pitää kyllä vielä jotenkin parantaa esittämistavan havainnollisuutta.